FORGIFTNINGER!

(20.04.2018 Oppdatert  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

Det er TILBUD på smågodt!!!  Barna våre er i fyr og flamme, kaster seg på sykkelen som om det ‘står om livet‘  og sykler hurtig ned til nærbutikken.  En time senere ligger de i sofaen og forteller mamma hvor dårlige de føler seg.


En person Anita kjenner litt, hadde vært hos en mikrostrømsbehandler fordi vedkommende og resten av familien har så mange plager.  Og fikk beskjed om allergier mot både det ene og andre og at grunnen var forgiftningerVedkommende ble helt oppgitt og reiste hjem.  Like etterpå dro personen til fastlegen sin og fortalte om dette ‘overgrepet‘ fra denne behandleren.  Legen svarte at ‘dette er bare noe renspikket tull, du må bare se bort fra dette‘ og advarte vedkommende mot å gå til slike behandlere og heller fortsette å lev som vanlig.   Når vi betrakter  familien deres og også vanene deres – alltid store boller fulle av smågodt og brus og de aller minste med nettbrett på fanget som er koplet opp til nettet – så ser vi at det dessverre er et spørsmål om tid. 

adressa.no/…s/nyheter/article10819558.ece

 

Spørsmålet er ikke om de alle vil kollapse, men når de vil det.  Anita har forsiktig nevnt det for dem, men når ikke frem.  Det er bare vondt å se på.    «Du tar vekk det gode liv» er det mange som sier, når man forsiktig  prøver å advare mot konsekvensene av feil livsstil.  For oss virker det nærmest som om de har svelgt sin egen bevissthet sammen med alt smågodtet!

Vi skal gjøre et lite eksperiment nå, følg med. Jeg har har fått en forsøksperson til å spise en del velsmakende ting som er tilsatt giftstoffer, så skal vi se hvor lenge han lever…………… (‘Ola N. spiser og spiser og spiser smågodt….’)     Hm….  hvorfor kollapser ikke kroppen hans?  Jo, fordi kroppen vår har en forbløffende evne til å kjempe imot, det tar mange år med en slik usunn livsstil å utvikle sykdom, det er først når kroppen har fått nok og ikke klarer å absorbere eller lagre mer gift i cellene at stoffskiftet vårt begynner å kollapse, sakte, men sikkert.  (Allergier er et sikkert tegn).   Hva inneholder denne godteposen da?   80% fruktose, aspartam,  og 7 – 8 andre e-stoffer!    NAM NAM!

120

Ja, det var jo ikke så galt, eller? Bare et litt dumt spørsmål……… belønner vi barna våre eller straffer vi dem når vi gir dem slike giftbomber? Var det et dumt spørsmål?   

Spørsmålet er ikke om de vil kollapse, men når!

Allergier har vi nå endelig forstått er resultatet av for mange forgiftninger.  Dette er viktig å forstå, fordi når man ikke umiddelbart merker noe ubehag etter å ha vært i kontakt med noe giftig, så tenker man heller ikke noe over hvor farlig disse tingene er. Hvorfor tror du de ca. 25 allergiene jeg visste jeg hadde, er borte – tror du det er fordi jeg innbiller meg det?  Det blir vel som å si at en mann vi vet har mistet håret innbiller seg det! Har man mistet håret så har man vel mistet håret, eller?

‘DET TAR TID Å BLI FORGIFTET, MEN NÅR KROPPEN FÅR NOK ELLER BLIR METTET AV NOE KROPPENS CELLER IKKE KAN BEHANDLE SELV, VISER ALLERGIENE SEG.’

Mellom 30 – 40% av importvarer inneholder for høye nivåer av miljøgifter, giftstoffer vi ofte ukritisk gir våre barn. Mye kommer ikke engang inn i landet, det blir stoppet i tollen på grunn av manglende dokumentasjon på at det er trygt å bruke, varer fra andre verdensdeler hvor de har helt andre krav til sikkerhet.  Mye kommer også inn fordi noen kjenner noen, rettere sagt lobbyvirksomhet.

Vi kan nevne noen få eksempler,  ‘såkalte‘ harmløse ting som;

  • Sminke til kvinner og ungjenter, som ofte er giftbomber, gjerne produsert i lavkostland som setter kvantitet fremfor kvalitet.   (Er du kvinne, les mer om dette i Del 3.6.)
  • Leker til barna våre, som ofte er laget av de giftigste sammensetninger, som gjerne de minste barna sitter og har i munnen.  ‘Foreldre, bli mer bevisste!
  • Parfyme inneholder ofte svært mange giftige ingredienser.  
  • Vaskemidler med ekstremt farlige ingredienser, de lukter godt og har en fin etikett, men hadde du bare visst hva du puster inn når dette tørker /fordamper ut i rommet, av ekstrem gift!   ‘Husk at alt man puster inn lagres i cellene våre!‘ 
  • Smågodt, deilige små biter i de fantastiske farger og smaker, men mange av dem svært giftige.  ‘Belønner vi eller straffer vi barna med slike kjemiske ting?
  • En vanlig sjampo har gjerne rundt 30 forskjellige tilsatte virkemidler.  Er det nødvendig med så mye forskjellig kjemi for å få et rent hår?
  • Oksidert mat.  Å lagre prossesert mat har en bakside; når industrien tørker og knuser en naturlig matplante, kommer bestanddelene i kontakt med luft hvor det lettere harskner på grunn av tilgang til luft.  Det oksiderer. Spesielt fett oksiderer fort.  
  • Mange typer E-stoffer dreper de gode magebakteriene. Når barn kjøper snop med alle disse tingene i tillegg til mye sukker, får man kjemikaliebomber som gir oss syke barn!  Smaksforsterkere tar livet av de gode tarmbakteriene vi trenger for å ha et godt opptak og et raskt og effektivt cellestoffskifte.  
  • Hadde det bare vært e-stoffene vi måtte passe oss for, men dessverre folkens, embalasjen er nok like giftig – østrogener fra plastembalasje og tungmetaller fra aluminiumsfolie.  Anita og jeg kjøper nå mest mulig ubehandlet og rene varer fra naturen.  Hvorfor gjør vi det?   Fordi nå vet vi bedre!
  • Alle typer antidepessiva hvor hver av de har x-antall tungmetaller og kjemiske forbindelser som dreper hjerneceller ect. Tilsammen flere hundre kjemikalier som ‘interfererer’ med hverandre.  Det som skal gjøre deg friskere, tar etter hvert livet av deg!  (se Del 3 i bloggen vår – vi skriver om våre egne erfaringer med ‘legemidler.’)

I forrige kapittel om sukker, skrev vi litt om hvordan kroppen vår er full av små livsformer, mikroorganismer, enkelte forskere mener vi har ti ganger flere av dem enn vi har celler som utgjør alle organene i kroppen vår.  Alle diss små livsformene er i høyeste grad naturlige, vi trenger dem for å leve, problemet er bare at vi nå lever i et så kunstig rent miljø hvor ordet ‘bakterier‘ nærmest er blitt en fiende, vi har det så kunstig rent rundt oss at vi vasker oss nærmest i hjel. Reklamen overrenner oss med at bakterier er livsfarlig og må fjernes. Så får man senere lese i en eller annet avis at disse kjemikaliene er kreftfremkallende og allergifremmende!  Er ikke dette litt selvmotsigende?  bilde av zaloFor eksempel denne flasken, løser det meste av problemer til oppvasken din.  Den er effektiv, opplagt ja, men mange får allergiske reaksjoner, jeg og Anita også.  Denne flasken er ikke unik, den er Norges mest solgte oppvaskmiddel og  en av mange som gir symptomer på at noe er galt.  

Det er heller ikke mer enn noen uker siden det var store oppslag på nyhetene fordi ansatte i sportsbutikker ble sykemeldt fordi det var så mye giftig avdamping fra enkelte typer sportsklær!  På nyhetene i dag, i morgen glemt, for da er det andre nyheter.  Folk blir syke av å være i kontakt med varer i en frilufts- butikk som i utgangspunktet skal gi deg og meg et sunnere liv?   Æh….. er det noe jeg ikke har fått med meg?   

Får du dette med deg eller er slike ting glemt etter en dag eller to?

I mattilsynet kunne man før sende inn prøver og få svar på det meste om man hadde en bekymring rundt noe vi oppfattet som giftig.  Nå har noen forandret reglene  slik at du som forbruker må spørre hva du vil de skal finne.  På den måten er det blitt nesten umulig å finne ut av ting.  Vi som forbrukere vet jo ikke hva vi skal se etter, noe vi oppfatter vi blir dårlige av.   Hvem tror du ‘noen‘ i dette tilfelle er?  (vi skal skrive om dette i Del 5)


Hvor bevisst er vi egentlig?  Du har hørt uttrykket ‘mange bekker små gjør en stor Å’;    det vi mener er at om man ikke er bevisst nok så vil alle slike små tilsynelatende uvesentlige ting til sammen utgjøre en stor helsefare som vi til sist ikke kan ignorere fordi kroppen vår roper av smerte eller av en eller annen allergi. Allergier er et tegn på for mange giftstoffer / tungmetaller i kroppen som kroppen selv ikke har klart å behandle, men bare lagre. Sånn er det enten vi vil det eller ikke.  

Det er en grunn til at vi begge fikk målt alt for høye verdier på bly, kadmium, aluminium, kvikksølv og andre ting da vi ble målt av Glenn Ager Wicks mikrostrømsapparater.  Bly er ofte noe man finner i sminke, kadmium i sigaretter.Bilderesultat for bly  (i oppveksten til anita røkte hennes foreldre inne sammen med barna i tillegg til at hun selv røkte i ti år.)   Bipolare pasienter kjennetegnes ofte av – i følge psykiatrien selv (amerikansk psykiatri) – inflammasjon eller betennelse i hjernen. Inflammasjon kommer ofte av forgiftninger.  Det er flere kvinner enn menn som lider av psykiske problemer, blant annet depresjon og bipolar. Menn smører ikke huden full av giftstoffer som trenger inn i kroppen – kvinner i den vestlige del av verden gjør det.  I den delen av verden hvor sminke og andre forgiftninger knapt finnes, finnes heller ikke PMS.  Nå må det også sies at kvinner er litt mer sårbare på grunn av måten de er konstruert på, det er tross alt de som har en barnefabrikk i magen og av den grunn er mer komplekst satt sammen.  Vi skriver litt mer om kvinners utfordringer i Del 3.6 om overgangsalder og PMS.

«Allergier er et tegn på for mange giftstoffer i kroppen som kroppen selv ikke har klart å skille ut, men bare lagre.»       

Legg merke til hva forskeren Einar Flydal sier.  Han skriver blant annet i sitt siste innlegg i Jeg har noe på hjertet … | Det hodet er fylt med, flyter tastaturet over … at;

«Artikkelen understreker at selv lav eksponering for hver enkelt av en rekke miljøgifter i doser som enkeltvis virker ganske ufarlige, ser ut til å gi vesentlige skader når miljøgiftene opptrer samtidig. Det er samlet effekt som teller. 

Bilderesultat for mange forgiftninger

Undersøker man virkningen av én eller to gifter om gangen, finner man altså ikke ut av slikt: da vil man ofte finne at ingen av miljøgiftene gir signifikante utslag, eller henge seg fast i enkelte, som bare er én av flere som virker. Klein & al nevner f.eks. at dieselpartikler kan sette orienteringsevnen ut av spill nettopp ved å forstyrre signaleringen i nervebanene.

Slik tenkning er viktig. Den passer med miljømedisinernes generelle forståelse av hvordan miljøgifter – og andre stressfaktorer, f.eks. psykiske såvel som infeksjoner – virker i samspill: Jakten på én-faktor-forklaringer blir lett fordummende. Virkeligheten er langt mer kompleks.  Hele stressor-begrepet hviler nettopp på denne tanken om at der kan være én, få eller flere belastninger, og at fram til et punkt går alt greit, men så er «begeret fullt» av mange små bidrag og renner over. Først da kommer reaksjonen.»

«Mange bekker små gjør en stor Å!»

Resultatet har blitt at vi tåler mye mindre enn før, fordi summen av alle forgiftningene blir ufattelig mye mer utslagsgivende enn èn forgiftning i seg selv.


Det at slike salgsvarer som er nevnt overfor så ofte vises i reklamen på tv og radio, er det en garanti for at det ikke er giftig? Reklamen viser jo smilende, lykkelige mennesker som  har kjøpt et eller annet og tydeligvis blitt lykkelige.  Det er blitt så mange kjemisk kunstige tilsetningsstoffer i industrien nå at antallet  e-stoffer har passert over 100.000 forskjellige sammensetninger av tungmetaller og andre ting! Det er grunnen til at et voksent menneske i dag har over 800 forskjellige fremmede stoffer i kroppen som software programmet i cellene våre ikke kjenner igjen!  I stedet for å kvitte seg med dem, blir de lagret i cellene våre. Barn som blir født nå, har nærmere 300 forskjellige typer kunstige giftstoffer i blodet sitt. Er det noe rart at barna våre utvikler allergier nærmest før de blir født?  Ja, barna våre arver de genforandringene vi selv påfører oss i et belastet miljø.107

Et eksempel på miljøforgiftninger som sakte men sikkert har forandret genene våre gjennom flere tiår er all plasten vi omgir oss med nå.  Små barn er de som er mest utsatt fordi de er i en vekstfase hvor det er særdeles viktig at prosessene i kroppen fungerer optimalt.   Det er mye vi ikke vet, men det forskere legger merke til er at genmaterialet på unge mennesker forandrer seg mer nå fra generasjon til generasjon, raskere enn før. Ved forsøk på mus har man observert mange tilfeller hvor genmaterialet forandrer seg under påvirkning i miljøer der de blir eksponert for mange forskjellige miljøgifter og også wi-fi fra telekomindustrien.Bilderesultat for dyreforsøk  Det interessante med forskning på mus er at livsløpet på ei mus fra graviditet til død går så raskt at man kan tydelig se klare forandringer i vevsprøver og DNA-tester og også i visuelle eksperimenter.  Når mus blir sterile etter 4 – 5 generasjoner på grunn av for mange belastninger på cellene, tror du ikke vi mennesker kan oppleve det samme?  Er vi egentlig noe annet enn ei mus biologisk sett?  Egentlig ikke, vi har de samme behovene for de fem elementene som er nevnt i boka til Tormod Holt.  Vi blir også syke på samme måte som mus blir, forskjellen er at vi er en mye mer avansert organisme og livsløpet vårt er vesentlig mye lengre.  Derfor tar det lenger tid før vi kollapser.  Hadde vi gitt ei mus alle de forgiftningene vi spiser, inhalerer og berører daglig, hadde nok musa raskt begynt på både antidepressiva og andre syntetiske ‘medisiner.’

Mange typer plast er de reneste giftbomber.  Intetanende foreldre tar gjerne imot gaver til barna fra ‘snille‘ folk som kommer på besøk.  Det første barnet ditt (små barn) gjør når det får plastleken er å putte gjenstanden i munnen.  Hadde bare vi voksne forstått hvor farlig dette er!  

Er vi egentlig noe annet enn ei mus – biologisk sett?

Folk oppbevarer også mat i alle typer bokser av plast,  En vanlig norsk 2 liters isboks for eksempel.  Den er laget til å oppbevare is som er nedfryst.  Bilderesultat for isboksOm du bruker den som matboks en varm sommerdag til deg og barna dine; vet du da at den gir fra seg små mengder avdamp med kjemi du ikke en gang ville gitt til din fiende?  Ja, det er mye vi ikke vet – som heller ikke industrien bruker noe tid på å opplyse oss om.  Vi snakker om barn som er ‘født i feil kropp‘, barn og unge med psykiske problemer, barn med både synlige og skjulte defekter.  Vi regner med at vi nå bare ser begynnelsen på noe større og mer alvorlig.  


Jeg jobbet i bomringen i Oslo på 90 tallet.  I flere år satt jeg i luka og tok imot penger fra bilistene.   Jeg ble sykere og sykere av dårlig luftkvalitet, fikk brekninger og kvalme.  En venn av meg fikk lammelser i armene når han satt der, hva andre opplevde når de satt der vet jeg ikke, men jeg har mine tanker.   

Bilderesultat for bomringen

Jeg gikk helt opp til øverste myndighet for dette, men ble ikke hørt.  En stund senere sa jeg at «jeg går til Dagbladet eller VG om det ikke skjer noe!»  

Da fikk jeg resolutt sparken etter 13 års lojal tjeneste for firmaet.  Hva firmaet heter betyr ikke noe, poenget mitt er at de som sier fra om klanderverdige forhold blir ofte vingeklippet eller bare fjernet.  Har du jobbet i bomringen eller en tilsvarende arbeidsordning og nå er alvorlig syk,  så bør du forte deg å starte med en livsstilsendring fordi på et tidspunkt vil du fort bli alvorlig syk og kollapse helt, slik jeg gjorde.  Og når du først er blitt syk og ikke vet verken hva eller hvorfor, ja, da er løpet kjørt!


På kjøpesentere
er det også i enkelte typer butikker en enorm giftavdamping / av-gasser fra varer og vi forstår nå  helt tydelig hvor viktig det er at det er avtrekksvifter som fungerer. Elektronikk-butikker er ekstremt utsatt fra mye avdamping på grunn av  ny elektronikk som står på avgir varme og dermed mye avdamping.  Andre butikker som Jula, Biltema, Rusta, Clas Olsson og lignende er også de reneste ‘giftbunkerser‘ om de ikke har et godt ventilasjonsanlegg!  Alt av slik avdamping er super giftige gasser, og man kan jo bare lure på hvordan de ansattes helsesituasjon på slike steder er om 10 – 15 år.   bilde ab biltemaJeg vet om ei ung og hyggelig jente som jobber på Biltema i Kristiansand som har født to barn mens hun har jobbet der, hun var rødflammete i huden og så forgiftet ut.  Jeg lurer på om de to barna hennes har begynt å utvikle allergier ennå?  Om de har det, er ikke da Biltema ansvarlige for det økonomiske etterslepet som vil ramme dette unge paret med utgifter til lege og legemidler og andre ting, jeg bare spør?  (vi kommer mer inn på denne problematikken i Del 3 og 5)   Kikk gjerne på denne linken; 

 Er Det Farlig – Andre farlige stoffer – alfabetisk

Sjekk også opp om du har muggsopp i huset ditt, muggsopp i blodet ditt gjør mye skade.  Ops…… når vi snakker om muggsopp;  Klokken er nå 0400, altså midt på natten , og jeg sitter her og skriver.  I går kveld koste jeg meg med tørkede peanøtter i skall!   Jeg tenkte at det er sunt siden nøttene ligger ‘pakket inn‘ i skall.  Så feil jeg tok og forresten – jeg blir jo litt satt ut av hvor lite bevisst jeg er selv rundt dette!  Jeg elsker nøtter og spiser mye av det og har av den grunn ikke tenkt over at jeg sliter en del med allergi hver gang jeg spiser disse nydelige godsakene.  Snørrete nese, kløe i hals og øyne og helt tette lunger.  så googlet jeg ordet ‘nøtter mugg‘ og fikk opp flere sjokkerende lenker, for eksempel denne;Bilderesultat for mugg peanøtter

abcnyheter.no/…/na-kan-nottene-inneholde-mer-giftstoffer

Her leser man at på grunn av klimaforandringer og andre årsaker blir vekstvilkårene annerledes slik at råte og mugg ofte kan bli et problem på frukt, grønt, nøtter og andre ‘sunne‘ fødevarer.  Hvordan løser man dette?  Mange produsenter og forhandlere kan selvfølgelig få problemer med dette, derfor setter helse-myndighetene opp verdiene på hva som er tillat av   mugg,  i for eksempel nøtter.  Enkelt fortalt;  I stedet for å ødelegge for mye for en bonde, nesten tredobler man grenseverdiene for muggsopp slik at det ikke skal gå for mye ut over de som produserer og selger dette.  Det som før var giftige doser med mugg, er altså blitt trygge doser med mugg!  Når jeg leste dette ble jeg minnet på at lover og regler ofte ikke er bygd på forskning og sannhet; det handler om strategi i en eller annen industri.  Ordene ‘de passer jo på oss‘ blir vel kanskje enda mer ‘hule‘, eller?  Hvem er det derfor som bør være den viktigste passkontrollen?  Vi mener det absolutt bør være deg og meg – dessverre!   Vi mener selvfølgelig at det bør være helsemyndighetene, men når du vet at det er slik det forholder seg og at det sannsynligvis bare vil bli verre, bør du og jeg bli mer bevisste på hva vi putter i munnen!   Enig?

Mykotoksinforgiftning (muggsoppforgitning) – FHI

Usynlig mugg på mat er farlig – Mat og Drikke – VG Nett Debatt


Ja, menneskeskapte forgiftninger er dessverre kommet mye lengre enn det de fleste av oss er bevisst på.  I boka til Tormod Holt ble vi litt resignert over alt vi utsettes for i hverdagen av kjemiske cocktailer, han ofrer mye spalteplass for å fortelle og også advare deg og meg om alt som kan påvirke og skape ubalanse i kroppen vår.   Det han skriver om dette bør du absolutt lese deg opp på, fordi det kan gjøre den lille forskjellen i livet til både deg og dine barn om noen år.  

Her kommer tankekartet for dette kapittelet.  Kjenner du igjen noen punkter?09

Neste kapittel handler om de samme tingene.  Her har vi samlet opp noen gode råd for å forebygge forgiftninger.

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!   

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

  På gjensyn!   Anita og Johnny