(Oppdatert 09.04.2018  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

Her kommer noen få betraktninger i forhold til hvordan vi oppfatter grådigheten i den kommersielle verden som igjen selvfølgelig rammer den politiske verden. Det vi skriver er ikke politisk motivert, om du lurer på det. Om dette ikke handler direkte om våre helseforandringer og vår ‘helsereise‘, så ønsker vi å vise deg at bedre innsikt rundt dette temaet gjør noe med bevisstheten og dermed også med den mentale helsen.

Hver nordmann bruker nå årlig legemidler for ca. 4760 kroner (TV2 nyhetskanalen mars 2017).Bilderesultat for tv2 nyhetskanalen  Det er en økning på neste 8% fra året før, i følge ny statistikk. Apotekene i Norge hadde en total omsetning på nesten 33 milliarder kroner i fjor, det er en solid økning fra i fjor!   Det hørtes nesten ut som om dette var positivt, akkurat som om det var en bedrift i fremgang?

Bør farmasøytindustrien i det hele tatt ha fokus på kapital?

Legebøker for familien skrives så avansert at folk flest gir opp og forholder seg heller til legen og regner med at han kan dette og vil hjelpe deg.  Da slipper vi tross alt å gjøre så mye selv!

Vi skal gå litt dypere inn i materien og avdekke endel kjensgjerninger innen den farmasøytiske industri .   Problemet ligger ikke hos det store flertallet av dem som jobber i denne bransjen, det er jo du og meg.  Årsaken finner du i de som er innleid eller ansatt for å styre hele konsernet, da snakker vi om toppfolk som er gode på en ting; finans, altså folk som overhodet ikke er utdannet innen legemidler.  De er spesialister på markedsføring, markedsstrategi, salgskonjunkturer, alt som handler om å tjene mer penger og å få gode salgresultater og børsnoteringer.58

Det litt spesielle er jo at dette  også er mennesker med moral, men på en eller annen merkelig måte så virker det som om deres moralske integritet og identitet sakte men sikkert smuldrer opp etter hvert som de dykker dypere og dypere ned i finansverdenen. Det ligger noe i uttrykket; ‘makt korrumperer, og fullstendig makt korrumperer fullstendig. Ja, det virker nesten som om enkelte av disse menneskene har blitt påvirket av noe som nærmest ligger utenfor menneskers kontroll, for ingen kan stoppe storfinansen, for det jo det vi snakker om nå.  Når  avkastning og profitt står på dagsorden, så virker det som om ‘den menneskelige faktor‘ fordufter til fordel for dyriske instinkter.  Når noen skal tjene mest mulig, vil det alltid være de svakeste gruppene i samfunnet  som taper.  Sånn har det blitt i enkelte typer industrier.

Og siden de nå er i besittelse av en enorm finansiell innflytelse, så innsmigrer de seg i både stat og kommune og i privat sektor. De inngår kompaniskap med alle de som kan yte mye tilbake, de gir dem pengegaver, bonuser og frynsegoder, egentlig bare bestikkelser alt sammen.  Selvfølgelig godt skjult ‘under bakken‘ slik at ingen ser det.  Bilderesultat for innflytelseMålet deres er at staten etter hvert begynner å tale industriens sak. Industrien vet at staten er loven, og kan man manipulere staten, kan man også påvirke og få lovverket forandret i den retning deres industri ønsker det.  Her skal du få noen eksempler på snedig strategi og manipulering:


Hundrevis av millioner av mennesker søker etter helseopplysninger på internett, men hva er det egentlig de får? Et søk på Google med søkeordet ‘health‘ gir 3,8 milliarder treff. Bilderesultat for googleUSAs myndigheter har flere informative nettsider, alle sammen er talerør for USAs helsedirektorat.  For myndighetenes nettside ‘healthfinder‘ tilbys en raskt guide til et helsefremmende liv.  Her kan man slå opp på temaer fra a-z. Nettstedet bygger på en utvelgelsesprosess som begynner med å evaluere påliteligheten til organisasjoner når det gjelder å presentere helseinformasjon.  ‘Først etter at vi grundig har gransket en organisasjon, velger vi informasjonen fra dens hjemmeside til vårt helsebibliotek‘ heter det. Men prøv et søk på ordet ‘ortomolekylær medisin‘ (vitamin- og mineral basert behandling) og du finner stort sett ingen ting.  Det er amerikanernes skattepenger som finansierer en slik sensur.  Amerikanske skattebetalere finansierer også nettstedet til USA mat- og legemiddeltilsyn (FDA) og en rapporteringstjeneste av bivirkninger av kosttilskudd der man kan rapportere om en skade knyttet til bruken av kosttilskudd.Bilderesultat for fda Nettstedet oppgir faktisk at FDA gjerne vil vite når et produkt skaper problemer selv om de er usikre på om produktet virkelig gjorde det og selv om du ikke oppsøkte lege eller legevakt og rapporterte og søkte behandling for det inntrufne.  Når det gjelder vitamintilskudd er det kanskje slik at anekdotiske bevis er av verdi allikevel. Anekdotisk bevisføring – Wikipedia Poenget er at USAs helsemyndigheter sørger for at skattebetalerne betaler sensuren på nettet av ortomolekylær medisin.  Og fra helsemyndighetenes side står industrien bak og ‘trekker i tråder.‘ Forstår du da hvor korrupt alt er?

Nye legemidler som promoteres på markedet reklameres det for med enorme pengesummer; ofte ‘legemidler‘ som de selv ikke har kjennskap til langtids-bieffekter og som senere viser seg å ha dødelig effekt.  Da tar andre avdelinger som er gode på juss over, folk som er gode på lovverket i de enkelte land og juridiske metoder for å vinne en mulig rettssak som de ser ‘segles opp i horisonten.’  Det litt finurlige er at inntektene av enkelte medikamenter til legemiddelfirmaene er så ufattelig innbringende fordi staten ofte betaler ukritisk hele ‘pakka‘, så det de tjener på salget av forskjellige produkter overskygger utgiftene til de eventuelle rettsakene de taper.  De kalkulerer med andre ord i at de av og til taper rettsaker og allikevel tjener på det.  Genialt, syntes du ikke?  (men kanskje ikke for deg og meg…..)Bilderesultat for søksmål

En ting farmasøyten er veldig gode på, er juss,  de bruker mye midler på å finkjemme lovverket og se hvordan de eventuelt kan omgå eller unngå ting som bremser opp deres økonomiske vekst.  Så en ting skal de ha, både de og telekombransjens advokater – en stor HONNØR for deres topptrente jurister!  De benytter seg godt av det vi kan kalle ‘svakheten‘ ved at lovverket er så omfattende og intrikat og at det kommer hele tiden nye lover.   Det er et uttrykk som, heter;  ‘jo flere lover som lages, jo flere smutthull!‘  Du kan jo selv tenke over hva jeg mener med det. 

Rettsvitenskap – Wikipedia

Dødelig rettferdiggjøring – Ytring – NRK


bilde johnny og irene butikkVi tar et annet eksempel på hvordan industrien har gjort dette bevisst.  Vi skal se på helsekostbransjen og det vi kaller naturmedisin.  Jeg tok en liten tur inn i en helsekostbutikk og stilte noen spørsmål;

Johnny;   «Hmmm… hva skal jeg kjøpe?  Man kan jo heldigvis bare spørre betjeningen i kassa;  hei! Jeg sliter med leddsmerter. Hva vil du som ansatt kunne anbefale mot det?»

Ansatt;   «beklager, vi er lovpålagt å ikke svare på slike spørsmål»

Johnny;   «Men det står jo heller ikke bak på pakka hva det kan hjelpe for?  Hva er grunnen til det?»
Ansatt;   «Beklager, lovverket forbyr oss å merke varene med dette.»

Johnny;   «Kan jeg spørre hva slags bakgrunn eller skolegang du har for å jobbe med dette? ……… Ok, så du har både kurs, utdannelse og mange års erfaring, så har du ikke lov å snakke om jobben din og det helse Norge har hjulpet deg til å bli, så lenge du er på jobben din, forstår jeg deg riktig? Hva syntes du om det da?»

Ansatt;  «Jo da,  vi er vel like frustrert som kundene våre……..»

 

Bilderesultat for anonym

Vi tok kontakt med helsekostbransjen sentralt, med en som har mer innsikt enn oss i dette og som jobber daglig med dette og stilte ham noen spørsmål.

Han fortalte blant annet dette, gjenfortalt med mine ord;

«I planter kan man finne tusenvis av aktive virkestoffer som kan ha positive effekter på helsa vår, mens i et legemiddel er det et eller to virkestoffer. Neste utfordring er jo at man kan jo ikke ta patent på naturen, derfor fremstiller farmasøytindustrien et eller to av virkestoffene syntetisk, da kan man ta patent på dette. Hva mener du…. tror du et syntetisk fremstilt stoff kan ha samme gode effekten på helsa di som ren natur, jeg bare spør?Bilderesultat for syntetiske legemidler

Visste du forresten at naturlig fremstilte helsekost produkter som virker godt og selges i stort omfang, mange ganger blir trukket tilbake fra markedet og blir forbudt å selge i forhold til lovverket? Det er til og med en lov som sier om naturlige helsekost-produkter at ‘om et produkt har en positiv innvirkning på sykdom, skal det automatisk trekkes bort fra markedet’? Men flaks for deg og meg, den syntetiske varianten med noen få virkemidler i, det kan du fortsatt få kjøpt på apoteket om du har vært hos legen din og betalt for en en resept. Så heldige vi er!   Hvem tror du har laget denne loven, og hvem tror du er de som til syvende og sist tjener penger på dette?

Ser du bak på en pakke med helsekost, så ser du også at all informasjon som skal hjelpe deg til å velge riktig variant, er fjernet, helt utrolig! Hvem tror du står bak dette, tror du helsekostbransjen selv har fjernet denne informasjonen slik at de skal gjøre kundene forvirret?»

Ser du moralen her, her veies vårt hjem jorden og våre barns helse og derved også fremtid nøye opp med hvor mye avkastning man kan få her og nå.  Dette er et spill iscenesatt av noe eller noen de fleste ikke er klar over er der, selv de fleste av de som burde ha skjønt det, blir bedratt, og bedraget er totalt, dessverre.

101 Hvem tror du egentlig står bak denne type manipulering?  

E-vitamin er noe leger ofte bruker, men sjelden foreskriver til pasienter.  Det er blant annet bra for å forebygge mot høyt blodtrykk med E-vitamin.  Med legers ofte stressende hverdag er det jo naturlig at systemet anbefaler dem å ta E-vitamin for å holde blodtrykket nede.  Så godt at farmasøyten tenker på sine ansatte!Bilderesultat for e vitamin  Men vi spør oss selv hvorfor ikke pasienter får anbefalt det samme?  Neida, pasienter får derimot ‘medisiner‘ mot høyt blodtrykk – for det er jo mer innbringende enn en ren E-vitaminkapsel som koster nær sagt ingenting i innkjøp for oss pasienter.  Strategi!

Vi kan også nevne prisen på mange av de såkalte ‘medisinene‘ som kommer ut på markedet.   Det litt spesielle  er jo at det gjerne er høyest priser på farmasøytiske medikamenter hvor ekspertisen står sterkest.  Kreft og Schizofreni er to eksempler hvor man finner at både piller, kapsler og forskjellige typer serum er ufattelig høyt priset.  Av egen erfaring vet vi f.eks. at en spesiell enkelt pille som jeg vet om (navnet på den er uvesentlig) mot psykiske lidelser som man skal ta hver dag koster ca. 100 kroner!  En enkelt tablett!   Her er et annet eksempel fra to aviser i forhold til temaet;

sam_4329Kreftlege ut mot legemiddelindustrien: – Grenser til uetisk – Kreft – VG  

Leger med opprop mot korrupsjon – NRK Norge – Oversikt over …

Prøv selv å google setningen;  ‘leger mot korrupsjon’, hva tror du dukker opp da?

Dette, bildet er ikke helt tydelig, men du finner side etter side med avsløringer.  Ja, det er heldigvis mange sannferdige leger også som tør å stå frem, en honnør til dem!  Synd det er så få av dem, men jeg skjønner det jo på en måte, når de må velge mellom faste inntekter og miste både jobb, titler og status som lege så blir det for de fleste enkelt å velge.  Vi tipper at de velger å se en annen vei, ikke ha fokus på at dette skjer.   Her har du en hjemmeside som mange leger har støttet opp om, og som egentlig bare er lenker opp mot bøker som tar opp det moralske dilemmaet.  Og en sterk historie om legen ‘Lise‘;

 Hjemmeside: Leger mot korrupsjon

Lise‘ måtte stenge legepraksisen etter alternativ behandling


Alternativ medisin eller naturmedisin er selvfølgelig også industri.  Mange alternative behandlere er dessverre svært behandlingsorienterte, de er ofte svært bevisste på at du trenger et par timer til  og gjerne også kjøpe noe produkter av dem.  Vi kjenner personlig en behandler som vi oppfatter slik. Han har kunder/pasienter som har kommet til ham år etter år uten at det skjer nevneverdige forandringer med pasientens helse. Vi setter spørsmålstegn ved akkurat dette, spørsmålstegn ved hvor sterk integritet denne behandleren egentlig har.   At pasienten er nødt for å legge om livsstilen er de mindre fokusert på. Dilemmaet er jo egentlig forståelig, de sitter ikke der hovedsakelig for å få deg frisk, men for å få sine egne regninger betalt!

Bilderesultat for moralsk dilemma

 Men man sparker ikke beina unna det som gjør at egen bedrift holder seg gående, gjør man vel? Nei, man prøver å holde en balanse mellom å gi kunden håp om å bli friskere og å holde på kunden. Det var en naturterapeut med 30 års erfaring som fortalte oss det vi selv har observert, at ‘det dessverre er sånn, sånn er bransjen min også. Ja disse holdningene finner man over alt. 

Det er også få alternative behandlere som har fokus på at kroppen er for sur, flere jeg har vært hos sier bare at kroppen min har for mye belastninger på forskjellige organer, spesielt på lever og nyrer,  i form av forgiftning og at jeg trenger deres behandling.  «Skal jeg sette opp en ny time» føler vi selv er en dårligere løsning enn å hjelpe folk til å bli mer bevisste.  


Hvordan hadde helseindustrien sett ut dersom den bare fikk penger om de fikk deg frisk?   Vi tror du ville sett en samlet legestand og også alternative terapeuter som opplyste deg om fordelene med god ernæring og et balansert syre-base kosthold. I dag er det derimot to leirer, de med moral og de som er kjøpt opp av industrien.  De som har god moral tjener mindre enn de som lar seg kjøpe av industrien.  De som jobber på profittens alter jobber mer på akkord med sine egne prinsipper og får ‘bonuser‘ for det.

 Farmaindustriens forskningsfusk og leger til salgs – Helsemagasinet …

Fastleger fikk doblet lønna | kommunal-rapport.no

Gir leger bonus for å stille riktig diagnose – Aftenposten

Anita sa for en stund siden; «Jeg tenker også på det  en lege jeg kjente for mange år siden  fortalte meg. På den tiden var sipralex svært populært.  Jeg hadde hørt et rykte og spurte ham så i den anledning;   ‘Du, jeg bare lurte……..   er det sant at legene får ekstra bonus for å skrive ut enkelte typer antidepressiva?’    Jeg så tydelig at legen rødmet veldig før han sa;   ‘Æ…….    Ja!……….’     Jeg ble jo veldig paff, men han virket både ærlig og oppriktig og klarte tydeligvis ikke  å lyve om dette.   En av de vi kjenner i dag er også lege.  Johnny fortalte at denne legen bare avfeide dette når Johnny hadde spurt ham om det samme.  Jeg syntes dette bare er trist og setter spørsmålstegn ved integriteten til enkelte, de har jo tross alt fått det enorme ansvaret av myndighetene å passe på oss!»   – Anita –

Hvordan hadde helseindustrien sett ut dersom den bare fikk penger om de fikk deg frisk?


En ting er å skrive ut medisiner de vet eller tror virker for pasienten, men hva når legen forstår at den medisinen han skriver ut ikke har noe effekt og i verste fall bare bieffekter?  Kikk på denne lenken:

Legemidler: Leger lurer pasienter – DinSide  

bilde av lege som slutterDerfor slutter dessverre en del leger i fastlegeordningen, de har ikke samvittighet til å holde på slik og orker heller ikke å kjempe imot systemet.  Kikk på denne lenken og se hvordan en lege modig står frem og forteller at

«ærlige leger kan ikke lenger praktisere ærlig medisin«Se videoen her: video 

Å leve sunt, hvorfor snakker ikke legene om det når det er så enkelt å forstå? Egentlig det samme som forskjellige fagfolk ikke vil fortelle hvor enkelt forskjellige ting kan gjøres selv om du spør de om et råd.  Det kan være en rørlegger, en bilmekaniker, en gartner, lista er uendelig.  Hvorfor gjør de ikke det? Jo, fordi da mister de kundene sine, og det gjør også legen, han mister kundene sine hvis han bruker tid på å gi folk litt informasjon om enkle tiltak. Kall det yrkesstolthet, de gir deg inntrykk av at det må en fagmann til for å fikse det, så slipper du å gjøre noe feil.

Nei, ‘legemidler‘ er ikke lenger medisin som det en gang kanskje var, det er blitt syntetiske salgsvarer for den farmasøytiske industri og burde kalles farmasøytiske medikamenter.   Ordet legemiddel bør jo opplagt være et middel som skal lege!  Vi gjentar setningen vi tidligere har brukt;

Det er forskjell på å kalle ting medisin bare fordi en farmasøyt har laget det, for farmasøyten kan lage også helt andre ting enn medisin.  En farmasøyt kan lage et hvilket som helst virkestoff, men det er først  når det reparerer en skade det bør kalles medisin.

 


Hvis en lege advarer deg eller skremmer deg fra å ta kosttilskudd som ikke skolemedisinen foreskriver og anbefaler, så bruk den samme metoden som de bruker mot oss, be om den vitenskapelige dokumentasjonen vedkommende baserer sin advarsel på. Det er nok svært tvilsomt at han kan legge frem dokumentasjon, det er kun propaganda han vet virker på pasienter fordi han vet at de fleste pasienter stoler mer på ham enn seg selv. Strategien kommer fra LMI, den virker, men er selvfølgelig moralsk forkastelig.Bilderesultat for dokumentasjon

En lege eller en psykiater kan gjerne si;  «Har du noe dokumentasjon på det du sier«?    Kast det samme spørsmålet tilbake – om vedkommende kan legge frem dokumentasjon på gode helseeffekter av psykofarmaka.  Svaret vil sannsynligvis være taushet eller skifte av tema.

Tygg litt på dette, det tar jo litt tid å fordøye så det får bli alt for i dag. Dessuten skal jeg lage frokost nå til min kjære Anita, men det kommer snart mer……


Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

                 På gjensyn!   Anita og Johnny