(Oppdatert 24.04.2018  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

I dette kapittelet vil vi skrive om kanskje en av de  største helsetruslene samfunnet vårt har i følge varslere innen forskermiljøer, nemlig stråling fra trådløst nettverk. Du blir kanskje overrasket at dette temaet kommer på bane, vi tror du vil forstå det etter hvert.  Personlig så er jeg engasjert i dette siden jeg tidligere har vært veldig utsatt for negative helseeffekter fra wi-fi og strøm fra vanlige strømkilder. Er det noe jeg har satt meg godt inn i, er det vel dette! 

I denne delen (Del 4) brukes ordet ‘jeg’ mer enn ordet ‘vi’.  Det skyldes rett og slett at jeg som el-overfølsom kan mer om dette enn Anita.  Når det skrives om medisin, brukes ordet ‘vi’ oftere fordi vi begge har erfaringer og Anita er definitivt best på dette fagområdet.

For at du skal forstå litt mer av hvordan hele denne problematikken med strøm og stråling henger sammen, så har jeg tatt kontakt med de to foreningene i Norge som kjenner til hele denne affæren og som vet mest på dette fag området, nemlig foreningene Norges miljøvernforbundFelo og Folkets strålevern.

Jeg tenker som så at hvis jeg får får kreft, henvender jeg meg til de som har størst kompetanse på kreft,  nemlig kreftforeningen, får jeg reumatisme, kontakter jeg reumatismeforeningen. Og blir jeg allergisk mot strøm, da ringer jeg selvfølgelig disse tre organisasjonene som har faglig kompetanse på dette området, kanskje spesielt de to sistnevnte som har spisskompetanse på dette. 

Jeg ringte og ble kjent med flere personer, dvs. elektroingeniører og tidligere ansatte i telekombransjen som nå har byttet side på grunn av det de har observert og funnet ut.   Det som kommer frem tror jeg du blir overrasket over å høre.


I dag hører vi ofte ordetinnovasjon, vi kaller det også noe som er ‘nyskapende. Vi snakker altså om noe som er helt nytt og noe som er positivt, noe som gjør at ting går lettere og gjerne er til det beste for deg og meg. Nye trådløse kommunikasjons- systemer blir ofte omtalt i reklamer på tv som innovativt, at de skal gi deg større frihet for deg og familien din, slik at du skal få mer tid til å gjøre det du har lyst til. Så bra, tenker du! Men er dette sant?

det-du-ikke-vet-bildeDet organisasjonene Norges miljøvernforbund, Felo og Folkets strålevern forteller, er at flere og flere mennesker reagerer negativt helsemessig på det vi kaller trådløse nettverk eller wi-fi, det kommer stadig oftere rapporter fra hele verden om at folk får forskjellige symptomer på at noe er galt i kroppen, spesielt der hvor telekomselskapene monterer opp sine hvite bokser med wi-fi-routere, som sender kommunikasjonssignaler flere km av gårde. 

 

Kikk på lenken nedenfor og skriv ordet ‘stråling‘ i søkefeltet – vi tror du får deg et lite sjokk over hvor mye norges miljøvernforbund skriver om dette!  Trenger du å tvile på dette når de advarer deg og meg så tydelig?

Norges Miljøvernforbund – nmf

Det rapporteres også om flere og flere barn som ikke klarer å være i klasserom hvor det er wi-fi routere og trådløse systemer, så de må tas ut av skolen.  Har du stilt deg spørsmålet om disse barna har noe igjen for å fortelle læreren at de får hodepine av dette, annet enn at de selv mister muligheten for å bruke noe de selv liker, nemlig trådløse spillmaskiner, smarttelefon og andre spennende ting?  I tillegg blir de gjerne mobbet fordi de voksne sier at dette bare er noe tull, for det har jo de voksne tross alt lest i avisene!  Har et lite barn som er mest opptatt av å underholde seg selv noe grunn til eller evnen til å gjøre dette?  Ikke ta følgende setning rent bokstavelig, men et lite barn er vel ikke særlig mer reflektert enn en middels glup hund som logrer med halen når du sier ordet MAT!  Er du med?

oppkoblede-barn-bilde«barn som ikke klarer å være i klasserom hvor det er wi-fi routere og trådløse systemer»

Siden mobiltelefonen og trådløst nett kom på 90 tallet har sykehusene verden over registrert en sterk økning av hodekreft, oftest på den siden av hodet vi lar mobilen vår ligge inntil hodet. Merkelig! Testikkelkreft har også ifølge statistikk også økt dramatisk etter at de små håndholdte mobilene kom på slutten av 90′ tallet og ble lagt foran i lomma på buksa.  Med mindre man leser en artikkel som sier det motsatte da, at det ikke er noe grunn til å bekymre seg. For man finner jo alltid en forsknings- artikkel som konkluderer det motsatte, at ting ikke er farlig.  (men gransk hvem som finansierer denne typen forskning, så forstår du hvorfor.  Vi skal skrive om dette i et senere innlegg.)  

Hva mener du selv;  Hører du egentlig om flere tilfeller om kreft i dag enn du hørte om det for 30 år siden?  Ja, selvfølgelig, i dag har jo nærmest annenhver nabo kreft – det er blitt skikkelig populært virker det som!  

Hjernekirurg Charlie Teo: Mulig 50 % økning av kreftsvulster rundt øret

Etter at mobiltelefonen kom har sterilitet økt dramatisk og flere og flere barn blir født med misdannelser. Et annet eksempel på skadeeffekter fra wi-fi;  I norske aviser var det for noen år siden avisskriverier om at mange ansatte på flere av forsvarets skip som hadde brukt radarutstyr senere fikk barn med genfeil, altså barn født med store misdannelser. Det ble også rapportert om ansatte på skipene som følte seg svært dårlige og som fikk kreft.  

Kvikk-saken – Wikipedia

Norske marinesoldater til sykehus etter stråling fra amerikansk … – VG

Mulige helseeffekter av yrkesmessig strålingseksponering fra radar

Stoler ikke på Forsvaret – Innenriks – Dagbladet.no


Utrykningspersonell til politibiler, sykebiler og brannbiler bruker en annen type wi-fi, det heter TETRA.  Det er nøyaktig det samme, dvs. frekvensstråling, men selvfølgelig i en annen sendestyrke og bølgelengde. Like farlig. Og om du fortsatt ikke ser bildet; DETTE ER NØYAKTIG DET SAMME SOM DU AKKURAT NÅ HAR LIGGENDE I LOMMA DI, EN BLANK OG FIN MOBILTELEFON.  Kikk her:bilde av tetra

 Er det nye nødnettet et av Norgeshistoriens største tabbeprosjekter?

Flere og flere blant utrykningspersonell rapporterer om diverse helseplager etter at det nye nødnettet/mobilnettet kom,  altså TETRA .   Det har blitt installert over alt i Sverige, og nå også Norge og flere andre land.  Flere sjåfører har til og med stått offentlig frem for å fortelle sin historie i media på grunn av at nye merkelige helseplager bare dukker opp etter at dette er montert.  Klikk på lenkene nedenfor;

TETRA er ikke mer komplisert enn at det er en mobiltelefon linje som sender på en frekvens som er mye lavere enn det man har brukt før innen telekommunikasjon. I følge wikipedia  er TETRA-standarden i båndet 380-385 MHz for mobile sendere og 390-395 MHZ for sendere i basestasjoner. Frekvensområdet 380-400 MHz er avsatt til nett for nødetatene i hele Europa.  Se:  TETRA – Wikipedia   

Bluetooth/blåtann til mobiler sender også på en lav frekvens , dette er skummelt når vi tenker på langsiktige helseeffekter som mobilbransjen ikke har tid til å vente med å sjekke! Men jeg skjønner jo det, å vente betyr tapte inntekter! 


Bilderesultat for trådløs fasttelefonJeg kan nevne trådløse routere hjemme hos folk, og kanskje enda mer alvorlig – trådløse fasttelefoner som sender med en enorm styrke. Frekvenssignaler du ikke ser, men kroppen din – cellene dine – de kjemper en konstant kamp mot dette. Jeg husker vi kjøpte trådløs fasttelefon for ca. 20 år siden, det var så befriende å sitte i sofaen å snakke uten ledning, nå vet jeg heldigvis bedre.  Plasma tv kan jeg også nevne; jeg blei alvorlig dårlig av dette da jeg var el–overfølsom.  Plasma er teknologi som sender en frekvens som er alvorlig farlig.  Vårt råd er å kjøpe LCD eller helst LED tv, det er helt greit. 

Plasma-TV – en strålingsbombe – Tek.no

Etter at det nye såkalte 400 volts systemet hjemme hos folk har kommet, har også flere og flere fått helseplager, spesielt når de får montert downlights hvor jord-ledningen legges unna lederne eller hvor det ikke er jordledning i det hele tatt. Jording er ufattelig viktig, spesielt for folk som allerede er på rask vei nedover helsemessig!  Viktigheten av jording i hele huset og av et soverom uten masse ujordede skjøteledninger/strømkabler og strømutstyr og trådløse nett som går rett gjennom kroppen din er ufattelig viktig for søvnen din og velværen din!  Hadde flere bare forstått dette og ikke bare lyttet til media som er kjøpt opp av industrien, da hadde mye av helsebudsjettet i Norge vært spart!

EMS – EarthPower.no

Jording | FELO

Gladnytt fra strålefronten: Du kan unngå laptop-lår! | Jeg har noe på …

Mange som skaffer seg induksjonskomfyr på kjøkkenet som skal være så innovativt, får også helseplager.

Hvorfor du ikke bør kjøpe min induksjonstopp | Jeg har noe på hjertet …

Eller hva med infrarød badstu eller infrarøde terrassevarmere?  Det er også utstyr hvor energien kommer gjennom wi-fi.  Uansett så sitter du der og varmes opp av mobilstråler med en sendestyrke som er kraftig nok til å varme opp kroppsvev, ifølge titusenvis av forskere helt sykt! Det nyeste nå er slike automatiske strømavlesere som du akkurat nå eller ganske snart får montert hjemme i sikringsskapet ditt, det vil være enda en belastning på cellene i kroppen din!  Det skal vi skrive om ganske så snart!

Klikk her og du vil finne MANGE You Tube klipp om hvor farlig wi-fi er!

På grunn av alt dette, ja, så får flere og flere oppegående mennesker symptomer på at noe er galt,  milliarder av mennesker får på grunn av alt dette til sammen problemer med å slappe av og det å klare å sovne om kvelden.

 Kanskje du også sliter litt med å sovne når du kryper opp i senga og egentlig er veldig sliten?   

 

I kina har myndighetene gitt påbud til gravide kvinner at de må redusere mobilbruk eller bruke wi-fihemmende klær for å beskytte fosteret.  Er Kinesere bare dumme i hode eller bruker de bare ‘føre var prinsippet‘?  Små barn har dessuten tynnere hjerneskaller og mindre hoder, utallige forsøk med teknologisk utstyr viser det samme; at barn er mer utsatt enn voksne.

– Gravid? Få laptop’en vekk fra kroppen!

Kids are at risk of biological damage results from microwave radiation emitted by wireles devices.


kikk på oversikten nedenfor og se hva folk rapporter inn, vi fant denne listen på Felo.no.  Jeg var forresten selv tidligere plaget av hele 18 av disse symptomene.  Nå har vi jo de siste to årene gjort tiltak for å beskytte oss mot dette og jeg er stort sett symptomfri:

 • Konsentrasjonsproblemer
 • Problemer med korttidshukommelse
 • Unormal tretthet, utmattelse
 • Søvnforstyrrelser
 • Lyd- og lysfølsomhet
 • Øyebesvær
 • Hjerteklapp
 • Åndenød
 • hodepine, kvalme, svimmelhet
 • Øresus/tinitus
 • Muskel- og leddsmerter
 • Hudproblemer,kløe,  svie og brenning i huden, ”solbrenthet”
 • Kvalme
 • Nummenhet, stikkinger, prikkinger
 • Depresjon
 • svie, brenning i huden, kløe  (som solbrenthet)
 • kramper, verking
 • søvnforstyrrelser, søvnløshet
 • hjerterytmeforstyrrelser
 • konsentrasjonsproblemer, uro, stress
 • øye/synsplager
 • nedsatt immunforsvar

61Har du kanskje noen av disse plagene?  Og har du tilfeldigvis alle de ‘innovative’ tingene hjemme som reklamen sier skal gi deg mer frihet og lykke?  Om det er sant at wi-fi ikke gir celleforandringer så er det minst 25.000 rapporter som må være feil hvor det konkluderes med at det er skadelig, vi kommer inn på det senere.  Sannheten er at wi-fi er skadelig og helt klart gammeldags der det kan kables. Det brukes kun fordi det er billigere og enklere enn å kable nettet.  Telekomselskapene tenker kun profitt og kortsiktig avkastning, du vil få lese mer om dette i følgende kapitler. 


Alt dette vi skriver om i Del 4 er det de som har forsket mest på disse tingene, som sier. Altså forskere som er knyttet opp mot fagorganisasjonene Felo og Folkets strålevern, som jobber opp mot mye av de samme kriteriene som FNs klimapanel bruker, de sier lignende ting om dette temaet.  Om du ønsker å kikke mer på dette, finner du lenkene til nettstedene deres her;

FNs klimapanel – FN-sambandet  

FELO: Foreningen for eloverfølsomme  

Folkets Strålevern – Det du ikke vet, har du vondt av


Her skal du få lenken til det vi mener er Norges desidert beste side for å finne ut hva som egentlig er sant om tematikken stråling.  Grunnen til at vi kan si det er at denne personen tidligere har hatt en viktig rolle i Telenor, vi snakker om  Einar Flydal.  Han er samfunnsviter, har vært opptatt av datateknologiens store fordeler, også i miljøsammenheng, og har hatt vesentlige roller i IKT-bransjen, ikke minst som forsker og strategirådgiver i Telenor. Men han ble stadig mer betenkt over forskningsresultatene om helserisiko, og har brukt pensjonisttida si til å gjennomgå og videreformidle forskningsresultater som forklarer hva det er ved mikrobølget radiostråling og andre elektromagnetiske felt som skaper negative helsevirkninger på mennesker så vel som andre levende vesener. Einar Flydal oppfatter dette som den viktigste miljøsaken vi står overfor.

Bilderesultat for einar flydalHer er litt av bakgrunnen hans noen år bakover, så kan du jo selv vurdere om han har kompetanse til å uttale seg;

 • NTNU/Institutt for telematikk, univ.lektor II 2003 til 2014
 • Telenor ASA, forsker, seniorrådgiver, 1993 til 2011,  ved Televerkets forskningsinstitutt (seinere Telenor Research etc.) og seinere i Utredningsavdelingen og konsernstabens strategienhet.
 • Utdanningsdepartementet,  på konsulentbasis 1989 til 1993 i Datasekretariatet.
 • Logos AS,   et selskap i Vestdatagruppen.  Avdelingsleder 1986 til 1989 
 • Datema AS, et dataselskap som blant annet leverte utviklingsprogramvare til skoleverket. Avdelingsleder, disponent m.m. 1985 til 1986
 • Teledirektoratet, overinspektør 1983 til 1985 i ARO, dvs Organisasjonskontoret i i Administrasjonsavdelingen.
 • Arbeidsforskningsinstituttene,  som forsker  i 1980 til 1983,  rundt sikkerhets-problemer på oljeplattformer i Nordsjøen (Universitetsforlaget 1983).
 • NRK, frilanser fra 1969 til 1993
 • NTNU, MTS (Master in Telecom Strategy and Technology Management) 2001
 • Universitetet i Oslo: cand.polit i 1983, med statsvitenskap, sosialantropologi og sosiologi.

Her har du lenken til Einar Flydals nettside om du ønsker å sette deg inn i de nyeste problemstillingene rundt dette temaet.  Nederst til venstre på siden hans kan du også varsles på epost hver gang han legger ut nye tekster på siden hans.  Svært mange setter pris på dette og følger med!  Hvorfor?  Åpenbart fordi han er den personen i Norges landstrakte land som har mest bakgrunnskunnskap og også slagkraft til å komme denne åpenbart skadelige teknologien til livs.  Her har du lenken:

  Einar Flydal | Jeg har noe på hjertet …


Beklager om vi tråkker noen på tærne med det vi skriver, men allerede nå er det flere som har kontaktet oss fordi de opplever det vi skriver som reelt.  De har gjort det vi anbefaler og de sier selv at de er forbløffet over at det vi går ut med stemmer med det de selv erfarer.  Tusen takk for slike tilbakemeldinger! 


Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

                På gjensyn!   Anita og Johnny