Bilderesultat for ortomolekylær medisin

Ortomolekylær medisin  

(Oppdatert 16.05.2018  –   oppdater siden igjen før du begynner å lese!)

Første gang Anita og jeg hørte dette ordet gjorde vi litt gjøn av det, det var for vanskelig å uttale.  Nå ser vi på dette ordet med stor respekt!  Du vil snart forstå hvorfor.  

En snekker bygger et hus. Bilderesultat for byggematerialer  Hva er best;  Å ha litt for mye materialer eller å ha litt for lite?  Hvis han har for lite blir ikke huset ferdig, hvis han har for mye vil han bytte det inn igjen eller selge overskuddet av materialer.  

Hvis du har en oppvaskkum som er full skitne fat og grønn mugg, bruker du da – som reklamen så fint sier det – en dråpe zalo?Bilderesultat for oppvask  Henger du med?      I overført betydning er det også slik med enkelte typer grunnstoffer eller mineraler i kroppen; er den tom for et enkelt stoff, kjører du ikke på med en liten vedlikeholdsdose.  Du er derimot nødt for å kjøre på med en megadose helt til lageret i kroppen er i balanse igjen.  Sunn fornuft spør du oss.  Dette har vært gjennombruddet for både Anita, meg og tusenvis av andre som har forstått hva ortomolekylær medisin handler om.   Vi er ikke mot farmasøytiske medikamenter, men finnes det en bedre måte å gjøre ting på, gjør vi heller det.  Dette er ikke filofosi, men biologi.

 «Dette er ikke filofosi, men biologi.»

Ortomolekylær medisin betyr individuell vitamin- og mineralterapi i megastore doser,  for eksempel C-vitamin, vitamin B3 og / eller andre vitaminer og mineraler man har mangler på.  Poenget er at man gir doser i en størrelsesorden av hva pasienten individuelt har behov for i stedet for å ‘dra alle over en kam’ og gi alle det samme, slik skolemedisinen gjør.  Vi snakker om syke mennesker her, derfor er dosene helt annerledes enn om vi hadde snakket om friske mennesker som trenger å forebygge.  Ganske logisk spør du oss,  det er egentlig dette ortomolekylær medisin handler om.  Bilderesultat for individualitet

Ortomolekylære spesialister mener at vi alle er individuelle særegne biologiske skapninger som har individuelle behov, fordi vi alle har forskjellig bakgrunn, vi lever i forskjellige miljøer med forskjellige matkulturer og også forgiftninger, og vi opplever alle forskjellige former for stress og belastninger.   Vi må derfor behandles individuelt når det kommer til vitamin- og mineralterapi.    Ortomolekylære doser er gjerne mellom hundre og tusen ganger større enn det norske leger foreskriver.  (Se kapitlet om C-vitaminet Del 3.7b) C-vitaminet – det ultimate antioksidant når det legges ut)

For å lage et bilde av det;  To personer er yrkesaktive.  Den ene jobber i en blomsterbutikk, den andre jobber i en gruve. En dag blir begge to syke, og de går til legen.  Legen forteller begge to at de har for lave D-vitaminer i kroppen.  Er det slik at begge bør få den samme lave dosen som anbefales av skolemedisinen eller kan det tenkes at her er det to vidt forskjellige behov siden den ene jobber i et sunt miljø mens den andre jobber i mørket 100 meter under bakken uten tilgang på sol og ren luft?


Abram Hoffer, (11 november 1917 – 27 mai, 2009, kanadisk biokjemiker, lege og psykiater) ofte kalt ortomolekylærens far, praktiserte ortomolekylær psykiatri siden 1976, og har blant annet behandlet kreftpasienter som har blitt henvist til ham for å få psykiatriske råd og ernæring.  Abram Hoffer som nå er død, kjempet hardt å bevise at ortomolekylær medisin, altså å spise og å leve i pakt med naturen, gjør folk friske. bilde-ab-abram-hofferDe pasientene han fikk henvist var ofte gitt opp av skolemedisinen og gjerne behandlet med store doser medikamenter, stråling eller cellegift eller en kombinasjon av dette.  

 https://en.wikipedia.org/wiki/Abram_Hoffer

Abram Hoffer – En pioner for framtidens psykiatri – Helsemagasinet …

Vitaminenes historie – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

En av de største i verden på dette området i 2018, er Andrew W. Saul.  Andrew Saul.jpg

Han har laget en nettside hvor alle helt enkelt kan gå inn og finne spesifikt sin egen sykdom og kurere den ved hjelp av vitaminer og mineraler.  Her har du den:

DoctorYourself.com: Andrew Saul’s Natural Health Website      


 

 

Vitaminmangler og vitaminavhengighet er to forskjellige ting.  Svært få behandlere  (enten vi snakker skolemedisin eller alternativ medisin) kan fortelle deg dette fordi deres kunnskapsnivå og måleteknikker dessverre er mangelfulle. Dette sier vi på grunn av den erfaringen vi har gjort oss de to siste årene.  Forskjellen er etter det vi forstår:

  • Vitaminmangler.  En person har lave verdier på et eller flere typer vitaminer eller mineraler.  Slik kan det ha vært helt fra personen var liten eller det har nylig blitt slik på grunn av ensidig kosthold, feil kosthold ect.   Personen trenger da tilskudd i større doser til normal status er gjenopprettet..
  • Vitaminavhengighet.   En person kan være kritisk lav eller helt tom for et eller flere typer vitaminer eller mineraler.  Et barn kan være født med for lite vitaminer og mineraler hvis det ikke  fikk dekket behovet for ernæring mens det lå i mors mage.  Mor  manglet enkelte typer ‘byggeklosser‘ i kroppen for å ‘bygge‘ en frisk baby.  Andre kan gjennom mange år – på grunn av ensidig kosthold, feil kosthold, ect – utvikle vitamin-avhengighet.  Selv om de får tilført vitaminer og mineraler i ‘norske doser‘ gjennom føden, så vil de allikevel ikke ha merkbar fremgang før de  får store  ortomolekylære doser.  Vi snakker om doser  som gjerne er 100 – 1000 ganger større enn hva skolemedisinen anbefaler.

Vi mener at de  som  definitivt har kommet  lengst, er de ortomolekylære legene.

Det er mange eksempler på schizofrene pasienter som har blitt friske bare av å dreie fokuset over på kosthold og kosttilskudd fra naturen. De er blitt friske og i full jobb. Ja, det er mange fagfolk her i landet som mener at hele 90% av all ungdom som har schizofreni, ville blitt friske igjen med optimalt og individuelt tilpasset kosttilskudd, de mener da at symptomene ville forsvunnet.  Ortomolekylær medisin har også hatt god effekt på down syndrom,  enkelte har blitt friskere og fått et nytt liv i form av å bli mer intelligente og selvstendige.  Er ikke dette positivt?  På dette fagområdet virker det nå som om det er en slags oppvåkning verden over nå. 

Frisk av bipolar lidelse med vitaminterapi – Helsemagasinet vitenskap …

Ortomolekylær medisin er gjennom mange tiår en godt utprøvd og dokumentert behandlingsmåte på mange behandlingsinstitusjoner, men helt siden farmasøyten dukket opp på 50′ tallet,   har denne industrien lagt stort press på psykiatrien for å erstatte naturlige legemidler med syntetisk bruk av medikamenter som omsettes i store penger.   Som vi har skrevet tidligere, industrien tjener ikke penger på naturen i form av rene vitaminer og mineraler, det er først når man lager syntetiske kopier pengene begynner å rulle.


Innen ortomolekylær medisin er C-vitamin (askorbinsyre) et eksempel på et vitamin som har god effekt i megadoser. Vi snakker om dagsdoser som kan være flere hundre ganger større enn det som anbefales av skolemedisinen i Norge.  De fleste vitaminer er ikke essensielle for å overleve; derimot er C-vitamin og omega3 essensielt eller av avgjørende betydning, det er noe kroppen ikke produserer selv eller kan produsere. Mennesket er blant de få artene i verden som ikke selv produserer C-vitamin.  Vi må derfor få det utenfra, spesielt under sykdom.  Stort sett alle pattedyr produserer C-vitamin selv, og når de blir syke produserer kroppen deres automatisk enda mer!  Når de blir friske igjen avtar produksjonen av C-vitaminet i kroppen deres.  Les mer om dette supervitaminet i  Del 5.8. C-vitaminet – det ultimate antioksidant  når det legges ut.

 http://www.aftenposten.no/verden/i/QVV6Q/Gjennombrudd-i-svangerskapsforskning-Vitamin-kan-redusere-misdannelser-

Vitamin C – et universalmiddel mot sykdom? – Helsemagasinet …

B3/ niacin er også et supervitamin som har ufattelig mange helsefordeler for de aller fleste – for vanlige folk som deg og meg.   Niacin sammen med C-vitamin og B-kompleks er sterkt avgiftende / detoxende og forbedrer stoffskiftet.  

 

Niacin har ca 500  forskjellige virkemekanismer i kroppen, det sier litt!  Magnesium har til sammenligning ‘bare‘ ca. 300 forskjellige ting det påvirker. Niacin motvirker også høyt kolestrol og brukes blant annet i behandling av både schizofreni, alkoholikere og rusmisbrukere, som egentlig er vitaminavhengige. 

Store doser vitamin B3 motvirker schizofreni – Helsemagasinet …

 

 

Vi kan nevne mange flere mineraler mange har behov for.  Husk at alle bestanddelene i kroppen består av mineraler og sporstoffer.  Kroppen produserer for eksempel 8 forskjellige typer aminosyrer, og av disse 8, produserer kroppen selv 12 andre typer aminosyrer.  Poenget er at det er en del ting kroppen må ha, hvis den ikke får det – går det fort nedover med oss fordi kroppen vår slutter å produsere enkelte ting.

 Det blir som en skofabrikk;  har fabrikken alle komponentene, kan den produsere mange sko; mangler den et stoff, for eksempel gummi, da kan den ikke lenger produsere noen ting.  Nærmer du deg 50 årene nå, bør du merke deg dette.  Med vår livsstil og kanskje en litt dårlig arv, går det fort nedover!  Vi skriver mer utfyllende om dette i Del 5.7. Vitaminer og MINERALBALANSEN.  Dette kapitlet legges ut snart og er et av de aller viktigste kapitlene i denne bloggen.  For å finne ut om du har mineralmangler, er du nødt til å ta en mineraltest.  Les Del 5.7. svært nøye når det legges ut!

«Det blir som en skofabrikk;  har fabrikken alle komponentene, kan den produsere mange sko; mangler den et stoff, for eksempel gummi, da kan den ikke lenger produsere noen ting.»


Tidligere nevnte Andrew Saul har besøkt amerikanske fengsler og opplevd på nært hold  hvordan ‘umulige‘ innsatte totalt forandrer personlighet og blir ‘normale‘ igjen etter at han har fått lov å prøve dette vitaminregimet ut på innsatte.  I forhold til rusavhengighet begynner ortomolekylær behandling med veldig store doser B3 og C-vitamin mens vedkommende går på rus. Altså, de starter ikke med å trappe ned rus, de starter heller med å trappe opp B3 og C-vitamin. Etter en periode forandrer kjemien i cellene seg, det som observeres da er at rusmisbrukeren mister interessen for å ruse seg. Utrolig spør du oss!  Les mer om dette i Del 6.1. Håp for rusavhengige!  Dette kapitlet legges ut snart.

Kanskje du som mor eller far har en sønn eller datter som sitter inne?  Da vet du at det er ikke slik barnet ditt egentlig er; du har en god og snill sønn og datter som egentlig ønsker å være lovlydig og tjene samfunnets- og fellesskapets beste.  Nå som du setter deg inn i hva ortomolekylær medisin faktisk er, kan du velge om du vil fortsette å høre på den etablerte ‘sannhet‘ som medisinindustrien står bak – eller du kan bruke den nye kunnskapen du nå erverver deg, til å anvende disse tingene både på deg selv og de du er glad i?  Bilderesultat for innsatte

Det er et uttrykk som heter at ‘alle steiner må vendes.‘  Har du som far eller mor tenkt over at barnet ditt som sitter inne, sannsynligvis har så mye ‘tankekjør‘ at det er vanskelig å tenke klart og snu ‘steinene‘ selv?  Siden fastlegen til barnet ditt og sannsynligvis også fastlegen din er fastkjørt i sitt ‘spor’ – er det kanskje på tide å tenke  i nye baner?


Her skal du få et lite utdrag fra en av bøkene til Abram Hoffer og Andrew Saul, ‘DEN STORE BOKEN OM VITAMINER OG MINERALER‘, som de skrev etter et helt liv med forskning på dette området. Her snakker de om erfaringer med narkomane/rusavhengige, har du et barn som sliter med rus så bør du tenke alvorlig over følgende; (oversatt av Dag Viljen Poleszynski)

‘…narkoman-avhengige har andre problemer enn alkohol-avhengige.  Også her er det snakk om to faser; avvennings-fasen og en behandlingsfase for å forhindre tilbakefall. Jeg ønsker ikke å promotere bruken av Metadon til å erstatte heroin.  Jeg syntes det har liten medisinsk nytte av å erstatte en vanedannende substans med en annen, selv om det opplagt har sosiale fordeler å gjøre det.  Imidlertid er jeg overbevist om at stoffavhengige med hell kan behandles hvis de er villige til å prøve ortomolekylær behandling.  Abstinens lar seg lett behandle ved å luke bort søppelmaten fra kostholdet hvis pasienten er villig til å gå inn på et slikt behandlingsopplegg og ved hjelp av faste og tilskudd av vitaminer.  De to viktigste vitaminene i denne sammenhengen er B3 og askorbinsyre.  Forskning har vist at store doser niacin er svært nyttig når det gjelder å dempe abstinens-symptomer og hjelpe rusavhengige til å slutte å med drogen de måtte være avhengige av.  Askorbinsyren har også vært brukt.   bilde-av-abram-hoffers-bokDette hjelper misbrukerne å komme seg gjennom avvenningen uten abstinens-symptomer. Etter 8-10 dager blir askobinsyre-dosen gradvis redusert.  Under behandlingen med askorbinsyre føler man ingen trang til stoffet man før var avhengig av.  Niacinamid i hjernen virker inn på diazepin-reseptorene, mens askorbinsyre påvirker dopamin-reseptorene i hjernen ( i likhet med med haldol og andre beroligende midler).  Det er nødvendig med store doser av  disse vitaminene fordi mindre enn 1% av dosen ender opp i hjernen’.

   


Farmasøytens  retoriske svar på dette  vil uansett være; ‘kan det bevises?’   Ja, selvfølgelig kan det bevises, men farmasøyten ønsker ikke å se på all den dokumentasjon som ligger der, beviser som bare venter på å se dagens lys.  Man berører ikke noe som vil bety tapte inntekter, det er vel ganske innlysende?Farmasøyten sørger for å holde folk i sjakk ved å spre frykt for disse store dosene som ortomolekylær medisin foreskriver gjennom media.   Vi kommer tilbake til dette etter hvert i bloggen.  (Del 5.2. Tvil – Frykt – Begjær)

‘kan det bevises?’ 

Her har du en tegners fremstilling av hvordan en gjennomsnittelig  norsk psykiater jobber med syv ‘pasienter‘:bilde av ortomolekylær test

Grunnen til at helsekostbutikker i Norge heller ikke snakker høyt om høydoser med vitaminer skyldes noe så enkelt at det er ikke lov å selge høye doser av dette.  Hadde dette vært lov å selge over disk i Norge, hadde helsekostkjedene snakket seg varme på det.  Det har de ikke lov til, derfor snakker mange helt enkelt kun om de produktene det er lov å omsette.  For oss blir dette helt feil, altså når det butikk-veiledere sier,  er avhengig av hva de tjener penger på.  En annen forklaring er selvfølgelig at de ikke vet bedre.  Enkelte ting har helsenorge satt total forbud mot, gjerne superprodukter som har svært god helende kraft.  

Et lite tankekors er det jo at det var først når Anita og jeg prøvde ut alt dette at vi fikk de store helseforandringene!  Og når flere av våre syke venner også prøvde dette, opplevde de de samme ekstreme forandringene! 


Når vi snakker om dette rare ordet Ortomolekylær medisin, så er Sveits et godt eksempel på et  land som har forstått sammenhengen med folkehelse og tilnærming til naturen, de bruker mye naturmedisin  i samarbeid med skolemedisin, så folket / pasientene selv kan  velge behandlingsform.  De bruker deriblant homøopati og mikrostrømsmedisin som en naturlig måte å jobbe på opp mot feilsøking og rearasjon av celler i ubalanse.  Danmark er også flinke og mange andre land.  Vi kommer inn på dette temaet snart. 

Heldigvis finnes det også modige mennesker som ser dette bedraget og som gjør noe med det.  Vi skal nevne et eksempel;  Dag Viljen Poleszynski, en mann som har stått for sine synspunkter selv om han har blitt fratatt både utmerkelser, diplomer og titler fordi han mener at etikk og moral veier tyngre enn hva dogmene i fagmiljøet sier. Han har som nevnt oversatt boka ‘Den store boken om vitaminer og mineraler’. Her er litt av bakgrunnen hans;  

  • Økonom (MSc/MBA;  Madison,  Wisconsin)
  • Cand. scient. ernærings-fysiologi (UIO) og dr. philos.  (Inst. for sosiologi UiT 1999)
  • Initiativtaker til Norsk forening for helhetsmedisin (NFHM)
  • Fritt helsevalg (FVH)
  • Kostreform for bedre helse
  • Vinner av brobygger prisen 2011

Bilderesultat for dag viljen poleszynskiJeg og Anita tok selv kontakt med ham og avtalte et møte hjemme hos ham.  Og som Anita selv sa etter et par timers samtale;  «Jeg har aldri sett en så frisk, vital og trent 70 åring, går det an?!»  
Grunnen til at han var i så god fysisk og mental god form er selvfølgelig at han har valgt å leve etter prinsippene i bladet han selv utgir, altså Helsemagasinet.  ‘Helsemagasinet Vitenskap og fornuft  er en motbalanse til skolemedisinen.   Vi setter så stor pris på dette bladet, det har vært med på vår vei tilbake til livet, helt opplagt!  Takk, Dag!  
   

https://www.vof.no/om-oss/

 Ortomolekylær avvenning – Helsemagasinet vitenskap og fornuft – VoF

Helsemagasinet har en evolusjonistisk tilnærming, noe Anita og jeg er uenig i.  Vi har den oppfatning at det er for mye intelligent design i naturen til å tro at livet er et resultat av blinde krefters spill.  Design må koples til en designer, altså et sinn, en skaper.  Evolusjon er kun en trosoppfatning på lik linje med en tro på en Skaper.   Allikevel, det er ikke evolusjon dette magasinet handler om, det handler derimot om å leve i pakt med naturen og på den måten oppleve positive helseforandringer.  Uenigheten er i denne sammenhengen ganske så uvesentlig, for uansett hvordan vi er kommet til, er vi alle avhengig av den riktige type livsstil og føde for å fungere.

Magasinet finnes på mange venteværelser på legekontor og kan for de som ønsker det abonneres på.  Vi gir det terningkast 6!  Kikk på lenken under så får du en smakebit:

 Homepage – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

bilde-av-psykiatriske-medikamenter

bilde-av-piller-og-psykiatri-2                                                                                     

bilde-av-piller-og-psykiatri-4                  

bilde-av-piller-og-psykiatri-5                                       


Hadde legene vært mer fokusert på å gi råd om hvordan vi kan gjenopprette vitamin- og mineralbalansen og næringsbalansen generelt og folk hadde fulgt det rådet, hadde de fleste sykdommene og plagene våre forsvunnet av seg selv.   Som vi kjedsommelig gjentar;  vi er symptomfrie så lenge vi konsekvent gjør det vi skriver om.  Slurver vi, er vi raskt på vei ned igjen.  Alt  dette skriver de ortomolekylære legene ofte om. Det er egentlig veldig enkelt!
Vårt råd er definitivt; Ta til deg nøyaktig kunnskap, skift livsstil, bytt ut piller av plastikk med naturlig og ren mat og få igjen livet ditt. Og bruk bare  farmasøytiske medikamenter som en overgang mens du tar tak i livet, det er absolutt ingen andre som gjør det for deg.

«Hvem er det som er sjefen i livet ditt?  Er det spesialistene innen skole-medisinen eller du selv? Vi har et håp om at når du leser denne bloggen, ser denne filmen og tenker seriøst over dette, så vil du selv etter hvert ta over kontrollen i ditt eget liv!»

 


Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

           På gjensyn!   Anita og Johnny