Bilderesultat for importTilgangen på naturlige legemidler, rammes dessverre av strenge importregler.  Man skulle kanskje tro at regelverket var lagt opp slik at folk som deg og meg fritt kunne velge mellom ufarlige medikamenter?  Nei, regelverket er lagt opp slik at det som kan gjøre nordmenn friskere, blir monopolisert  ved at fastlegen bare kan skrive ut resept på syntetiske varianter som kun selges på apotek (for noen preparater kan man søke registreringsfritak, men det blir dyrt).  Og hvis du ikke får kjøpt det i Norge av en eller annen merkelig grunn og du kjøper det på nett utlandet , stoppes det gjerne i tollen. Du får da sannsynligvis brev om at det destrueres eller sendes tilbake til selger.  I verste fall blir du kriminalisert og anmeldt til politiet fordi du har innført noe som regnes som narkotika. I virkeligheten er det et harmløst, naturlig forekommende virkestoff du har kjøpt for at du skal komme deg igjen helsemessig og begynne å jobbe igjen slik at du kan få et bedre egenverd.  På den måten bidrar du også med en liten sjerv til å at landet du bor i kan gi oss alle noe tilbake i form av velferd og sosiale rettigheter for ‘fattig og for rik.’


Utfordringen er at det virker litt for godt på en eller annen lidelse og da er det jo tragisk at det fjernes fra markedet i Norge og noen ganger til og med kriminaliseres – kanskje for å være helt sikker på at du og jeg som forbruker ikke tør å kjøpe det.

Her skal du få et lite eksempel på hvor vanskelig ting kan være.  En av vennene våre er en 80 år gammel mann fra Arendal, vi kan kalle ham ‘Knut‘. Bilderesultat for anonym En stille, rolig mann med bakgrunn som lektor innen skoleverket. Han fortalte oss at han har sovet dårlig helt siden 70′ årene.  I 2016 var han og hans søte kone på ferie i Hellas .  Der tok han kontakt med lege og fikk en henvisning til MR undersøkelse og ble deretter sendt til nevrolog. I følge Knut kan man bruke hvem man vil av spesialister i hele Europa.  (Det er lov, MEN gjør man det får du allikevel problemer neste gang du trenger hjelp hos fastlegen din her hjemme.) Han fikk påvist 5-10 drypp.  Han fikk medisin for det, og fikk Memodrin 750mg av en gresk nevrolog; det gav ham bedre hukommelse.  Han fikk også Xanax av en gresk psykiater; det gav ham bedre søvn.  Dette var i april i 2016, men på et tidspunkt i ferien ble han skadet ved et uhell hvor han og kona reiste hjem igjen til Norge.  Han oppsøkte så fastlegen sin igjen og ba om disse medikamentene siden de hadde god effekt på ham, men det ville ikke den norske legen gi ham selv om det i Norge selges samme medisin under navnet Xanor. Virkestoffet i medisinen Xanax eller Xanor er Alprazolam.  

 Alprazolam – Wikipedia

Han måtte derfor begynne med vanlige sovepiller igjen.  Knut tok så kontakt med Helfo, Pasient- og brukerombudet og i tillegg overlegen for hjerteavdelingen på sykehuset.  De alle mente at han kunne få dem sent fra Hellas.  Så han  fikk en bekjent i Hellas til å sende et halvt forbruk til ham av Xanax.

Han fikk aldri noe medisiner.  Han fikk derimot to politimenn på døra, tiltalt for smugling av narkotika.  Når de forsto hva det hele dreide seg om, fortalte de ha ham at de skulle prøve å få dette henlagt.  Men det ville ikke personen i aktoratet som var satt på saken.  Det endte med en omfattende rettssak med flere rettsmøter, mye papirarbeid og en dom hvor han kunne velge mellom fengsel eller 5000 kroner i bot. Alt dette arbeidet på grunn av en 79 år gammel mann som ikke fikk sove. Heia Norge!bilde-av-svensk-toll


I forhold til kvinners utfordringer rundt PMS:  Mange kvinner sliter med PMS og har kommet i overgangsalderen.  Kvinnelige politikere opplever selvfølgelig også dette.  De møter på en måte et lovverk de selv har vært med å utforme, som gjør at de får et dårligere liv gjennom flere år med PMS- og overgangsplager. Tror du de egentlig er klar over dette vi skriver om her?  

Hjelp! Jeg er i overgangsalderen! – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Helsemagasinet VOF – Progesteron og østrogen | Menopause …

Overgangsalder: Symptomer og gode råd mot plagene – Lommelegen … 

Tror du at disse hardtarbeidende kvinnelige politikerne egentlig er klar over at importreglene for hva som skal være lov å kjøpe, gjør at noen kvinner rammes så hardt helsemessig at de tar livet av seg på grunn av overgangsplager?   Er det i det hele tatt noen som ville ha fått vedtatt en lov som ville medføre selvtortur for enkelte i mange år?     

Bilderesultat for stortinget

 

 

«Er det i det hele tatt noen som ville ha fått vedtatt en lov som ville medføre selvtortur for enkelte i mange år?»  


Vi har erfart at en del av de viktigste remediene vi vil kjøpe ikke finnes i Norge, det har legemiddelverket satt en stopper for.   

Straffen for å importere vanlige ting som for eksempel kosttilskudd, (vitaminer og mineraler) er at du ikke får varene. Verken bøter eller fengselsstraff er reelt.  Du mister den hundrelappen eller to du brukte når du dro kortet.  Titusenvis av nordmenn importerer nettopp dette årlig, når de vet at lovverket er regulert med økonomisk vinning (for farmaindustrien) i tankene – ikke din og min velferd og trygghet!  Anita og jeg er fortsatt ‘svært usikre‘ og bestiller det vi føler er riktig å bestille – så får vi tro at det er innenfor lovverket.

 Om du slår opp på følgende sider, kan du selv se hvor ‘enkelt‘ det er å forstå lovverket rundt import:

28.05.2018   Hva er tillatt for privatimport per post og hva kan bli stoppet i tollen?

Klassifisering av legemidler – Legemiddelverket

 Forskrift om legemiddelklassifisering (legemiddellisten – Lovdata)


Vanskelig, ikke sant?  Det var disse sidene jeg ble henvist til når jeg ringte legemiddelverket og stilte noen enkle spørsmål.  De ville ikke svare på det jeg spurte om.  Prøver du for eksempel å  importere niacin i  større doser, er dette ofte litt tilfeldig om det passerer tollen eller ikke.  Det er ulovlig å selge B3 i Norge i større doser enn 32mg  på andre steder enn apotek,  (som ikke fører store doser niacin) altså i så små doser at kroppen ikke responderer på det om man er ‘vitamin-avhengig’ (se  Del 3.7. ORTOMOLEKYLÆR MEDISIN ).

Når ortomolekylære leger i andre land sier at de oppnår forbløffende gode resultater med store doser niacin på pasienter med schizofreni og andre psykiske lidelser, samt alkoholisme og rusproblematikk, og de oppnår dette med uvanlig store doser, er det ikke da et tankekors at  vitaminer med ‘virksomme doser’ blir mest rammet av import-reglementet?   Er det fordi schizofreni, alkohol- og rusproblemer er på vei ned i verdens rikeste land?  Eller kan det skyldes at de som sitter i forvaltningen og som avgjør hvorvidt et virkestoff skal kunne lovlig innføres eller ikke, ikke forstår det terapeutiske potensialet i å bruke store doser vitaminer ved mange psykiske plager?

Bilderesultat for rus statistikk

 

Nasjonalt råd for ernæring anbefaler at alle tar så og så mye av forskjellige vitaminer og mineraler, de har ekstremt lave maksinntak for de fleste.  De har lenge anbefalt f.eks. å ha en maksgrense på 200 mg C-vitamin  som dagsdose og har først nylig tillatt 1 gram.   Vet du hvor mye 200 mg er?  Nesten ingenting, til sammenligning viser bildet her en boks med C-vitamin vi har kjøpt fra Piping Rock.com i USA.  Boksen er merket med 5000 mg per servering, 25 ganger høyere dose enn det myndighetene har begrenset oss til.  

20161228_132618

Skyldes forskjellen at de som har vedtatt grenseverdiene i USA ikke skjønner hvor ‘farlig‘ C-vitamin er?  Har alle norske homøopater, natur-medisinere, ortomolekylære leger og resten av den opplyste verden  tatt feil, siden Norge har så lave grenser?

 

Dersom du som leser dette tilfeldigvis jobber i offentlig forvaltning, ‘ser‘ du dette eller mener du at alt er i skjønneste orden?  Anita og jeg er overbevist om at mye av det som står i denne bloggen er nytt for mange og kanskje burde fått litt mer oppmerksomhet.

Det er mange typer kosttilskudd som ikke er lov å importere, spesielt de som er viktigst for kroppen vår!  Får du respekt for et lovverk som er utformet slik at det fører selv myndighetene, psykiatrien og folket bak lyset – og hindrer folk i å ta sine egne valg når det gjelder deres egen helse?


Hva ting koster er også noe vi stiller spørsmål til.  Veldig mye er mye dyrere enn nødvendig!  Nedenfor er to eksempler på prissetting av medikamenter og hudprodukter:  

 • Mange ‘legemidler’ betales til syvende og sist av staten, LMI vet jo at staten betaler, mens du og jeg bare betaler bare en liten egenandel.  Hvis vi snakker om enkelte ‘legemidler‘ og du  får høre at 1 enkelt tablett kan koste kommunen over 100 kroner, og du vet at enkelte pasienter trenger mer enn en tablett daglig for å holde ut en sykdom, hvem tjener bilde av en pillemest på det?   Tror du at det koster 100 kroner å produsere en tablett? For noen kan kostnaden være så lav som 10 øre, altså enorme muligheter for profitt for legemiddelfirmaene, grossistene og apotekene!
 • Det andre eksempelet handler mer om oss forbrukere.  Det er f.eks. ekstrem avanse på hudpleieprodukter. Er det fordi de er så kostbare å produsere? Nei, det er fordi markedsføringsavdelingen i selskapene finner ut hvor mye unge jenter og kvinner er villige til å betale for slike produkter.   Unge, uerfarne jenter kan lett lures til å tro at de må kjøpe disse produktene for kr. 1200,- hos en  hudklinikk for å ‘redde‘ huden, en krem som kanskje koster kr. 79,- kjøpt på nett fra USA.  (Eksempelet under er ‘hyaluronsyre‘ Anita kjøpte fra Piping rock.com, Klikk deg rett inn på Piping Rock.com  tilsvarende vare kjøpt på hudklinikk i Kristiansand.  Like god og 15 ganger billigere!)  Vår anbefaling til alle kvinner med dårlig økonomi; spør hudklinikken hva huden deres må ha, kjøp det på nett fra USA!  På Piping Rock har de de samme produktene som her hjemme enten vi snakker om hyaluronsyre, C-vitaminolje, E-vitaminolje eller andre oljer og kremer som er ‘livsnødvendige‘ for kvinner som vil ta vare på utseendet sitt.
  Hvorfor gjør ingen noe med dette?  Kanskje er det du og jeg som forbrukere som egentlig avgjør hva slike ting skal koste, siden  markedsføringsavdelingen i alle bransjer analyserer hva vi er villige til å betale som forbrukere.  Når de ser dumme mennesker som ikke stiller spørsmål, som bare betaler og ‘føler seg fornøyd‘, så kan de legge prisen på varen helt opp på et nivå du og jeg så vidt kan leve med FØR vi begynner å undre oss……  ‘var ikke dette litt vel dyrt’?     Egentlig er vi tilbake til det denne bloggen grunnleggende handler om; stiller vi de rette spørsmålene?

‘USA er blitt et paradis når det gjelder helsekost for de  bevisste som har økonomi til det, Norge er et paradis for legemiddelindustrien og industrien forøvrig’.


Når man først er blitt kronisk syk, er du sannsynligvis også blitt kronisk fattig!   Og når alt her i landet er blitt så dyrt, er det ikke lett for syke folk som kun får trygdepenger til å dekke sine daglige behov. Det er dyrt enten vi snakker om medisiner, helsekost, fødevarer eller andre ting som elektronikk og kosmetikk.  Her skal du få en oppskrift for hvordan du fra nå av kan spare tusenvis av kroner i året, rett og slett bare av å handle fra rett butikk.  Da snakker vi ikke bare om vitaminer,  helsekost og hudpleie, vi snakker om nær sagt alt.

Akkurat nå har jeg kjøpt bildeler fra utlandet, fra Tyskland, fra Autodeler.co.no – Bildeler – Slutt å sløse bort penger  Det er første gang vi gjør det.  Jeg sjekket først prisen på en bilrekvisita her i byen og ba om rimeligste versjon på alle delene.  Svaret var 7677 kroner.   På autodeler.co.no kom varene med moms og frakt og alle avgifter på 3550.  Det vil si at kun på en bestilling sparte vi 4127 norske kroner på noen tastetrykk!  Jeg kjøpte litt andre ting nå nylig og sparte neste 70% i forhold til den rimeligste bilrekvisita butikken i Norge!  WOW!bilde av bildeler.com  Det var også et par deler jeg kunne ha kjøpt brukt fra et bilopphoggeri.  Jeg sjekket derfor også prisen på brukte deler fra en bilopphogger her i byen. Jeg fant ut at enkelte deler var billigere å kjøpe nye i Tyskland.  Trenger jeg å si mer?

Kunsten er å vite hvor man skal lete og hva man skal gjøre og man blir jo naturlig nok litt usikker på om det er trygt å handle fra utlandet.  For folk flest er dette en realitet. Vi har nå begynt å gjøre det og det oppleves som helt trygt.  Her skal du få fremgangsmåten:

Bilderesultat for ebay

 1. Sjekk opp hva den varen du vil kjøpe, koster i en butikk i Norge.
 2. Spør etter nøyaktig navn eller delenummer i butikken der varen selges.
 3. Gå inn på ebay.com – eBay Norge‎  og lim inn dette delenummeret eller navnet og søk.  Øverst til høyre kan du trykke på knappen Sort: ‘Best Match’ og forandre til: ‘price + chipping: lowest first’
 4.  Kanskje det du leter ligger noen sider ut i søket.  Har siden en liten gul vimpel med et rødt og grønt bånd nederst til høyre betyr det at denne butikken har svært mange fornøyde kunder.  Det regnes som trygt å kjøpe derfra.
 5. Da er det bare å betale.  Husk at du kan kjøpe stort sett alt uten om mat, tobakk, alkohol og enkelte typer medikamenter uten å få problemer med innførsel. Kjøper du varer for under 350 kroner inkludert frakt, slipper du skatter og avgifter på dette. Vitaminer og mineraler er så rimelige og  veier nesten ingenting, her blir det veldig mye å tjene eller spare!  Bildeler og mye annet er det kun moms på som kommer i tillegg (25%), og mange butikker tilbyr fri frakt om du handler over en viss sum.  Kikk på denne lenken og les deg opp!   Netthandel

  Regelverket er  ikke akkurat enkelt å forstå!  Og det som er lov denne måneden er ikke nødvendigvis lov neste måned.  Men det er ufattelig billig å kjøpe mye på nett fra utlandet, benytt deg av dette mens denne muligheten fortsatt er åpen!

Bilderesultat for spørsmålstegn

Hvordan handle trygt på nettet | Ung.no          

  Foreslår å gruse momsgrensa på 350 kroner inkludert frakt – Derfor er …

Betal alltid lokal valuta når du handler i utlandet eller på nett.  Denne lenken bør du absolutt få med deg;  LES DEN GRUNDIG OG HUSK DEN NESTE GANG DU SKAL PÅ TUR!

aftenposten.no/reise/Bør du betale i lokal valuta eller norske kroner


Mange sier at de passer tross alt på oss!  Da kaster vi ballen tilbake;  hvem er ‘de’ som som passer på oss?  Sannheten er den at ingen passer på oss!  Vi er fritt vilt i en ond verden som hele tiden prøver å utnytte oss eller tjene penger på oss.  Tollvesenet med sine kontrollører kvalitetssikrer matvarer, sminke, elektronikk og andre ting som vil inn i Norge. Tollvesenet har svært begrensede midler og kapasitet til å gjøre jobben sin. De stopper det som har åpenbart for høye verdier av enkelte typer gifter.  Del 2.7. Forgiftninger i miljøet.   Hva med giftstoffer i mindre mengder da?  Det slipper de glatt gjennom tollen og rett inn i en butikkhylle.  Og kanskje enda viktigere;  hvem i sin tur kontrollerer kontrollørene?   Er det de som omsorgsfullt tenker på deg og barna dine?

  «Nei, Johnny – skjerp deg!  Nå må du slutte å være så nevrotisk og heller slappe litt av.  Du vet……. ‘de’ passer jo på oss!»


Det vi skriver om her er grunnen til at mange bruker mye energi på å få gjort om på  importreglene rundt kosttilskudd, medikamenter og andre varer.  Kikk litt på følgende lenke til Vitaminaksjon som de kaller seg.  De har nå ca. 17.000 medlemmer i Norge.  De kan regelverket mye bedre enn oss to!   Men husk at denne bloggen ikke er en blogg om regler rundt import av kosttilskudd, det er historien vår som favner mye mer enn kun dette emnet.  Skal du få noe ut av dette innlegget i forhold til din egen helse, les bloggen fra starten av! 

 

Vitaminaksjonen – Facebook


«husk at denne bloggen ikke er en blogg om regler rundt import av kosttilskudd, det er historien vår som favner mye mer enn kun dette emnet.  Skal du få noe ut av dette innlegget i forhold til din egen helse, les bloggen fra starten av!»       


Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

                På gjensyn!   Anita og Johnny