«Hadde jeg bare visst dette tidligere!»

 

(Oppdatert 03.03.2018  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

Vi vil gjerne fortelle deg en litt spesiell historie.   Det handler ikke om det spesialistene innen skolemedisinen ikke vet, det handler derimot om det legemiddel- industrien vet (heretter kalt LMI), men unnlater å fortelle deg og meg av en årsak.  Den årsaken vil du lettere forstå når du forstår hvordan industrien tenker.

Gjennom denne fortellingen er målet vårt at du skal forstå hvordan du kan endre din egen helsesituasjon, vi snakker da om å bli symptomfri nok til at du ikke lenger opplever symptomer på sykdom, og vi snakker om vanlige sykdommer som for eksempel hjerte/kar sykdommer, diabetes, ME, MS (autoimmune sykdommer), fibromyalgi, leddgikt, vektproblemer, epilepsi, kreft, og også psykiske lidelser som f.eks. depresjon, ADHD/bipolar, schizofreni og  dessuten rusavhengighet (les om oppsiktsvekkende forskning i del 3) .  Gjennom denne fortellingen vil du forstå at det meste av det som kalles diagnoser, egentlig bare er èn sykdom som har mange symptomer.  Denne sykdommen er;

CELLER I UBALANSE!  

Du skal få være med på en oppdagelsesferd hvor du helt sikkert vil få noen aha- opplevelser slik vi har fått. Mål gruppa for hvem vi ønsker å nå med denne bloggen og filmen, er alle som er åpne for å lære nye ting og som forstår at det de tidligere har oppfattet som en sannhet, ikke alltid viser seg å være en sannhet.

 

La oss starte fortellingen slik;

Vi bor i Norge, et av de landene i verden det er størst mulighet for å ha det vi kaller et godt liv. Her er vi så heldige å ha ufattelig stor frihet, enten vi snakker om politisk frihet, tankefrihet, samvittighetsfrihet, ytringsfrihet eller religionsfrihet.  Vi har også blitt kåret flere ganger av FN som verdens beste land å bo i for folk flest. Nå nylig ble vi ifølge World happiness report‘ på nytt kåret til verdens lykkeligste land! (mars 2017)     Klikk på denne lilla lenken:   World Happiness Report 2017


20170320_102538-1[1]

Vi er også på verdenstoppen i kjøpefrihet, eller privat kjøpekraft, det er en endeløs rekke av butikker og kjøpesentre som tilbyr alt det vi kan drømme om, ja, vi kan nærmest kjøpe oss til lykken.  

Her i Kristiansand finner du forresten norges største handelssenter  med over 165 forskjellige butikker som åpenbart kan gi deg ‘lykkerus‘ i en måned eller to – før kredittselskapene begynner å inndra gjelden din.  Senere i bloggen vil vi skrive litt om dette fenomenet;  at denne kjøpefesten gir oss alt annet enn sterke familier, det vi ser er derimot oppløste familier og barn med store psykiske problemer.  Dette skjer  nå alarmerende raskt uten at det fokuseres i særlig grad på det viktigste;  årsaker!

Ja, Norge er på verdenstoppen i mange ting som tilsynelatende vil gjøre oss lykkelige, også i vakker natur.   Bildet under tok vi på ferie en sommer hos bestefar og bestemor i Steigen kommune.  Tilsynelatende ren natur uten påvirkning fra mennesker! 

sandbakk 2011 085Hyggelig for oss nordmenn at vi har alt verdens fattigste bare kan drømme om, men alt dette endeløse jaget etter å bli lykkelig har også en mørk bakside som vi sjelden ofrer en tanke.  Hvorfor er dette vakre landet som kan tilby oss ‘alt‘ i likhet med USA, også på verdenstoppen i både fysisk og psykisk sykdom?

«Hvorfor er vi det landet i verden som bruker mest penger pr. person på medisin mot all verdens fysiske og psykiske lidelser?« 


TV2 Nyhetskanalen 28.12.2016 ble følgende fortalt;  mellom 2005 og 2015 doblet bilde-av-nyhetskanalen-28-01-2016bruken av medisiner for depresjon, søvnvansker og ADHD seg på brukere mellom 20 og 29 år, det skrev nettavisen Khrono.  Tallet på brukere av antipsykotisk medisin økte i perioden med nærmere 24000 brukere, viser tall fra reseptregisteret’.

Oftere og oftere opplever vi også at ungdom i en tilsynelatende grei livssituasjon på grunn av forskjellige omstendigheter, blir syke.  Du kjenner kanskje noen selv?

Flere og flere unge opplever dette, så de tar med seg mor eller far til fastlegen og det de i mange tilfeller erfarer er bare å komme ut igjen etter en undersøkelse med en diagnose i hånden og en resept på noen medikamenter som de får beskjed om å ta kanskje resten av livet, kanskje Ritalin eller andre medikamenter.  Så får de beskjed om at det er arvelig, ergo man kan ikke gjøre noe med det. Hmmmm………                     85

Det er ikke mange tiårene siden det var nesten unormalt å få en diagnose, hvor både fysiske og psykiske lidelser var så uvanlig at mange vegret seg for å snakke om slike tabubelagte temaer.  Og tenk litt etter; hvis de fleste av slike sykdommer er genetisk betinget, at det er det som gjør oss syke som det ofte påstås, hvorfor var ikke folk syke før i tiden i den grad de er det i dag?  Går vi bare noen tiår bakover fantes jo ikke mange av disse sykdommene.  I dag er jo nærmest hver eneste familie rammet av slike triste ting.  Ja, dette er første generasjon hvor barna ikke tar seg av sine aldrende foreldre, men foreldrene tar seg av sine syke barn.

Hvorfor er det slik at hvis man flytter til en annen del av verden med en annen matkultur og livs stil, så forsvinner en del av de plagene vi hadde her hjemme?  Så dukker det opp andre helseplager, helseplager som er mer vanlig i vårt nye miljø!  Hvorfor får ‘ikke europeiske innvandrere‘ – som det sto i Aftenposten for kort tid siden –  langt mindre grad av kreft?  De nevner ordet ‘livsstil‘ i artikkelen……  Jo, de får kreft de også, men da må de bo i Norge en del år og konvertere til vår livsstil.  Så rart, eller?20170206_190241-1[1]

Er det noe vi ikke har forstått?

Er det noe vi ikke har blitt fortalt eller opplyst om?

Er vi blitt ført bak lyset på noen slags måte?

Du har sikkert hørt uttrykket; ‘det enkle er ofte det beste‘.  Ja, sånn er det ofte med sannheten også, den er ofte enkel.    Verdens svar på viten eller sannhet er derimot ofte så komplisert og vanskelig å forstå at mannen i gata ofte overlater slike ting til ekspertisen, vi bare godtar det vi får servert.   Som sikkert de fleste er enig i finnes det allikevel enkle absolutte sannheter på et hvert fagområde.

Hva så med helsa vår, finnes det en absolutt sannhet også på dette fagområdet? Det gjør nok det, men kanskje den er annerledes enn det vi forventer å høre eller kanskje liker å høre, kanskje fordi sannheten gjør at det stilles krav til oss, kanskje den krever at vi må se tingene i et nytt lys og i verste fall forandre livs stil?

Vi er et godt voksent ektepar som begge nærmer oss 50 år, og uten å sammenligne oss med andre har vi hatt  mange helseplager gjennom flere tiår.  Vi ønsker å gå ut med dette fordi vi ser at flere og flere av våre venner rundt oss kollapser helsemessig nå på en eller annen måte.

Det vi har gjort og erfart, håper vi kan gi deg noe å tenke på slik at også du kan vurdere dette og dermed selv ta et informert valg uten først å måtte lete deg i hjel, for det er virkelig en jungel av gode og også dårlige helseråd ute på nettet. Du skal i neste kapittel få høre en kortversjon av historien vår så forstår du litt mer, du får høre min først;

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!

 Tilbake til INNHOLDSFORTEGNELSE

   På gjensyn!  Anita og Johnny