(Oppdatert 14.01.2019   –   oppdater siden før du begynner å lese!)

bilde av mat....te – Kopi Anita og jeg har nok som folk flest har gjort;  prøvd å leve et normalt sunt liv og også prøvd å unngå for mye av det som gjør oss overvektige, ja for min del heller undervektig.  Vi har kanskje vært at den formening at det vi selv har oppfattet som en sannhet rundt mat og helse, er sannheten om mat og helse.  Før trodde jeg at jeg spiste sunt, tross alt spiste jeg store mengder mandler, rosiner og havregryn, ting som i seg selv er sunt! Men dessverre viser det seg at dette ikke holder stikk, vi har fortsatt mye å lære.  På vår ‘helsereise‘ har vi oppdaget mye og vi forstår nok begge to at

‘jo mer vi leser og setter oss inn i ting, jo mer forstår vi at vi ikke har forstått’.

Her kommer i så fall noen betraktninger om MAT, følg med!


Etter at kommersielt jordbruk ble mer og mer vanlig på 50 tallet, begynte man etter hvert å tilsette mer og mer salt og sukker i maten, litt senere kom konserveringsmidler og også tilsetningsstoffer, de begynte å sprøyte med plantevernmidler og nå også syntetiske tilsetningsstoffer, og de driver med genmodifisering av enkelte typer frukt og grønt. Og nesten som hånd i hanske, så har vi samtidig opplevd at sykeligheten blant folk har økt dramatisk. Nå ser vi, spesielt i den del av verden hvor de driver med denne typen kommersielt landbruk, at symptomer på sykdom akselerer i et skremmende tempo.

Vi har vært inne på dette med lav pH tidligere eller sur og syreholdig mat, ja, som du sikkert husker er alt med vann i seg påvirket av miljøet og blir dermed det vi kaller;

             alkalisk   basisk  syre

 

I tillegg til dette utarmer vi nå jorda vår så fort at mineralinnholdet i bakken mange steder nesten er forsvunnet. Er det så farlig da, spør du kanskje? 

Det er det, fordi mineralene er maten til plantene, de bruker mineraler for å produsere vitaminer, slik at vi mennesker kan bruke vitaminene til å bygge opp en sterk kropp og et sterkt immunforsvar.  

Vi lager et bilde av det:  Du har vet at forskjellige planter inneholder visse typer mineraler og vitaminer.  Noen planter er rett og slett sunnere enn andre planter på grunn av innholdet.  Hvordan er dette mulig? Se for det at hver plante har sin spesifikke DNA-byggetegning.  En plante kan være enkel i oppbygning – en annen kan være svært avansert oppbygd.  Grunnen er at i DNA til planten, er det kodet  / skrevet ned hva planten skal suge opp av mineraler og i hvilken mengde.  Her kommer poenget;  Det planten er programmert til å suge opp av mineraler fra bakken gjennom vannet, det vil den også inneholde når du spiser den.  Disse mineralene vil dermed også være basis for hva den eventuelt lager av vitaminer.  ERGO;  Har bonden dyrket kommersielt, gjerne drevet rovdrift og dyrket de samme grønnsakene på åkeren i årevis – er de spesifikke mineralene som den spesifikke planten skal suge opp, sterkt redusert – kanskje  helt borte.Bilderesultat for kommersiell dyrking Altså – ensformig eller ensartet dyrking av vekster gir planter med et mindre innhold av det eller de mineralene det naturlig sett suger opp, det gir planter uten næring.  Å dyrke vekster på glavaplater i drivhus uten noen form for mineraler, kun kjemiske produkter i vannet, gir enda verre resultater – noe som ser ut som en frisk plante – TOTALT uten  vitaminer.  Uff, er det blitt så ille?  Dessverre, ja.  Går du på REMA1000 og tror du kjøper sunne grønnsaker, er vi redd du blir bedratt.  Pene å se på; tomme DNA skall uten naturlig næring, spør du oss.  Det bør være litt jord på grønnsaker.  Er de for pene og feilfrie, vet du sannsynligvis hvorfor. 

Det er mye reklame på kosttilskudd om det de kaller lettopptakelige vitaminer og mineraler.  Her snakker vi om kosttilskudd som cellene i kroppen vår lett tar opp. 62For å bare kjøpe et eller annet mineral pulver, det vil ofte ikke kroppen ha, da kan vi oppleve løs mage, hodepine, kvalme, ect.    Det kroppen egentlig trenger, er lettopptakelige mineraler fra planter som har stått i mineralrik jord, god jord. Plantene omgjør rett og slett rene mineraler til lettopptagelige mineraler og vitaminer (som nevnt lenger opp i teksten) som vi da spiser i form av frukt, grønnsaker og alt grønt som er spiselig.   Men som vi skriver, er dessverre jorden utarmet nå, spesielt kommersielt dyrket mark.  Vi legger ut et svært viktig kapittel om mineraler senere – det bør du lese svært nøye!   Her er lenken til det:  

Del 5.7. Vitaminer og mineralbalansen. (Første del)

Ja, i dag er det så lite mineraler igjen i bakken at bøndene fikser det enkelt ved å bruke kunstgjødsel, slik at det skal vokse fortere, men da dreper de jo mange av de trillioner av små mikroorganismene som gjør at jordsmonnet holder seg så levende og biodynamisk.

reklame-for-helsekost-og-forgiftninger

Helsekostkjeden Life forteller her (desverre litt uklart) hvordan jorden er tappet for næring slik at frukt og grønt ikke lenger gir den samme næring som før.

Så når du ser en perfekt frukt eller grønnsak som nesten ser ut som om det er laget av plast, så er det vel nesten det, det eneste du spiser, er faktisk bare mye fiber i et DNA skall av noe du tror er sunt, pluss at du får i deg en del kjemiske biprodukter på grunn av sprøyemidler. Mange bønder sier derfor et klart nei til å spise sine egne produkter. Boka ‘Powered by natures’ råd, kjøp økologiske produkter.  Se gjerne siden;

 Økologisk det nye mantra – Ren Mat

Men selv økologiske planter er også ofte ganske tomme for mineraler, og dermed også vitaminer, fordi de høster det inn ofte før de er helt modne.

74

 

Så i 2018 har stort sett alle (litt avhengige av hvor vi bor i verden og i hvilket miljø) vitamin- og mineral-mangler og er rett og slett avhengige av å kjøpe lettopptagelige vitaminer og mineraler i kosttilskudd for å opprettholde ei god helse, dessverre. Det er ikke lenger nok å spise sunn mat; en del kronisk syke mennesker er også blitt vitaminavhengige, deres helse er altså avhengig av tilførsel av vitaminer og mineraler ved siden av kosten, og enkelte som allerede har utviklet sykdom er avhengig av mye mye større doser enn det står angitt som farmasøytens anbefalinger. Siden så mange er redd for for å ta for store doser, oppnår så få syke mennesker forandring eller bedring ved inntak av vitaminer i den størrelsesorden som de norske ernæringseksperter anbefaler. Svært få tenker over at det er hundretalls millioner av mennesker som dør årlig av farmasøytiske medikamenter, men ekstremt sjelden mennesker som dør av overdosering av vitaminer, mineraler og helsekost. Studier har gjennom mange tiår påpekt dette, men frykten hos folk er dessverre så innarbeidet at de fleste hører mer på fastlegen og ‘spesialistene’  når dette temaet kommer opp i media.  Her er en hurtiglenke til en enkel forklaring på forskjellen mellom vitaminmangler og vitaminavhengighet:

Del 3.7. Ortomolekylær medisin!


 

En annen like viktig ting som fastlegen sjelden fokuserer på, er din og min evne til å ta opp spesifikke mineraler.  En mikrostrømsbehandler / homeopat fant ut at  kalsium-omsetningen (i samarbeid med magnesium) i cellene i kroppen min ikke fungerer normalt.  Han sa at både blodet mitt og også cellene har nok kalsium, men at kalsiumet muligens ikke kommer frem dit det skal, for eksempel til beincellene.  Han sa også at ionekanalene som skal åpne og lukke for mineraler på vei inn og ut av cellemembranen rundt cellene, blir vesentlig dårligere på grunn av wi-fi, smartmålere og andre trådløse kilder.   Cellemembranen har sitt elektriske voltnivå som må være korrekt hvis disse ioneportene skal fungere optimalt.  Kjemien i og rundt cellene må også stemme i forhold til kalium – natrium.  Du finner mer informasjon om dette i; 

Del 3.5. Kreft!

Nordmenn har ofte dårlig omsetning av kalsium, selv om de fleste får i seg mer enn nok av dette mineralet.  Jeg selv har hatt dette problemet i mange år, sammenhengen er min tidligere livsstil som har gjort kroppen min forsuret / lav pH og også feil mineralbalanse som har gitt meg el-allergi.  20170129_132916Kroppen vår er utrolig nok konstruert slik at den ikke automatisk kollapser av den grunn, nei, den er så intelligent at programvaren i cellene selv overstyrer dette og går over i en slags nødmodus, slik at balansen i kroppen ikke skal forskyves for mye.
Blodet vårt er ‘siste skanse‘ det går ut over, og godt er det! Men dette resulterer igjen i andre ting stopper opp, og en nedadgående spiral har startet.  For min del har jeg derfor fått dårlige ledd også i sammenheng med altfor hard trening og går derfor fortsatt med krykker.

Homeopaten mente at når min mineralomsetning på cellenivå er redusert, da hjelper det lite at fastlegens blodprøver viser at alt er «i skjønneste orden!»  Derfor er flere av legens blodprøver egentlig bare en stor bløff. Skal man finne ut hvordan næringsopptaket er,  bør man oppsøke en mikrostrømsterapeut, vel og merke en med god erfaring, en som er mer opptatt av å feilsøke og ikke bare behandle og finne ny time. 

Her er det også mye useriøst etter vårt skjønn.  Så ikke vær for ‘blåøyd‘ når du setter deg i pasientstolen, men ha en sunn kritisk holdning.

(Helsemagasinet har etter vår mening mange gode artikler som klargjør endel ting rundt dette, men de blir dessverre svært motarbeidet av forskjellige årsaker.  Les deg opp på deres sider, og trekk dine egne konklusjoner hvorfor det er slik.) 


Før vi kommer inn på et konkret eksempel på fødemidler som er behandlet ihjel, anbefaler vi å se dette foredraget som viser hvor enkelt det er å forandre vår egen helsesituasjon.  Redaktøren i Helsemagasinet VOF, Dag Viljen Poleszynski, kommer med ganske så mange interessante betraktninger rundt dette; Her har du traileren til den og også filmen: 

Bilderesultat for frisk hele livet filmpraksis

Filmpraksis

Nederst til venstre på denne siden finner du filmen, der ligger også en lenke til traileren til selve filmen.


To matprodukter mange bønder og også millioner av mennesker definitivt ikke vil ha inn i kroppen fordi de har satt seg inn i hva dette er for noe, er to av de mest populære fødemidlene i det landet vi bor i, og det er en av årsakene til flere hundre forskjellige symptomer på at noe er galt i kroppen, i tillegg til de fleste allergier. Disse to produktene er lactose– og glutenprodukter, altså melkesukkeret i melkeprodukter og gluten som er proteinet i hvetemel.   Vi spiser så mye kalsium i Norge at nok kalsium i seg selv ikke burde vært noe problem.   Problemet er altså ikke å drikke nok melk.  Kikk gjerne på disse tre lenkene;  

mjolkdrickande kopplat till okad dodlighet

  gluten   /   laktoseintoleranse 

  Laktoseintoleranse – melkesukkerintoleranse – NHI.no – Norsk …  

SAM_4204

Vi kan jo se på en av dem, vi kan jo velge lactose! Den melken vi drikker fra melkekartongen er noe helt annet enn om vi var på en bondegård som fortsatt jobbet etter den gode gamle metoden for gårdsdrift, og fikk et glass melk rett fra kua. Selv om vi mennesker er den eneste rasen som drikker andres morsmelk, og kanskje av den grunn ikke skal ha så mye av det, så ligger problemet egentlig et annet sted, nemlig gjennom alle de forskjellige prosessene fra kalv til et ferdig glass melk fra melkekartongen. En kalv hadde ikke vært i live særlig lenge om den drakk melken vår.

Det starter med foret til kyrne, som kan inneholde GMO mais, (Se lenke om GMO mat) soya, animalske biprodukter, kylling gjødsel, plantevernmidler og antibiotika. Kuene får også steroid/og hormonbehandling slik at kuene skal gi melk kontinuerlig. Som du sikkert forstår så skal jo ikke kua gi melk hele året, men bare når den har fått en søt liten kalv, slik at kalven kan få morsmelk. Det visste ikke jeg for et år siden, det er bare ei myte at kuene gir melk hele tiden.

Når melka kommer ut, så går den gjennom en pasteuriseringsprosess, dvs. at de varmer den opp til ca 74’c i 15 sec, og så avkjøler den igjen. Dette gjør de for å drepe potensielt skadelige bakterier. Problemet er bare at når man gjør dette, så ødelegger man samtidig de enzymene i melka som skal hjelpe magen med å bryte ned melkesukkeret, den såkalte lactosen når den kommer ned i magen din.  I tillegg til det homogeniserer de den, og det vil si at siden de færreste ikke er vant til det fettet som gjerne legger seg på toppen av frisk, naturlig melk, så spalter de fettet ned i mye mindre fettmolekyler, slik at melka blir mer behagelig å drikke. Hva er problemet her da? Jo, det software programmet som ligger i DNA vårt, og som skal gi beskjed til cellene i kroppen hva de skal gjøre når vi får forskjellige typer mat ned i magen, kjenner ikke igjen disse små fettmolekylene, resultatet er at kroppen ikke fordøyer det normalt. I tillegg er disse fettmolekylene så små at man har sett eksempler på at de har kommet gjennom veggen i tynntarmen og ut i blodbanene. 

Bare av lactose og gluten alene er det rapportert om flere hundre typer forskjellige helserelaterte problemer. Så om du er en av dem som sliter med kroniske helseproblemer uten å forstå hvorfor, så har du kanskje svaret nå?


Røros økologisk melk er ifølge homeopat Glenn Ager Wick sannsynligvis norges sunneste melkeprodukt, fordi den ‘ikke er behandlet ihjel’.  Han forsker mye på området matintoleranser.  Han bruker mikrostrøms utstyr til å lese av hvordan cellene i kroppen din reagerer i nærkontakt med forskjellige matvarer.  Vi har tatt flere blindtester hos han, svaret stemmer alltid med det vi selv observerer!  Hver gang han har testet produkter herfra, som i tillegg til å være økologisk gårdsdrift, er lavpasteuriserte og ikke-homogeniserte varer, finner han vesentlig mindre nivåer av intoleranse på cellenivå.  Etter at vi har lært oss å teste dette selv, med homeopatimetoder, finner vi klar forskjell på for eksempel Tine meieriprodukter og Røros meieriprodukter.   Stor takk til dette meieriet!  

Vår anbefaling til alle næringsbevisste foreldre;  Velg produkter herfra!

Les litt om Rørosmeieriet her!


Tiden rekker ikke til å ta flere eksempler på skadelige matprodukter, men i boka til Tormodd Holt, vil du se at gluten også er svært skadelig for kroppen til både deg og barna dine, og den forklarer hvorfor.

Derfor tåler vi ikke gluten. Youtube klipp fra TV HELSE.no

Kjøpebrød; det handler ikke bare om gluten. Her handler det også om sukker salt, mye gjær, smaksforsterkere, estoffer, altså forgiftninger.  En annen ting som er like viktig; Brød som lages kommersielt / konvensjonelt lages fort, en kjapp gjæring og rett i ovnen. Sunt brød derimot, der har man tatt seg tid til å gjære brødet et døgn eller to slik at enzymer våkner til liv og skaper et mye mer næringsmessig brød som tilbyr kroppen mer enn noe som ser ut som et brød. Det hjelper ikke så veldig mye med noen frø på toppen og et flott stempel med et eksklusivt navn som er stekt inn i skorpen.  For noen dager siden leste jeg om en ung kvinne som sluttet i jobbet på bakeriet grunnet at hun orket ikke å være med på å lage brød etter dagens metoder, hun  «hadde ikke samvittighet til å gjøre det lengre

  Ti tegn på at du ikke tåler gluten | ABC Nyheter  

10 tegn på at du har en glutenintoleranse – Altshop

  » Sunt brød derimot, der har man tatt seg tid til å gjære brødet et døgn eller to slik at enzymer våkner til liv og skaper et mye mer næringsmessig brød som tilbyr kroppen mer enn noe som ser ut som et brød.»  

Prøv som et forsøk for deg selv å kutte ut raske karbohydrater og erstatt det med mye økologisk kaldpresset fett, f.eks. Kokosfett og avokado, og merk deg hvor lenge du kan gå før sult- og tretthetsfølelsen kommer.   Begynn også å spise nøtter og frø, og gjerne legg det i vann natten over slik at livsprosessen i DNA våkner til liv.  bilde av havregrynLager man sunn hjemmelaget frokostblanding og hiver på masse frø og nøtter, og spiser dette med en gang spiser man på en måte død mat. Ja, nå ble du vel kanskje litt paff, men tørkede frø er ikke liv i forhold til å la det ligge natten over, gjerne 10-14 timer.  Har man på ei lita tesje med eplecidereddik og himalayasalt, starter denne prosessen enda raskere.  Ekkelt syntes nok mange, siden det etter hvert blir slimete, men det er da livsprosessen starter opp ordentlig og vi kan si vi spiser ‘levende‘ mat. Personlig starter vi alltid dagen med mye vann, gjerne 15 – 20 minutter før vi spiser.  Vi spiser gjerne litt grønnsaker, en bolle med 5-6 forskjellige frø, nøtter og noe råkakao, råris og litt havregryn, selvfølgelig som har ligget i renset ionisert vann helst over


Et annet tema som vi akkurat har begynt å kikke nærmere på er sammenhengen mellom det vi spiser og drikker og sykdommen autisme.  Her er vi også sjokkert over hvor store skadevirkningen er fra forskjellige typer matvarer – som faktisk fremmer denne vonde sykdommen!  Forandrer man kun litt på kostvanene, opplever mange foreldre som har barn med autisme, at adferden til barnet forandres forbausende mye.  Kjenner du en eller har du noen i familien som har autisme, så vær så snill å kjøp denne filmen og gi den i gave til de som står personen nærmest.  Det vil bety enormt for mottakeren – og du vil få ‘ei stor stjerne i boka!‘  Bilderesultat for autisme kan behandles

Jørgen Klaveness – Autisme kan behandles

 Filmpraksis AS – Autisme


82

Begynner du å forstå hvorfor tenåringen din har utviklet uren hud og forskjellige allergier de siste årene tilsynelatende uten noen logisk årsak? Du tror kanskje at ungdommer skal ha uren hud fra naturens side? Da tar du feil, og jo mer du setter deg inn i dette, jo mer vil du forstå at slike ting har utelukkende med ubalanser i kroppen å gjøre som er relatert til den livsstilen vi har. Siden meieriene og møllene har begynt å lage lactose- og glutenfrie alternativer, så vedkjenner de selv at mange har intoleranseproblemer med disse produktene.   Dessverre er utvalget svært begrenset og ofte dyrere alternativer.  

På mange skoler i USA får barn og ungdom  kjøpt stort sett bare pizza, hamburgere, dounuts og frityrstekt mat. Så lurer da de voksne som gir barna denne søppelmaten hvorfor de er så syke og har adferdsproblemer. Våkn opp, folkens! Det er lettere å forebygge enn å reparere!   Du kan ta grep nå eller du kan velge å la barna dine bli med på historiens største eksperiment hvor dine egne barn muligens ofres på matindustriens alter.  

 «Hva skal vi spise da?»

Etter vår forståelse så langt, bør man ha balanse.  Vegetarianere spiser verken kjøtt eller fisk, men vi trenger enkelte proteiner og fett derfra, spesielt fra fisk. Og siden både mineraler og vitaminer ofte er svært redusert i kommersielt dyrket frukt og grønt, blir dette etter vår oppfatning helt feil.   Veganere  går enda lenger spiser ikke en gang biproduktene til disse skapningene, f.eks egg og melkeprodukter og honning. Da får man enda mindre av viktige tilskudd som er viktige for å bygge en sterk kropp.

Vi snakker ikke om lavkarbo, fettforbrenning, høykarbo, proteinrik mat, den ene eller andre kuren ect.   Vi snakker om variasjon! Vi mener at naturen gir oss en bredspektret utvalg av sunne ubehandlede fødemidler.  Ops, les i kapittel 2.5 om sukker hvorfor lavkarbo bør prioriteres om du er syk!

En homøopat fortalte oss at avhengig av hvor i verden vi bor, den genetiske arven vi har fra våre foreldre og de vanene vi har opparbeidet oss,  gjør at vi har alle en form for ‘metabolisme type’ eller ‘nutritional type’. Bilderesultat for nutritional type Det vil si at enkelte fungerer best på et større inntak av fett og proteiner mens andre fungerer best på større inntak av karbo.  Og selvfølgelig den typen som kalles ‘mixed type’ hvor kanskje de fleste befinner seg – man er litt av begge deler. Så selv om det generelt sett er for mye raske karbohydrater i vår raske verden, så kan vi si at alt er ikke helt svart eller hvitt.  Han anbefalte oss å føle på kroppen hva den trives best med, gjerne med å finne ut hva slags type kost man holder lengst på i løpet av en dag. Høres klokt ut, spør du oss, når vi vet at behovene våre skifter med hvor vi bor og hvordan vi lever.

Behandlet eller prosessert mat, da snakker vi ofte om raske karbohydrater og behandlet fett, sukker og mye e-stoffer.  Det blir ofte feil fordi vi får gjennom en lang dag i oss alt for mye av dette, enkelte får da alt for rask blodsukkerstigning, og det vet vi kan utvikle både fedme, diabetes og andre lidelser. Karbohydrater er mat for kroppen og hjernen vår og vi trenger både raske og trege karbohydrater, men i rett balanse.

Hvordan påvirker karbohydrater blodsukkeret? – Lev med diabetes.no

Vi trenger også opplagt mer ubehandlet fett selv om matindustrien markedsfører det motsatte, altså fettredusert kosthold. (I de to neste innleggene kommer – etter vår mening – grunnen til at den oppfatningen er blitt en slags standard.)   Kroppen vår kan til og med  produsere karbohydrater / energi til hjernen også av fett!  Husk at kroppen din som tidligere nevnt inneholder ideelt sett 70% vann, hjernen innheholder 60% fett og blodet 83% vann.  (Disse tallene er litt forskjellige – avhengig av hvilken nettside vi kikket på) da er det jo opplagt at kroppen skal ha tilgang på dette, fordi kroppen forbruker jo selv både vann og fett. 

Kraftbein fra både kjøtt og fisk er også en fantastisk kilde til mye bra.  Det har blitt brukt i mange tusen år, men er i dag erstattet med industriens ernæringstomme produkter.  Se på denne lenken, en spesielt god artikkel fra Helsemagasinet:

https://www.vof.no/kraft-i-bein-og-armer/

Krydder er noe vi også har begynt å bruke mye mer.  Da snakker vi ikke om krydderblandinger som er fulle av smakstilsetninger og e-stoffer, men rene kryddervarer.  Ofte er det sterkt krydder vi bruker.  Det er flere fordeler, jeg kan nevne to:Bilderesultat for krydder økologisk helsemagasinet

  • Det setter opp forbrenningen om den går litt tregt og er med på å detoxe cellene.
  • Krydder kan også være hormonfremmende ved å hjelpe kroppen  å produsere og balansere hormoner.

Mange unge som trener hardt,  dytter også i seg store mengder prosessert / behandlet protein shaker og andre ting for å bygge muskler og bli så store som mulig, uten å tenke på at kroppen klarer seg fint med naturlig sunt protein som finnes i fisk, kjøtt og egg. Det er superbra å trene, hadde man bare brukt litt mer energi på hva kroppen faktisk trenger, ville resultatene blitt enda bedre.  Det eneste de oppnår er å bli større, men surere i kroppen og sykere slik at sluttsummen kanskje ikke blir så bra som først ment. Dessverre.

Så mye av hemmeligheten etter som jeg og Anita forstår, er altså balanse i hva vi dytter i munnen og hvordan vi lever. For å forstå dette måtte vi sette av tid til å lese og gruble litt.


Mange bruker pencilin når de blir syke,  det er bedre å buste imunsystemet med gurkemeie, hvitløk og ingefær før man blir syk.  Et annet råd er litt ufiltrert eplecider-eddik i hjemmelagd brød  som står natten over for å fremme livsprosessen tidsmessig.    


I vårt bruk og kast-samfunn er vi lært opp til å kose oss mye, kjøpe mye, spise mye, kaste mye ect. Egentlig bare uvaner som hindrer vårt biologiske software-system i å fungere. Matindustrien vet veldig godt hvor viktig vaner er for folk, jeg innrømmer gjerne hvor vanskelig det selv har vært å forandre mine egne vaner som har stått i veien for min egen fremgang, og jeg tror du kanskje opplever det samme.

Kanskje det også har litt med tradisjoner å gjøre? Helt fra vi er små får vi jo spikret inn i bevisstheten at vi må spise en stor frokost, helst fire måltider om dagen, og selvfølgelig spise opp alt på asjetten selv om vi holder på å sprekke. Vi lurer på om en sunn og frisk unge som kun hadde spist sunt hadde omkommet om det selv hadde fått lov å bestemme hvor ofte og hvor mye mat det ville ha?

I mange land hvor man kun spiser rett fra naturen og kanskje bare noen ganger hver dag, finnes knapt verken overvekt, undervekt eller sykdom. Ofte ser de bra ut og de klager ikke på at de ikke får 4 – 5 måltider om dagen, og om de sliter med noe skyldes det andre ting enn mat. Jeg tror forresten heller ikke dyrene spiser 4 – 5 ganger om dagen, de spiser når de er sultne, og det er de jo sjelden siden de spiser ren naturlig uprossessert mat. 

Vi har selv blitt svært bevisste på hva vi putter i munnen, men vi vedgår jo at det ikke alltid er så enkelt, fordi mye mat fra nærbutikken inneholder jo gluten, laktose og sukker.  Behandlet mat inneholder jo også lav pH, få negative ioner, energien blir lav, ORP blir feil. Mikrobølgeovn gir livløs mat, den har vi kastet for lenge siden og det blir vel nesten litt unødvendig å skrive at dette ødelegger maten, det vet alle opplyste mennesker i 2018.   Vi skal komme mer inn på hva mat eller næring gjør med oss, og noe du kan ha i ‘bakhodet’ når du leser neste kapittel, er at

veldig mange sykdommer starter i MAGEN, som tarmbakterier i ubalanse.


Det vi har erfart, som Anita så fint uttrykker det (det er hun som er foringsautomaten min)  ja, hun kan jo si det selv;    

   «Det handler mye om vaner, vi må tørre å bryte ned handlingsmønstre som sitter hardt, være tålmodig og ikke gi opp etter noen uker fordi vi ikke ser resultater med en gang.  Andre trekker på smilebåndet av oss eller kverulerer imot, men hvorfor skal vi være så opptatt av hva andre mener,  bør vi ikke heller være opptatt av hva vi selv erfarer, og heller glede oss over det?»


Før vi skriver litt om fordøyelse, blir det noen ord om noe som har vært litt misforstått de siste tiårene.  Vi snakker om trening og mosjon.  Trenger man egentlig å trene så hardt at man får ‘blodsmak i munnen‘ og faller om levende død på målstreken?  Følg med!

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!    

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

  På gjensyn!   Anita og Johnny