Oppdatert 05.06.2018  –   oppdater siden igjen før du begynner å lese!)

Å ‘være seg selv bevisst‘ er ikke alltid så enkelt.  Jeg er et godt eksempel på det.  Jeg har i flere tiår nærmest bare eksistert uten å stille spørsmål, uten å reflektere over hvorfor ting er som de er.   Jeg så jo ikke lengre enn jeg hadde vett til å se. Jeg skylder nok på  at jeg har vært medisinert på syntetiske medikamenter i flere tiår som satt min egen vurderingsevne ut av spill.  Heldigvis er både Anita og jeg på vei opp igjen nå, og kan bruke våre erfaringer sammen til å advare mennesker som deg.  Altså menn og kvinner som tør å tenke litt annerledes og ut av den lille boksen vi så ofte befinner oss i, fordi den kommersielle verden vi også befinner oss i, ønsker at vi skal være der, slik at de kan servere oss det de ønsker og gjøre oss ‘lykkelige‘.

Bilderesultat for tåkete

‘Man ser ikke lenger enn man tenker  /man tenker ikke lenger enn man ser’

 

Når vi snakker om temaet bevissthet i forhold til medikamenter og pilleindustrien, er det helt sikkert mange modige mennesker som har har forstått disse tingene og som kunne vært nevnt.  Men det er mangel på spalteplass i denne lille bloggen.  Vi kan allikevel nevne en person, Peter Gøtze, en dansk professor og lege som gjennom mange år har satt søkelys på denne industrien. 

Bilderesultat for peter gøtzsche

 Peter C. Gøtzsche – Wikipedia

Han har skrevet mange bøker om hvordan man ved å ‘følge pengestrømmen‘ bedre kan forstå de bakenforliggende årsaker til at psykiatrien er kommert totalt på avveie.  Han er dermed også blitt gjenstand for mye kritikk, motstand og hat – fra forskjellige hold.  Her er noen av bøkene han har skrevet:

Bilderesultat for peter gøtzsche bøkerDødelig medisin og organisert kriminalitet av Peter C. Gøtzsche (Heftet)Mammography Screening av Peter C. Gotzsche (Heftet)Rational Diagnosis and Treatment av Peter C. Gotzsche (Innbundet)

Kikk gjerne på noen av intervjuene hans,

Dr Peter Gøtzsche exposes big pharma as organized crime – YouTube

Intervju med Peter C. Gøtzsche – YouTube

Intervju med Peter C. Gøtzsche – YouTube


Dette handler egentlig ikke bare om legemidler eller telekom, det handler om noe større; hele planeten vår – hjemmet til oss og barna våre!  Grunnen til at vi skriver det er at de samme holdningene og den samme grådigheten etter penger, makt og prestisje går igjen i alle bransjer.  Noen mennesker er heldigvis bevisste på dette, andre er det definitivt ikke og kommer heller aldri til å bli det!  Og noen har vært bevisste, men ‘kjøpes opp‘ moralsk sett av en eller annen aktør – kanskje uten å være klar over det.  Vi skal nevne to personer vi mener er gode eksempler på det.

Leonardo De Caprio, en kjent skuespiller, er nå tydeligvis blitt voksen. Bilderesultat for leonardo dicaprio Han er blitt valgt til fredsambassadør i FN og har laget en seriøs filmdokumentar om klimaet.  Den heter ‘Before the flood‘ / ‘Før syndfloden‘ og ble gitt ut i 2016.  Den er ekstremt sterk og bare anbefales på det sterkeste.  Den lå ute på NRK nett-tv, men nå har de fjernet den.  

https://tv.nrk.no/program/KOID24001416/dicaprio-foer-syndfloden

Dere fjerner en av historiens viktigste filmer nesten før den ble lagt ut?  Ja, her er det nok en eller annen politisk grunn som ligger bak, ikke vet vi.   Bravo, NRK, så ‘seriøse‘ dere er!!!   Vi er usikker på hvilken kanal man kan se den på nå, men her får du i alle fall traileren:

Før syndfloden (Before the Flood) med Leonardo DiCaprio (trailer …

Filmen snakker mye om vind og vann!  Har det noe å si om havet stiger litt og stormene blir mye kraftigere?  Kikk på disse tre bildene som er hentet fra filmen hans – noen små øygrupper – så kan du jo vurdere om du vil reise på ferie dit neste år?  Disse øyene ligger helt i vannskorpen, for å si det ganske så bokstavelig! Du skal ikke ha store fantasien for å forstå hvor lite havet tenger å stige eller hvor stor orkan som må til for å fjerne disse vakre øyene fra kartet?  

Her er en annen liten øy som snart forsvinner i havet, en by på størrelse med en middels stor norsk by – men allikevel så liten og sårbar!

Her er også to bilder jeg klippet ut av filmen hans, dessverre litt dårlig oppløsning.  

De er tatt fra en romstasjon eller satelitt som går i bane rundt jorden.  Legg merke til den tynne sårbare atmosfæren.  Kan du med hånden på hjertet si at den ikke kan påvirkes av menneskeskapte påvirkninger – er det i det hele tatt mulig å komme med en så lite opplyst uttalelse?  Hva syntes du om hjemmet vårt, syntes du det er greit å bo der?  Når du ser på dette bildet får du kanskje litt tårer i øynene når du vet at denne vakre planeten ødelegges i rekordfart!  Da kan du sette på dette klippet fra you tube og tenke over hvor vakkert livet egentlig er;

https://www.youtube.com/watch?v=Mx6xkyi5Ij8


Det var Leonardo Di Caprio.  En annen person som har satt spor etter seg er Al Gore, (tidligere presidentkandidat i USA).  Han lagde filmen  ‘An inconvenient truth eller på Norsk; ‘en ubehagelig sannhet, fra 2006 er en film alle burde ha sett minst et par ganger. 

 En ubehagelig sannhet – Wikipedia

bilde-av-al-gore

Den handler egentlig mye om de samme tingene som vi har tatt opp i denne bloggen, altså holdninger, innstillinger, verdier, ect.  Al Gore har nok derfor uten å vite det vært litt med å forme denne bloggen og filmen.   Al Gore fikk rett i det han sa om klimaet og om holdningene til industrien, FNs klimapanel bekreftet det i sin siste klimarapport som ble lagt ut fra og med høsten 2013.  bilde-av-en-ubehagelig-sannhet

Som Al Gore sa i filmen sin helt i begynnelsen;En elv har rent der i tusenvis av år. På bare noen tiår er den forgiftet og døende.  Ingen stiller spørsmål om «hvorfor?» På slutten av filmen sa han;   «Barnet ditt står der med store våte øyne og sier litt sårt; «Mamma og pappa, hvorfor snudde dere ikke mens det ennå var tid?«   Når vi hører de ordene får vi vondt i magen og tårer i øynene, det er så mange mennesker og også dyr som fortjener et mer verdig liv!   

Ingen stiller spørsmål om «hvorfor

Høsten 2017 kom Al Gore med en oppfølger.

 An Inconvenient Sequel: Truth To Power (2017) – Official Trailer …

Vi så den på kino premieredagen og fikk litt sjokk!  Filmen var spennende nok, allikevel skjedde det noe interessant mot slutten av filmen som viste hvordan selv de klokeste blandt oss kan bli kjøpt opp av ‘systemet‘.  Hele fokuset og bevisstheten dreide plutselig over til at ‘vi‘ nå har funnet løsningen på hele klimautfordringen.  Hvordan kunne det være mulig?  Fordi USA nå var i ferd med å gi India økonomisk hjelp i forhold til sitt energiproblem (kullkraft).  Fra å bli en opplysende og trist film om hvordan verden egentlig er blitt, ble den plutselig en seiersfilm om hvordan vi mennesker reddet verden fra tidenes største miljøkatastrofe.  Unnskyld at vi spør, men  hvordan kan vanlige mennesker egentlig forstå disse tingene når selv den ‘klokeste‘ blandt oss snur totalt og blir kjøpt opp av systemet?   For det handler ikke om en eller annen underskrift på et papir – det burde vært slått fast for lenge siden!

13.06.2018  Ny oppdatering: 

ABC nyheter; Forskere slår alarm om klimaet 15mai 2018


 

Hvorfor har vi ikke snudd mens det ennå var tid, som Al Gore en gang så klokt sa?  Det er nok flere årsaker til det enn det vi har skrevet om, årsaker vi ikke kan eller bør komme inn på i denne bloggen.  Men mye av poenget vårt er at jo mindre opptatt vi er av å oppgradere vår egen bevissthet, jo mer ‘fanget‘ blir vi i å la industrien å fortelle oss hvor stor frihet og lykke vi vil oppleve av å ha den nyeste teknologien, de fineste tingene og flest venner på sosiale medier!  Har du også lyst å bli ‘lykkelig og en vinner‘, ja da må du bare kjøpe det reklamen sier du må kjøpe for å bli en ‘Vinner’Bilderesultat for reklame

(((BEVISSTHET – SAMVITTIGHET  – INTEGRITET?)))

 

Personlig vil vi si at vi aldri har sett flere mennesker enn nå som er stressede, slitne og helt tomme for lykke. Og når vi er tilstrekkelig slitne og syke, så fanger LMI oss opp med sine mirakelpiller.  

Hvem er det som setter standarden for hva som gjør deg lykkelig eller gjør deg til en vinner – hva som er varige og gode verdier?  Hvem er det egentlig som er våre barns oppdragere? Vi stoler på skolen, skolen stoler på sine spesialister og pedagoger, spesialistene stoler på utdanningsverket, og de igjen stoler på de som dikterer hva de skal lære, nemlig industrien. Og industrien har på sin side designet utdanningsverket slik at du og jeg på et tidspunkt skal bli avhengig av varene eller tjenestene deres.  Vi er like blåøyde på hva som gir oss et godt liv og hvem som skal gi oss gode verdier som hvem som skal bestemme hva som er sunt innenfor ernæring og medisin.

Uten å være bevisst på det lar vi industrien forme sinnet vårt, tankene våre, følelsene våre, gjennom tv, aviser, ukeblader og sosiale medier.  Industrien får oss til å tenke at moralske verdier ikke er viktig, i alle fall ikke i dag, i dag skal vi slappe av, la oss bli underholdt og la spesialistene, de lærde tenke for oss om noe går galt. I følge historikere gikk Romerriket under blant annet på grunn av de samme tingene som vi er vitne til i dag.  I dag ser vi at vold, porno og okkultisme går derimot glatt gjennom sensuren.  Få reagerer på det.  horrorJeg googlet ordet ‘kino-horror’ på pc min og disse forslagene kom opp – tusenvis av filmer med slikt innhold.  

Opplysende filmer som nevnt øverst i dette kapitlet ville gitt folk som deg og meg et bedre liv, det dysses ned.  Er vi naive når vi sier at ‘man er hva man spiser‘ og ‘fortell meg hvem du omgås, så skal jeg fortelle deg hvem du er‘?   For vår del tror vi ikke det er vanskeligere enn det og at underholdningsindustrien ofte gir folk et ønske om å like slikt søppel – som det i sannhet er.

Hva avgjør egentlig om et menneske har lykkes i livet? Kan det måles i penger, utdannelse eller karrière?  Mikael Jacson,  Elvis  Preasly og andre ‘vinnere‘;  hvor vellykkede var de egentlig, var de  egentlig vinnere? De fikk jo alt det underholdningsindustrien forteller oss at vi må ha for å være lykkelige!  Sitter disse tidligere stjernene med barnebarna i fanget og forteller koselige historier fra den gang de sto på scenen og sang? 

Vi kan ikke forandre fortiden vår,  vi kan heller ikke fjerne fortiden vår, dessverre bare lære av den.  
 Vi kan ikke være mer enn våre erfaringer har lært oss, eneste vi kan håpe på er å lære litt hver gang vi gjør en feil.

 


Målet vårt med å skrive denne bloggen har ikke vært å kritisere alle og enhver. Heller å kunne hjelpe et menneske eller to der ute til å bli litt mer bevisst.  SAM_2584Bevisst på hvordan verden er blitt og dermed ha muligheten til å gjøre tiltak nå og beskytte deg og de du er mest glad i.  Vi håper inderlig at vi har klart det for noen. Jeg for min del (Johnny) har aldri vært noe særlig bevisst.  Derfor har jeg gjennom mange år blitt sykere og sykere.   Jeg giftet meg med Anita for snart 5 år siden.  Hun var også syk på sin måte med sin bipolar. Hadde vi ikke tilfeldigvis fått låne den boka for to år siden vet jeg ærlig talt ikke om vi hadde vært gift nå, eller om jeg fortsatt hadde levd.
Så fort nedover gikk det med meg, og jeg er egentlig bare skremt over hvor lite bevisste jeg, vi var.  


Det er mye i livet vi ikke kan forandre på, som valg av foreldre, fortiden vår, vår etniske bakgrunn ect. og det er så mye å skylde på om ting ikke fungerer, men det er allikevel så mye vi kan gjøre,  vi er et levende bevis på det!  Hva er hemmeligheten?  Nøyaktig kunnskap og en ydmyk holdning vil vi påstå,  vi må kjempe oss ut av ‘komfortsonen‘ vår og dra oss selv ut av sofaen, vår egenskapte ‘mentale sofa.

Om noen prøver å stoppe deg i å undersøke dette nærmere, så vær modig og ta selv et personlig valg; husk det er du som er sjefen i ditt liv – ingen andre – og ingen andre enn deg selv kan leve livet ditt!

 

Ikke glem å sjekke siden OPPDATERINGER!

                             Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

Anita og Johnny