22

ER FETT DET SAMME SOM  FETT?

 

(Oppdatert 18.04.2018  –    oppdater siden før du begynner å lese!)

Noe annet som vi mener er særdeles viktig å få med seg, noe av det viktigste i denne bloggen, er følgende;   Et friskt menneske inneholder ca 70% vann,  7% protein, 1-2% vitaminer og mineraler og 0,5-1% sukker. Da er vi oppe i 80%, hva tror du er bestanddelen til de siste 20%? Rent fett!!! Altså er kroppens hovedbestanddel rent fett utenom alt vannet, hvor det er mest konsentrert i hjernen.  Hvis du har vært så uheldig å kjøpe harskt matfett på butikken og vet hvor vondt det smaker, tror du ikke da hjernen din som er avhengig av tilførsel av rent fett syntes det samme?  Er det egentlig så rart at det eksploderer med psykiske lidelser?  Er det bare tilfeldig at Anita og jeg har fått en mangedobling av det lille intellektet vi en gang hadde – kan det være at det vi har gjort gjennom helsereisen vår har gitt resultater?  Følg med!

«Er det egentlig så rart at det eksploderer med psykiske lidelser?» 

Fett fra både dyre- og planteriket har i tusenvis av år vært svært verdifullt for sine fremragende egenskaper, og i mange kulturer er det fortsatt det som er den viktigste næringskilden.  Ser man også litt historisk på det, så var det i Israel for 3000 år siden ansett at fettet var det mest verdifulle på hele dyret når det skulle slaktes, og sånn har det vært i de fleste kulturer frem til i 1950- årene da sukkeret ble en kommersiell salgsvare.   Da gikk sukkerindustriens ‘nøytrale‘ forskere ut med at man blir feit av fett fordi fett er fett. Fett ble  plutselig en markeds-fiende til sukkerindustrien, da kom lite-produktene.Bilderesultat for lett produkter Problemet ble da at når man fjernet fettet i maten ble smaken borte, men det løste man enkelt ved å tilsette sukker. Dette bedraget har skapt en slags ‘bevissthet‘ hos folk flest om at fett er farlig,  og det er helt ufattelig. Jeg og Anita spiser nå bevisst mellom 5 og 10 ganger så mye økologisk naturlig fett fra både plante- og dyreriket som før og har aldri følt oss i bedre form. Går vi tilbake til den etablerte offisielle ‘troslære‘ innen ernæring regner jeg med at vi blir raskt syke igjen, sånn er det bare.

Så rart at der rent og ubehandlet fett er vanlig fødemiddel er det lite sykdom, mens i vår kultur (Norge, USA, ect.) hvor ubehandlet fett blir betraktet som nærmest kriminelt er det svært mye sykdom.   Kan det være en sammenheng her?  De siste tiårene har matindustrien satt en slags ny standard ved å fjerne det naturlige fettet fra matvarene og tilsette sukker.  (Se forrige kapittel om sukker)

Hvorfor har reklamen gjennom flere tiår fortalt oss at vi må spise lightprodukter med redusert fett og at fett er så farlig, hvis det er den største bestanddelen i kroppen bortsett fra vann? Hmmm..   Det er sant at vi bør holde oss unna såkalt transfett / varmebehandlet fett.  Men det betyr ikke at kroppen vår ikke skal ha noen former for fett.   Det er en myte at sunt fett er fetende eller skadelig!  En viss sukker-industri har sørget for det.


Fra naturens side virker det som om vi nærmest er designet for å spise mye fett, gjerne fet fisk, mye fisk! Hvorfor det?  Jo, i feit fisk finnes noen fettsyrer som heter omega3. Bilderesultat for fet fisk Får man ikke spist dette, vil sensitive personer fort kunne utvikle mentale og psykiske lidelser, sånn som meg og Anita. Tankekjøret mitt og også Anitas hyperaktive hjerne var tidligere et mareritt, nå er det kun et blekt minne som vi knapt nok husker (så lenge vi holder oss til opplegget vårt)!  Ja, i fet fisk finner vi noen fettsyrer som det er lite eller ingenting av i vegetabilske planter eller kjøtt, de kalles EPA og DHA.  Disse to fettsyrene  mennesket ha i rett balanse.

Når man se nærmere på fettets oppbygning og struktur, så ser man et ekstremt avansert og finstemt materiale, kanskje enda mer hitec enn vann.    Egentlig er omega3,  lange kjeder med fettsyrer, molekyler som er satt sammen i kjeder og som da blir kalt fettsyrer.  Ytterveggen på alle cellene i kroppen vår kalles cellemembranen.  Og omega3 fett fra fisk handler veldig mye om cellemembraner, fordi på denne membranen sitter det millioner av små ‘dører‘ eller ‘vareporter‘ som åpner og lukker når ‘lastebilen‘ (røde blodceller) kommer for å levere varene sine  med næringstoffer.   Omega3 smører ikke kroppen som man skulle tro i motsetning til en motorolje som smører delene i en motor, men gjør at cellene lettere reparerer seg selv og slitasjeskader leges fortere. Men effekten av omega3 kan vi sammenligne med å smøre opp en maskin slik at delene lettere beveger seg, nesten som motorolje som må ha riktig sammensetning for å gi god smøring til motoren.

78

Virker ikke dørene i cellemembranene i cellene våre optimalt på grunn av for lite riktig fett og for mye feil fett, blir det liggende mye avfall inne i hver celle som aldri vil bli skylt ut igjen uten at man gjør noen forandringer. Det blir nesten som å gå på toalettet og aldri skylle ut!  Da vil også aldringsprosessen gå fortere.  Det har jeg og Anita erfart som er i 50 årene begge to.  De siste to – tre årene har synet vårt forandret seg dramatisk til det verre, men er ‘merkelig nok ‘ begynt å bli bedre igjen nå, kan det skyldes inntak av omega3?   60% av nett-hinnen på øyet er oppbygd av omega3 fettsyrer, da skal det ikke så mye fantasi til for å skjønne at når omega3 syrene blir tappet tilstrekkelig på grunn av alder og feil livsstil, så blir synet dårligere.   Feil fett gir også stive cellevegger som forhindrer skittenvannet i cellene å komme ut av cellen.

Riktig mengde omega3 er også super viktig.  Optimalsone på EPA og DHA er at summen av disse to fettsyrene bør være 8-11% av den totale mengde fett i de røde blodcellene. Gjennomsnittet i den Norske befolkning ligger på 4%, under 4% er det kritisk og der ligger det en stor gruppe mennesker, syke mennesker med mange forskjellige sykdomssymptomer.  De mangler gjerne et halvt kg av disse fettsyrene. Det tar ca. 4 måneder å få fylt opp dette lageret igjen i kroppen som igjen vil gi bedre søvn og mindre smerter i kroppen for de som måtte ha det.  Om vi har merket noe til dette?   Dramatiske forandringer er vel ordet Anita og jeg vil velge å bruke!

Noe av det viktigste med dette, er fettbalansen mellom Omega3 og omega6 og her står det visst ikke så bra til med oss etter som vi har skjønt. Får vi feil fettbalanse, gir kroppen feil signalstoffer slik at immunsystemet kollapser / klarer ikke å hele det som er sykt på grunn av at det blir feil signaltransport mellom cellene.Bilderesultat for fettbalansen omega 3 Etter det vi har lest bør det optimalt sett være litt over 2 deler omega 3 i forhold til 1 del Omega 6 i kroppen vår (litt avhengig av hvem vi har snakket med), men det er det jo sjelden, det er vel nesten bare i Japan man finner fortsatt gode forholdstall.   I en del land i Europa ligger dette forholdstallet gjennomsnittlig på 1:15 (1 del omega 3 til 15 deler omega 6), i USA svimlende 1:25! Hvis dette forholdstallet er så viktig som mange forskere sier, så vil jo sannsynligvis psykisk sykdom vise seg i en eller annen form, da spesielt i land som avviker fra standarden. Mener du at psykiske sykdommer tiltar eller avtar?  Svaret gir seg selv! Barn med diagnosen ADHD har ofte hatt blodverdier med opp i 50-60 ganger mer omega6 enn omega3 i blodet.  Til sammenligning har ei høne som slaktes ofte gjerne 1:30 i forholdet omega 3/6 siden de spiser bare kraftfor, da forstår du sikkert at kommersiell kylling og egg ikke lenger har den næringsverdien det en gang hadde.

Feil fett gir derimot oksidativt stress som resulterer i dårligere søvn som gir mindre konsentrasjon om dagen, lavere intelligens, dårligere psykisk helse,  økende følelse av smerte, inflammasjonstilstander, autoimune sykdommer forverres,   signalstoffer som får feil kjemi som gir dårligere reparasjon av celler, feil viskositet på blodet, tykt blod, økt blodtrykk, kreft, ect. Bilderesultat for oksidativt stress

Eneste bakdel med for mye omega3 er for tynt blod,  det kan fort gi neseblod.  Eskimoene som lever nesten utelukkende av næring fra havet er blant de få som kan oppleve dette.  

Helsemyndighetene har gitt grenseverdier angående  dagsdosemengde på omega3 og hva som er lov å skrive på etiketten på varen.   På pakningsvedlegget/etiketten på flasken er det ifølge helsemyndighetene lov å merke med maks 3 gram daglig.  Ifølge en laborant vi snakket med på laboratoriet (han ønsker å være anonym), så trenger et menneske på 75 kg ca. 5 gram ( nesten to spiseskjeer) daglig for å få dekket dagsbehovet. Men det ville han ikke si høyt, i fare for å miste bevilgningen sin som han selv sa.  Godt vi kan si det høyt da.  At Anita og jeg skriver om så avanserte ting, kan det ha noe å gjøre med at vi drikker mye omega3 og at hjernen vår merkelig nok er mer skjerpet enn noensinne?  Vi har våre tanker om det!


Hva mener du kjennetegner mange som bor i USA? Jeg vil si overvekt og psykiske lidelser. Bare følg litt med på dokumentarer fra det landet, så ser du at det har det blitt svært så populært å lage film om. Kanskje ikke så rart at depresjon og psykiske lidelser ofte henger sammen med overvekt.   Det har også vært forsket på dette med fettbalansen blant innsatte i amerikanske fengsler. Hva har forskere funnet ut? Jo, at innsatte har en prosentvis lavere andel av disse omega 3 fettsyrene i blodet, og her finner vi nok også en av årsakene til at disse menneskene sitter inne, fordi lave verdier av omega 3, kan på enkelte mennesker gi psykiske lidelser, som igjen kan trigge til utagerende og voldelig adferd. Et bevis på det, er at psykiatrien anbefaler pasienter med bipolar lidelse, som er høyt representert i fengsler, å innta større doser med omega 3, fordi de har sett en god effekt på dette.

«lave verdier av omega 3, kan på enkelte mennesker gi psykiske lidelser, som igjen kan trigge til utagerende og voldelig adferd.»

Anita, som har bipolar diagnosen som nevnt i 3. episode av filmen vår, (se 3 episode her, Anita intervjues mot slutten av filmen) begynte å ta omega 3,  jeg mener det var i midten av april i 2015.   Hun har senere bare opplevd mindre og mindre symptomer på bipolar og i dag – april 2018 – er den helt borte.  Siste året har hun vært stort sett symptomfri som hun sier selv, og noe jeg kan skrive under på. Mine psykiske problemer har i følge folk som kjenner meg godt også gradvis blitt borte siste to årene, etter bant annet inntak av større doser omega 3.   Vel og merke omega 3 i god kvalitet.

                               God kvalitet ???

Hvordan skal man finne ut hva som er god kvalitet?  Det er etter som vi forstår MYE harskt fett som selges og grunnen til det er at omega3 fettsyrer er noe som oksiderer raskt, vi kan kalle det ‘ferskvare‘ som fort blir fordervet.  Universitetet i Ås gjorde en undersøkelse på  de aller fleste omega3 produkter som selges i Norge.  De konkluderte med at kun 4 forskjellige typer egner seg som menneskeføde.  Om du er usikker etter å ha kjøpt omega3 kapsler, så prøv å åpne eller bit i stykker en kapsel, det skal ikke smake harskt.  Det samme kan du gjøre med A-vitamin- og E-vitaminkapsler.  DET SKAL IKKE SMAKE HARSKT, DU SKAL IKKE BLI KVALM OG BREKKE DEG AV SMAKEN – DA ER VAREN HARSK!   Olivenolje i omega3  er av mange som sett på som svært antioksiderende siden det motvirker harskning i fettet, ikke bare i flaska, men på sin vei inn i cellene og videre når de er i cellene  våre.   Nå er jo dessverre verdenshavene våre i ferd med å bli tomme for fisk på grunn av kommersielle fangst metoder og rovfiske, så god, feit fisk er ikke lenger tilgjengelig for alle og enhver. 


Det vi har erfart er at både Homøopater, Bioresonans- og kvantemedisin  kan måle om du har allergi mot noe, enten det er mat og drikke eller andre ting.   De har rett og slett høyteknologiske apparater som måler hvordan cellene i kroppen reagerer på forskjellige ting de vil teste det opp mot,  vi snakker da om at disse apparatene på en monitor viser om cellene viser tegn til stress på cellenivå.    (Vi kommer til å skrive om dette i Del 4.)

Vi tok med oss 4 forskjellige merker med Omega 3 til et Bioresonans-senter for å prøve å finne ut om dette apparatet kunne gi oss svar på om det var noen forskjeller på om noen av disse fire typene med fett kunne gi cellestress.  Tormod Holt har kommentert testen i Ås, og sier det er spesielt fire merker som utmerker seg positivt.  

                                                                                            Vi tok med to av disse, sam_4220dvs.   Zinzino og San Omega og testet dem opp mot en fra Kiwi nærbutikk og en fra apoteket

20160803_155550

                                                                                                                                 

 

 

 

den ene var Møllers tran, den andre var Nyco pluss høykonsentrert Omega 3.

Dette er apparatet som utførte testen, et MORA SUPER apparat som måler strøm / energi-frekvensene i kroppen og dette er hva vi fant ut;

127

  • Jeg hadde ingen negative utslag på San Omega, luktet og smakte godt
  • Heller ingen negative utslag på Zinzino, luktet og smakte godt
  • Møllers tran fikk jeg utslag på cellestress, luktet og smakte ok
  • Nyco pluss sine kapsler fikk jeg mye utslag på cellestress, i tillegg luktet og smakte det sterkt harskt når vi åpnet kapslene, vi var tre personer som bevitnet dette.

Om du ønsker å få dette bevist for deg selv, så gjør følgende; om du vet om noen allergier du har, så ta en time hos en mikrostrømsterapeut, og få dem til å sjekke om du har noen allergier eller intoleranser. Da kan du jo selv se at dette virker, og at denne teknologien er ufattelig mer oppdatert enn disse ‘prikktestene‘ på huden som de utfører på sykehusene.  

Det gjorde jeg forresten selv som liten gutt for 40 år siden.  At de i Norge ennå  ikke benytter disse nye ‘innovative‘ teknikkene er jo bare merkelig.  Jo selvfølgelig, en grunn til at sykehusene velger å ikke bruke dette systemet, er at de da samtidig anerkjenner denne alternative medisinformen, men det kan de jo ikke, fordi legemiddelindustrien da vil tape enorme summer på dette.  Vi skriver mer om dette snart.

Du skal få se noe interessant nå, for når vi bestilte dette fettet fikk vi også med en blodanalyse fra et laboratorium som tilbyr å måle de forskjellige fettsyrene i blodet vårt, og her skal du få se resultatet før Anita tok dette omega 3 fettet og deretter etter fire måneders forbruk;
SAM_4217

Om du ønsker å se hele resultatet, gå inn på;  Zinzinotest.com og legg inn kodene- 02RD17EUZ og sammenlign med 03ES59EUZ

Når du nå vet hvor viktig det er med omega 3, hvordan kan du så kvitte deg med alt dette omega 6 fettet? Kunnskap er vel det viktigste, så når du i dette øyeblikk får vite at matindustrien bruker omega 6 som et konserveringsmiddel i maten vi kjøper i matbutikken, så skjønner du at du er nødt for å lese deg opp litt og bli mer bevisst på hva du dytter i munnen.


Så dette med fett, også her må du lese deg opp og ta dine egne veloverveide konklusjoner.  Her skal du få en lenke rett til et nettforedrag hvor Vegar Holum Holum Consulting AS guider deg gjennom et svært interessant nettforedrag om fettsyrer.  

 

 

Bruk og virkning av omega-3-fettsyrer

 

 


Neste kapittel som legges ut vil handle om en del omstendigheter vi ikke er bevisst på i hverdagen vår, men når du leser dette, tror jeg det blir lettere å ta et bevisste valg i hverdagen.   På hva?  Det kalles………………….                     

 (((forgiftninger i miljøet!)))

 

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!    

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

  På gjensyn!   Anita og Johnny