(((Et dilemma)))

 

(Oppdatert 27.11.2018  –   oppdater siden igjen før du begynner å lese!)

Dette kapitlet er basert mye på det Anita selv har erfart.  Enkelte ting kan fungere for en person, men ikke for alle andre siden alle har forskjellig hormonell status.  Dette er åpenbart et vanskelig tema. Hun anbefaler kvinner å lese Helsemagasinets sider om disse tingene.  Helsemagasinet ser vi på som norges definitivt beste helseblad for hele familien! 

  Ta kontroll over hormonbalansen din! – Helsemagasinevitenskap og …

Sommeren 2016 kom min kjære Anita i overgangsalderen, med påfølgende hetetokter og søvnløse netter. 

bilde-av-adr-50

 (i følge mange kvinner – UNDERGANGS-ALDEREN!)

Det har vært tydelig  tøft for henne, men på grunn av våre instendige anstrengelser i søken etter årsaker har det skjedd meldig mye positivt.   Siste året er symptomer på overgangsalderen blitt borte fordi menstrausjonen er blitt stort sett normal og regelmessig igjen.  Hennes bipolar og PMS har også vært svært utydelig de siste to årene.  Hun er blitt tilsynelatende symptomfri fra en sykdom som spesialistene sier man ikke kan bli frisk av og at de som har denne sykdommen må bruke medikamenter livet ut.   Jeg snakker om   bipolar lidelse.  Anita har ikke rørt sine medikamenter fra psykiatrien de siste to og et halvt årene.   Men alle kvinner er ikke like heldige – dessverre.  Men med utvidet kunnskap og forståelse følger det håp!  Følg med, kjære deg!

27.11.2018  Det er vel unødvendig å skrive at svært mange voksne kvinner har disse forferdelige plagene hengene over seg.  Her har vi limt inn en liten lenke som forskeren Einar Flydal la ut nå nylig.  Rettere sagt – han oversatte og oppsummerte den slik at alle kvinner raskt kan få følelsen av litt forståelse og respekt.  Derfor; er du ei godt voksen dame som har følt på følelsen av å ikke være i form – les denne lenken! Ifølge overskriften handler den om smartmålere, men leser du den med omtanke, så ser du at den favner mye mer.  Vi tror da at Del 4 om strøm kanskje vil pirre din nysjerrighet vesentlig mer!  Her kommer lenken:

Screenshot - 10.06.2017 , 08.48.44

Er kvinnfolk mer pinglete enn menn?

Her var det vel litt forståelse og omsorg, du kjære husmor eller bestemor – var det ikke?  Det er vel ganske naturlig at kvinner som har hatt mensen nesten hele livet, kan være i hormonubalanse og ha næringsmangler i kroppen når overgangsalderen melder seg.  Takk og pris for at jeg er en mann – skapt for å sitte i sofaen og rope på en kald øl og potetgull mens kona mi Anita febrisk gjør alt hun kan for å tilfredsstille meg!   Raaap!


Anita satt en kveld på nettet og leste om ei dame som fant en tilsynelatende god løsning for å bli kvitt PMS symptomer.   Yess!, tenkte hun.   Her har du lenken;Bilderesultat for syntetisk østrogen

Ut av hormonhælvete med Bioidentiske Hormoner

Jeg kontaktet selvfølgelig dama over telefon. Om du leser bloggen hennes så ser du  hva som skjedde, men jeg skal gjenta det her.   I følge henne hadde en lege gitt henne  hormonpreparater, en lege som hadde jobbet på Heggeli helhetsmedisin i Oslo, men han mistet lisensen for å praktisere som lege på grunn av dette, og er nå  (høsten 2017) under tilsyn av legemiddelverket.  For å få igjen lisensen må han la være å forskrive naturlige hormoner til kvinner som er kommet i overgangs-alderen!    Dette dobbeltsjekket jeg, jeg tok noen telefoner og ja, det stemte overens med det en ikke navngitt fagperson som jobbet i denne legens miljø fortalte meg.  

Dette er et godt eksempel på at helsemyndighetene har redusert muligheten for at middelaldrende kvinner kan få hjelp for dette problemet.  (Se Del 3.9. om import av vitaminer og mineraler som legges ut snart)  Man får selvfølgelig syntetiske reseptbelagte alternativer som syntetisk østrogen via legen, men som hun fortalte meg, ‘det funker ikke like godt!’.    Denne kvinnelige bloggeren er svært frustrert nå fordi ytterst få leger i Norge er villige til å skrive ut naturlige hormoner fordi de vet at de kan miste jobben.  Snakk om kynisme!  Men vi skylder ikke på myndighetene, de er bare hardtarbeidende mennesker som gjør så godt de kan, men dessverre ført bak lyset av medisinindustrien.Bilderesultat for medisin industri

Da jeg ringte henne var hun og familien i Syden, hvor hun fikk kjøpt naturlige hormoner reseptfritt!  Så bra, tenkte jeg,  men utfordringen er vel kanskje at man må tilpasse doseringen til blodverdiene. Dette kan man ikke måle selv, og få leger er villige til å rekvirere slike undersøkelser.  Anita har forresten prøvd en progesteronkrem, men den funket ikke for henne.   Grunnen kan være at hun ikke hadde blodverdier som tilsa at de burde virke, så skal man prøve kremer og andre tilskudd man kjøper på nett mot PMS og overgangsplager, må man først undersøke hormonbalansen med blodprøver.  Selv da er det vanskelig å vite nøyaktig hvor mye man skal bruke.  En annen ting er at det ikke er lov å importere dette. For et dilemma! Bilderesultat for pms 

FRUSTRERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hjelp! Jeg er i overgangsalderen! – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Det er nok ca et og et halv år siden dette skjedde.  Mye har skjedd siden, i forhold til helsereisen vår.  Vi har forstått viktigeten av mineralstatusen og da spesielt jod.  Nå er vi i november 2018.   Anita har nå svært få symptomer på noe av dette lenger.  Overgangsalderen med hetetokter som hun hadde i ca. to år er stort sett borte, mensen er tilbake som før, PMS hennes er totalt borte og det er bipolaren også – MERKELIG!    Hun er ikke 100% symptomfri fra alle disse tingene, men for en himmelhøy forskjell!   

Tusen takk Tormod Holt!  Boka di Powered by nature gav oss starten til mye mer enn vi kunne drømme om!


Tenk over følgende;  PMS er ukjent i områder i verden hvor man lever i pakt med naturen.  Hva forteller det deg?  Jo, at PMS også er forbundet med livsstil, ikke bare gener og arv.  Man kan gjennom arv selvfølgelig være disponert, men i et riktig miljø viser ikke symptomene seg.  I disse områdene har kvinner heller ikke råd til å sparkle inn ansiktet med giftsminke fra Kina eller sause inn kroppen med hormon-hemmende solkremer slik nordiske kvinner ofte gjør.

Det er ofte bly i mye forskjellig sminke på markedet.  Det brukes sikkert som et eller annet bindestoff eller stabiliserende element.  Det er en viktig grunn for at det er så mange kvinner som har ubalanser i hormoner og i vitamin og mineralbalansen. Gjennom mange år med sminke og hudprodukter som er forgiftet med bly, kvikksølv, aluminium og mange forskjellige dødelige kombinasjoner av kjemi, er det vel ikke til å undre seg over at kvinner har PMS og andre ting.  (Magnesium, kisel, zink og selen er noe nesten alle mangler).    Alt man legger på huden trekkes inn i kroppen og lagres – hvis det er giftstoffer som kroppens datasystem ikke klarer å behandle.  Anita har mange ganger vært på kosmetikkbutikker og parfymerier.  Hun sier utvalget av rene, økologiske produkter har vært elendig. Grunnen har ofte vært at disse varene selger for dårlig og at det er grunnen til at de har sluttet salget av det.  På Hennes & Maurits,  Cubus og Lindex ect. er det  mye giftbombesminker – sminke på postordre fra lavkostland som Kina og andre land trenger vi vel ikke kommentere om det er mye gift eller ikke.  Hva er grunnen til at Anita i følge Glenn Ager Wicks mikrostrømsapparater var tungt blyforgiftet?  Hvorfor har svært mange kvinner for mye bly og andre tungmetaller i kroppen?  Kan det ha en sammenheng med at sminke ofte er proppfullt av disse tungmetallene?   Trenger vi å forklare følgende sitat?

«Mange bekker små gjør en stor Å!»

 Damene våre her til lands er kanskje litt penere med sminke, men ei pen dame som spruter PMSflammer ut av munnen er ikke så veldig sjarmerende.  Nei, jenter;   VÅKN OPP og utdann dere selv ved å lese hele denne alt for lange bloggen.  Når Anita har klart å  bli symptomfri fra både overgangsalder med påfølgende hetetokter, PMS og bipolar,   kan du også klare det!

Tips:  Kikk på siden;  Del 5.7. Vitaminer og mineralbalansen. (Første del)  I dette kapitlet vil vi enkelt forklare  hvordan mineraler / grunnstoffer er byggesteiner for alt annet som skal produseres i kroppen vår.  Blant annet hormoner, som er med på å gjøre deg til den du er.   Anita sier også at hun blir fortere irritabel ved bruk av mye ujordet strøm og wi-fi i forhold til pc og andre ujordede duppeditter.  Vi har derfor jordet alt hjemme hos oss og begrenser bruk av ujordet strøm og også wi-fi.  Du finner mye om dette i Del 4.


Østrogen og progesteron!

Har du lagt merke til at mange ungjenter blir tidligere fysisk utviklet  enn ‘før i tiden‘? Dette er et fenomen som har eksistert de siste tyve – tretti årene og det blir bare værre.  De er velutviklet fysisk selv om hjernen deres fortsatt følger alderen deres. Gutter som har de samme kostvanene får gjerne litt antydning til litt overvekt og pupper.  Dette gjelder ikke alle, men spesielt de som er mer sensitive for miljøgifter er spesielt utsatt.  Ikke gøy!   Dette skyldes alt for mye østrogen i maten vi spiser (kommersiell mat), feil form for østrogen, spesielt fra flere typer kjøtt. Kylling som før var sett på som sunt og magert er i dag blitt de reneste giftbombene.

Bilderesultat for kylling østrogen  De tilsetter foret så mye hormoner og annet kjemisk giftige ting at de vokser seg store til slakting nesten før de rekker å oppleve litt av livet inne hønsehuset.   Hva skjer når vi spiser dette kjøttet?  Menn får ubalanse mellom testosteron og østrogener (forskjellige typer østrogen) og utvikler derfor over tid antydning til bryster.  Har du lagt merke til dette selv?   Det er to typer fedme hos kvinner.  En farlig type og en helseskadelig type.  Den ufarlige er en kvinne med stor rumpe, store bryster og smal midje.   Den farlige fedmen er en kvinne med tynne bein, liten rumpe og en tykk midje og overkropp, en såkalt ‘tønnefigur.’  Svært mange kvinner har det uten å skjønne hvorfor. På samme måte er menn med tynne bein og ‘lang magesyndromet‘ i samme kategori. Det er egentlig en metabolismefeil – et varsel om fremtidig kollaps og kanskje en diabetesdiagnose.  Hjerteinfarkt, høyt kolesterol, slag ect. er resultatet.  Vi kunne nevnt navnet på mange av  våre venner, det hadde jo vært litt morsomt.  Nei, poenget vårt er at denne trenden er i alarmerende fremvekst og at du kanskje bør kikke deg i speilet for å se om du er i faresonen.

Progesteron og østrogen – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Plastikk inneholder også ofte kunstige østrogener som skaper disse forstyrrelsene.  Når du går på Rema 1000 og kjøper ei pakke med røkt makrell eller kanskje litt frukt og grønt som for eksempel en agurk (vi snakker om det vi oppfatter som sunne ting fra naturen), hva legger du merke til da?  At alt snart pakkes inn i plastikk og mye har også krympeplastikk utenpå.  

Bilderesultat for mat i plast

Først sprøyter de gjerne dette med sprøytemidler, derretter – rett inn i en plastkappe hvor disse østrogenene kan ligge og trekke inn i matvaren noen uker i matbutikken.  Nam nam, BON APETITE! 

Et skikkelig mannfolk skal også drikke øl!  Problemet med det er at øl inneholder endel østrogener.  Summen av alt en mann inntar av mat og drikke, og  også får i seg av giftstoffer og kunstige østrogener fra blant annet emballasje, gir den karakteristiske ølmagen alle menn febrilsk ønsker seg.  

Fra det øyeblikket vi fikk vite at aluminium er det tungmetallet flest nordmenn har for mye av i kroppen, begynte vi å kjøpe øl på glassflasker i stedet for øl på aluminiumsbokser.  Ølet ligger som du skjønner og trekker inn aluminium fra boksen i månedvis.  Aluminiumet fortrenger plassen i cellene der hvor grunnstoffet kisel / silicon skal lagres, det er grunnen til at stort sett alle i Norge har for lite av dette grunnstoffet og alt for mye avaluminium.  Vi kommer til å skrive om dette mer inngående i  Del 5.7. Vitaminer og MINERAL-BALANSEN. 

Er du litt smart, kommer du fra nå av til å kjøpe øl på glassflaske.  Dessuten;  kjøp øl maltet på bygg – ikke hvete!   God sommer!


Er det noe problem i at menn har for lavt testosteronnivå?  En 40 år gammel mann i dag har samme testosteronnivå som en 70 åring hadde for 30 år siden!  Vi snakker om ubalanser akkurat som folk flest i dag også har ubalanse mellom omega 3 og omega 6. 

Bilderesultat for testosteron

Dårlig potens er en annen bieffekt av denne ubalansen.   Når menn merker at de ikke duger på soverommet, er det for mange, vanlig å kople tankene over på noe som virker seksuelt sett mer opphissende.  Disse virtuelle bildene tar gjerne mannen med seg og er da egentlig et helt annet sted i tankene enn sammen med sin kjære. Kona tror mannen blir ‘våryr‘ av henne, mens mannen for sin del egentlig bare er frustrert fordi han tror han ikke tenner på kvinnen han er så glad i.  Resultatet kan være prestasjonsangst og mye frustrasjon! Det har også blitt skrevet mye om hvordan pornografi har vært en medvirkende årsak til oppløste parforhold.  Men det er ofte ikke pornografi i seg selv som alene er den bakenforliggende årsaken til at menn ofte ser på og blir avhengig av dette; grunnen er et for lavt nivå av testosteron.

Tid for sex – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Lysten er der, men ting funker ikke som før. Dette er kanskje flaut å lese om for en mann eller frustrerende for en kvinne, men kanskje en tankevekker i forhold til hva du heretter skal kjøpe av mat, drikke og godteri. Vi kan jo også nevne at denne problemstillingen har ikke vært ukjent for meg heller – tidligere.  Nå som Anita og jeg kun spiser ren og ubehandlet mat og inntak av mineraler og sporstoffer i ortomolekylære doser vi vet vi har mangler på, kjenner vi at både energi og dagsform igjen er på topp i en alder av 50 år!  «Hurra!»  


Ungdommer som trener hardt på helsestudio og tar anabole steroider får muskler, men får for mye av det og blir agressive og ødelegger den naturlige testosteron-balansen.  Kroppen selv ‘tenker‘ at nå får den for mye av dette hormonet, så stopper den naturlige produksjonen av det.  Gutter;  om dere ikke føler dere sterke nok eller energiske nok, så følg rådene i det vi skriver – dere vil garantert oppleve store forandringer!  Jeg har selv bare det siste året fått en helt annen styrke i kroppen enn jeg noensinne har hatt,  ikke fordi jeg trener på helsestudio, men fordi cellene i kroppen min nå er kommet i balanse.  Da produserer hver celle en høyere, mer riktig strømstyrke som gir tydelig utslag i hvor mye jeg løfter nå i forhold til før.  Vi merker dette fenomentet begge to nå, er vi på tur i skogen, har vi det siste halve året ‘fått et nytt gir‘ for å si det sånn.  Dette opplever vi, det kan du gjøre også!


P-piller?

 

bilde av p-pillerNoen ord om p-piller også:  Vi så en dokumentarfilm om dette en kveld, der det kom frem at mange unge jenter, blåøyde ungdommer uten erfaring, kompetanse, innsikt eller forståelse om skadevirkninger bruker p-piller i stort omfang – ofte ukritisk.

 «Mamma, alle de andre jentene i klassen får lov å bruke p-piller!!!!»    «Å ja, da må jo du også få lov, jenta mi.….»    

Når mor og far ikke er i stand til å fange opp mulige farer forbundet med p-pillebruk, oppstår jo  spørsmålet;  hvilket ansvar har fastlegen når de gir p-piller til en 13-åring som knapt nok er klar over sin egen identitet!  

Mange blir psykisk ustabile av syntetiske hormoner, enkelte  får forandret sitt eget genmateriale, slik at når de endelig er voksne nok og klare til å få barn, så arver den nyfødte de forandrede genene og viderefører dette til sine barn, altså til tredje generasjon. Det kan gå flere år etter at de har sluttet på dette før mensen normaliserer seg igjen og kjemien er på plass.  

P-pillebruk og brystkreft – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

«Hvilket ansvar har fastlegen når de gir p-piller til en 13-åring som knapt nok er klar over sin egen identitet!»

Graviditet må faktisk planlegges i etterkant av regelmessig bruk av p-piller – med disse kjemikaliene i blodet. Bilderesultat for mensen generKvinner kan få forandret oppfatningsevne til menn. Selv forurensning fra utslipp av medikamenter, blant annet p-piller som spyles ned i toaletter, har også vist seg  ødeleggende på folkehelsa når disse medikamentene senere kommer tilbake i drikkevannet vårt.  

Deprimert av p-piller? – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Ni ganger så mange kvinner som menn har problemer med stoffskiftet, og av disse har de fleste gått på p-piller.   «Jeg skal gi deg p-piller, men ikke si noe til foreldrene dine«, var det en helsesøster som sa. Vi kaller dette et kjemisk overgrep mot mindreårige.  Et siste spørsmål; når vi vet hvor lite bevisste mange barn er, er det ikke da på tide at vi foreldre tar mer ansvar ved å stille flere spørsmål og på den måten beskytter dem mot den kyniske verden vi lever i?   Vil du se en opplysende film om dette sammen med datteren din, da har du traileren her!

Jenter som ikke har født kan bruke kobberspiral som prevensjon i …

DVD: P-piller Hormonprevensjon – PFC

Uansett – enten vi snakker om det ene eller det andre – stiller vi ikke spørsmål, får vi heller aldri svar.  Mange kommer garantert til å angre på det når symptomer på sykdom dukker opp. 


Det vi har skrevet om i dette kapitlet er omstendigheter mange kjenner seg igjen i. Dessverre kan det vi skriver om, ramme enkelte typer næringer.  Burde vi heller holdt munn om dette?  Vi beklager det om vi tråkker noen på tærne.  Men vi tror at på sikt vil fokus rundt dette kunne bidra til at regelverket forandres og også gi mange et bedre og friskere liv.  Hvis denne siden kan bli fanget opp av de som regulerer regelverket rundt import og lover og regler i forhold til det som kan kjøpes her i landet,  så kan flere med innflytelse påvirke et system som er iscenesatt av blant annet LMI.   

Del derfor denne siden med andre, for eksempel på facebook, om du mener det er gagnlig!Bilderesultat for facebook

Neste innlegg blir heller ikke så hyggelig lesning – følg med! 


Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

          På gjensyn!   Anita og Johnny