Vitus Bering; ‘Den siste ferden.’

 

(Oppdatert 13.12.2018  –   Oppdater siden igjen før du begynner å lese!)

Skjørbuk var en mangelsykdom. Den ble forårsaket av mangel på vitamin C (l-askorbinsyre).  Denne mangelsykdommen medfører blødninger, oppsvulmet og blodig tannkjøtt, dårlig appetitt, vekttap og tretthet og i siste instans – død.   Skjørbuk – Wikipedia


13.12.2018   Skjørbuk var den gang mangel på C-vitamin og det er det fortsatt den dag i dag, enn under litt andre navn enn skjørbuk.  Skjørbuk er nok et navn som for de fleste har gått i glemmeboken.  To andre navn som for mange er litt ukjente, er frie radikaler og antioksidanter.  For to år siden visste jeg heller ikke hva det var og var nok heller ikke interessert i å lese om det.  Følgende er kopiert inn fra et fagtidsskrift:

«Vår menneskelig kropp er kontinuerlig i samhandling med oksygen når vi puster og cellene produserer energi. Frie radikaler er ustabile, svært reaktive molekyler som mister et elektron som et resultat av denne aktiviteten. Med andre ord – i enkle uvitenskapelige termer; frie radikaler er molekyler som mangler et elektron. (Molekyler består av atomer, og atomer består av protoner, nøytroner og elektroner.)

bilde av frie radikalerSiden elektroner kommer i par vil molekyler som mister et elektron «stjele» elektroner fra andre molekyler. Disse molekylene «stjeler» dermed elektroner fra andre molekyler – og det setter igang en farlig kjedereaksjon som kalles «frie radikaler» som igjen gjør skade på celler i vår kropp som igjen fører til sykdom.»

Frie radikaler er alt som forgifter kroppen og som har atomer som mangler elektroner.  Antioksidanter – som for eksempel C-vitamin – har et overskudd av elektroner som de kan levere fra seg til disse frie radikalene, slik at de frie radikalene blir nøytrale og ufarlige.

Om man detoxer seg raskt, så husk at du da frigjør mye frie radikaler i  blodet ditt som mangler elektroner (molekyler som er i underskudd på elektroner).  Da får du symptomer på detoxforgiftning.  Det beste man kan gjøre da er å fylle på med antioksidanter som for eksempel C-vitamin, jording, høy ORP/pH vann. Dette gir deg en god tilførsel til flere minusladede elektoner som antioksidanter egentlig handler om, da vil de frie radikalene bli  nøytralisert og lettere bli skylt ut av kroppen.  Uff, dette hadde jeg ikke skjønt noe av tidligere.  Tenk da litt over hva bloggen har snakket om i Del 1.4 og Del 4.2 og se denne videoen igjen;

Antioksidanter – frie radikaler – jording


 

Nå er vi i 2018.  En tannlege ser daglig pasienter som har blødende tannkjøtt.  Og anbefaler en eller annen innovativ tannkrem.  Hvorfor anbefaler dem ikke askorbinsyre / C-vitamin?  Er det for min del bare en illusjon at jeg ikke lenger har et stort problem med blødende tannkjøtt? Innen ortomolekylær medisin er C-vitamin (askorbinsyre) et eksempel på et vitamin som har god effekt i megadoser, vi snakker om dagsdoser som kan være flere hundre ganger større enn det som anbefales av skolemedisinen i Norge.  Hva sier de beste ernæringsfysiologene i Norge om dette?  Kikk på dette korte intervjuet med Dag Viljen Poleszynski :Bilderesultat for dag viljen'

Høye doser C-vitamin har høy terapeutisk virkning ⋆ TVHelse


Alle vitaminer er viktige for å bevare en god helse, og C-vitaminet er i tillegg av avgjørende betydning siden kroppen ikke produserer dette vitaminet selv. Mennesket er blant de få artene i verden som ikke selv produserer C-vitamin – vi må derfor få det utenfra eller rettere sagt gjennom kostholdet.  Så kommer det litt forunderlige;  kroppen vår har ‘softwaresystemet‘ og genene for å produsere C-vitamin, men det fungerer ikke, merkelig nok.  Dyr derimot produserer selv megadoser med C-vitamin når de blir syke. Når de blir friske igjen avtar produksjonen av C-vitaminet i kroppen til normal produksjon.    

Bilderesultat for død frukt

Som du vet er det ofte lite C-vitamin i kommersiell frukt og grønt.  Vi trenger derfor mye av dette supervitaminet, om det er syntetisk spiller ingen rolle, kroppen takler det uansett i følge sikre kilder. Det har en enorm effekt på stoffskiftet og er med å avgifte kroppens celler!  Kroppen nyttiggjør seg dette fantastisk godt når man er syk.  Jo sykere du er, jo høyere dose med C-vitamin tåler du – så enkelt er det! Når man blir friskere sier kroppen  selv i fra ved at det blir for mye, i form av diare´. Eneste bivirkning fra for store doser med C-vitamin er løs avføring.   På så store doser blander vi gjerne inn litt natron for å dempe syren i askorbinsyren. (Om du har forstoppelse er dette vitaminet også helt topp å bruke – og det er ingen fare med å overdosere!)     Norsk dagsdosering på 60 – 200 mg har derimot lite – om i det hele tatt noe effekt.


Megadoser med C-vitamin er muligens også den beste antihistaminmedisin  som finnes:

histamin – Store medisinske leksikon

  Allergimedisin – reseptfritt eller reseptbelagt? – Allergiguiden.no 

den beste smertestillende som finnes: 

Naturlige midler mot smerter – Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Vitamin C – Apotek 1

Smertefri på naturlig vis – Norsk Ukeblad – Klikk

og den beste antibiotikaen som finnes.  

Den hemmelige pilletrafikken – Aftenposten

C-vitamin som medisin – Naturdoktor

Følgende tips fikk vi fra en homøopat som forsker en del med mikrostrømsapparater. Han oppdaget at om man tar en liten mengde C-vitamin i et glass vin, så utligner og uskadeliggjør  man skadelige kjemiske elementer som kan forekomme i vinen avhengig av hvor og hvordan den er produsert.   Vi ba han om å bevise dette på klinikken hans.  Resultatet var entydig;  intoleransen fra viner med mye kjemi forsvant med noen milligram tilsatt C-vitamin (askorbinsyre)!  Forbløffende!Bilderesultat for vin

Er du usikker med hensyn til effekten av C-vitamin mot forskjellige typer giftstoffer, gjør følgende;  Ta med noe mat eller drikke du vet det er mye kjemi i, til en mikrostrømsbehandler.   Ha i litt ‘tryllemiddel‘ i det du vil teste – og behandlingsapparatet måler ikke mer intoleranse.  Utrolig? Askorbinsyre som pulver kan også ‘knekke‘ dårlige bakterier i magen og er som sagt veldig rimelig ved kjøp fra utlandet.

C-vitaminet har elektroner den kan avse som fester seg til de frie radikalene, dermed blir det nøytralt og uskadeliggjort!  

For eksempel DDT, DDT – Wikipedia som egentlig er en katastrofe av et giftstoff. Anita fikk målt dette giftstoffet i kroppen av en mikrostrømsterapeut.   Vi har derfor begynt å tilsette nesten 1/2 gram askorbinsyre i vinglasset.  Smaken forblir den samme, bare prøv selv!   Se på dette;  

DDT- fra mirakelmiddel til katastrofe – NRK Viten – Nyheter innen   

  Sannheten i glasset – Harvest.

Det samme gjelder hvis man for eksempel blir bitt av en giftig slange eller er så uheldig å svelge en eller annen type gift.  Å innta en stor dose med askorbinsyre umiddelbart etter hendelsen, vil nøytralisere mye av giftstoffene.

En voksen person kan trygt innta 10 – 15 gram (avhengig av din egen vekt, men vi går ut fra en voksen person på 75 kg) hvis uhellet skulle være ute.   Vent en halv time og innta på nytt halparten av det du tok første gang.  Hvis man ikke får løs avføring av dette, har giftstoffene trukket til seg alt.  Får man det, har man tatt litt for mye.  Uansett forringer ikke løs avføring effekten av C-vitaminet.  Derfor er det kanskje greit å ha en pakke med askorbinsyre liggende i skapet hvis uhellet skulle skje?   Ikke bruk c-vitamin brustabletter fulle av søtningsstoffer og kjemi, men heller ren askorbinsyre.  Du får kjøpt det på apoteket, eller vær smart og gjør som oss;  kjøp det på Piping rock fra USA til en tiende del av norsk pris!

 100% Pure Vitamin C Powder – Piping Rock Health Products

Anita leste om ei dame som hadde hatt over 70 forskjellige allergier!  De aller fleste forsvant etter et høyt inntak av C-vitamin.  Litt rart å si det, men jeg har også mistet stort sett alle allergiene mine nå – en merkelig følelse!  Jeg skrev tidligere at jeg har vært klar over at jeg har hatt rundt 25 allergier og intoleranser; jeg tror nok jeg sikkert har hatt det dobbelte, men jeg har ikke visst om dem fordi jeg ikke har blitt utsatt for det ennå.  I hele fjor sommer lå jeg på plenen vår og solte meg uten å klø meg ihjel etterpå og jeg spiser nå alt jeg vil uten å få kløe, rennende øyne eller nese.  Jeg skjønner ingen ting, jeg!  Jo, selvfølgelig, det må ha en sammenheng med det Anita og jeg gjør, og som kanskje også du har begynt med?  Anita anbefaler sine egne voksne barn å innta 10 gram hver gang de brygger på en influensa eller forkjølelse. Det har gitt resultater!

Mistanke om forkjølelse / influensa:  Innta 10 gram askorbinsyre.  Bland i litt natron i vannet, da forsvinner mesteparten av ‘syrefølelsen‘.  Vent en halv time – innta 7 gram, vent på nytt en halv time – innta 5 gram.  Hvis du fortsatt ikke har fått diare, kan du fortsette med 3 -4 gram hver time et par timer. 

 Det samme anbefaler vi i forhold til tannlegebesøk.  I bedøvelse og eventuelt stoffer som frigis under behandling, kan det være store mengder med gift.  Utfør samme prosedyre!  – 

I nyper finnes det også fantastisk mye C-vitamin!  Vi kjøper denne på helsekostbutikk, 500 gram for 190 kroner: 


Liposomalt C-vitamin?

C-vitamin eller askorbinsyre løst opp i vann har en opptaksevne i følge det vi har hørt, på cirka 20%, men hele 80% blir liggende igjen i mage og tarm og som du sikkert vet kan for enkelte sensitive personer gi litt for mye syre i magen. C-vitaminet er som du vet vannløselig. Hadde man klart å få det over i en fettløselig form, hadde C-vitaminet passert magesekken og ut i tarmen før det hadde løst seg opp.  Den ‘koden‘ er faktisk allerede blitt knekket!  Det kalles liposomalt C-vitamin og er laget slik at C-vitaminet er kapslet inn i en fettløselig kappe.  Stående applaus til laboratorieteamet som fant løsningen på denne ‘nøtten‘!  Liposomalt C-vitamin får dermed en opptaksevne på opp mot hele 90%.

Bilderesultat for liposomalt c vitamin

Liposomalt C-vitamin fraktes derfor bedre ut til cellene, men er til gjengjeld mye dyrere.  Det nærmer seg intravinøst, i styrke, derfor oppveier dette imidlertid kostnaden.  Er du alvorlig syk, anbefaler vi på det sterkeste å kjøpe liposomalt!     Vi har ikke råd til å kjøpe dette, men vi anbefaler aller som har mulighet, å kjøpe dette.   I Norge får man kjøpt dette gjennom Uno Vita, som jeg antar er ledende i Norge innen mikrostrømsteknikker:

Bilderesultat for uno vita

Kjøpe liposomalt C-vitamin: UNO VITA

Her er forresten et forslag vi fant i forhold til hvor mye liposomalt C-vitamin man bør innta i forhold til hvilken form man er i:


Intravinøs C-vitamin?

Intravinøs C-vitamin hjelper kroppens produksjon av hydrogenperoksid som igjen blir til oksygen.  Når vi vet at kreftceller ikke tåler oksygen er det lettere å forstå hvorfor C-vitamin er så bra.

Intravinøst C-vitamin dreper derfor kreftceller.  Kreft er en immunsviktsykdom, det vil si at om man benytter denne formen for C-vitamin vil man kunne forebygge kreft og også reversere kreft, litt avhengig av hvilket stadium man er på.  Har kirurgen begynt å kappe bort forskjellige kjertler og organer vil selvfølgelig kroppen jobbe enda hardere for å komme seg igjen.   I følge det vi leste fra forskjellige kilder så styrker askorbat/askorbinsyre  det kollagenlignende limet som holder friske celler sammen og forsinker spredningen av eksisterende svulst. I egenskap av å være en kraftig antioksidant og en substans som styrker immunforsvaret, er vitaminet helt avgjørende for en kreftpasients tilfriskning.  Vitaminet styrker også i høy grad immunforsvaret og sørger for en overraskende grad av smertelindring.  Og ikke nok med det, det er påvist at C-vitamin er giftig for kreftceller på samme måte som medikamenter som brukes i cellegiftbehandling.  Intravenøst C-vitamin i stedet for cellegift kan også være bra i forhold til stress rundt bivirkninger av kjemoterapi, fordi stress (fri radikal) i betydelig grad øker behovet for C-vitamin (antioksidant).  Høye doser C-vitamin er usedvanlig trygt å bruke, noe utallige studier har bekreftet.  Blodprøver av kreftpasienter viser at de uten unntak har lave konsentrasjoner av dette vitaminet.  Vi tar ca 6.000mg – 10.000mg askorbinsyre hver dag nå.


Her kan du få hjelp av dyktige leger og fagfolk  – hvis du har fått kreft og ønsker å få intravinøst C-vitamin:Balderklinikken

Balderklinikken

I ‘menyen‘ på nettsiden deres prøvde jeg å finne denne tjenesten, men fant den ikke.  Jeg ringte dem og spurte hvorfor.  Damen på sentralbordet ble like paff, hun visste ikke hvorfor, sa hun. Hun fortalte at hun mente den lå der tidligere.  Hvorfor de har fjernet denne tjenesten fra menyen deres på nettstedet deres, kan du jo gjette deg til?  Jeg har en mistanke om hvorfor, om det stemmer er det definitivt ikke deres feil!

Les også denne artikkelen fra det vi mener er Norges mest seriøse helsemagasin:

Bilderesultat

Linus Pauling fikk rett: vitamin C motvirker kreft – Helsemagasinet …   

Følgende sted er også et behandlingssenter du bør kikke nærmere på om du er alvorlig syk.  De tilbyr mye av det som står i denne bloggen om ortomolekylær medisin.  Og de har selvfølgelig dyktige leger som vet hva de driver med.Bilderesultat for funksjonell medisin

Hjem – Funksjonellmedisin.no


Er det noen sammenheng mellom C-vitamin og de behandlingssentrene som er nevnt i dette kapitlet?  Ja, det er det!  C-vitaminet gir fra seg minusladede elektroner og kalles antioksidanter.  C-vitaminet er et antioksidant med elektroner som avgis og fester seg til og nøytraliserer giftstoffer (frie radikaler) som ligger lagret i kroppen. Dermed kan kjemikalier og gift som ligger lagret i kroppen lettere bli nøytralisert og ført ut av kroppen.  Om du fortsatt ikke har fanget opp poenget i denne 3 minutter korte filmen,  se den om igjen: 

Bilderesultat for jorden - verdens beste antioksidant

Jorden = verdens beste antioksidant

Vi snakker egentlig om strømfrekvenser – akkurat som det mye i denne bloggen handler om!  Flere av disse behandlingssentrene jobber også med strøm – mikrostrøm og elektroner!   De utfører selektiv behandling hvor man kan forandre og optimalisere kroppens egen strømforsyning eller cellestoffskifte (ATP).

«Riktig mikrostrøm i cellene sammen med en sunn livsstil gjør deg friskere!» 

Det var noen beskjedne tanker om C-vitaminets egenskaper.  

 

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!    På gjensyn!  

 Anita og Johnny