Som du vet finnes det nå svært mange typer forgiftninger.  For oss vanlige folk er det ikke lett å ‘holde tunga rett i munnen‘ når vi skal vurdere dette virvaret av forgiftninger.  (Dette kapitlet kunne ha fylt en tykk bok, men kanskje du snapper opp noen få ting du vil bruke i hverdagen?) 

(Oppdatert 06.05.2018  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

Ta en bit av et eple.  Det blir brunt i kjøttet og begynner å brytes ned. Grunnen er at det kommer til luft, det oksiderer. Sånn er naturen konstruert, oksidasjon er slik det skal være. Bakdelen med dette i forhold til lagring er at når man tørker en vare, knuser den og lagrer den for eksempel i en papirpose, er at faren for oksidasjon er til stede. På godt norsk – det kommer LUFT til!  Fettholdige varer er spesielt usatt og kan ofte ha begynt å harskne. Anita har kjøpt så mye helskostprodukter eller sunne matvarer som er feil behandlet og derfor blitt harskt. Vi kan nevne kokosfett, alle former for fettoppløselige vitaminer som A-vitamin, E-vitamin og andre kosttilskudd med fett i. Hvordan vet vi dette? Fordi jeg alltid har hatt for vane å smake på det jeg putter i munnen av kapsler, piller, pulver og andre ting. Det smaker ofte ikke godt, men du merker det godt hvis fettet i en vare er harskt. Jo harskere det er jo mer kvalm blir det, helt enkelt. Derfor; smak alltid på det du kjøper av helskost før du begynner å bruke det. Jeg har ofte ringt butikken der jeg har har kjøpt varen. Nesten uten unntak sier de at «de har de aldri opplevd før!» Når venner av oss har opplevd å få samme harske varen og de også ringer og får samme svaret, forstår vi at butikken er mer opptatt av å spare penger enn å ta kundene alvorlig.  Her er noen råd;

MATLAGING

Forskjellige typer tørket og oppmalt mel er ofte harske, fordi det er malt opp. Dette skyldes blant annet fettet som er i varen.  Fett er ofte ustabilt og reagerer med luft og kan harskne.  Kokosfett har vi erfart oksiderer veldig fort, ca annenhvert glass vi kjøper av kokosfett er begynnende harskt! Ja, vi opplever oftere og oftere harske produkter fordi vi er bevisste på det. Minst 10-15 % av det Anita kjøper er begynnende harskt.  Tren opp din egen vurderingsevne i hva som er friskt og hva som er begynnende harskt!  Lukt og smak på varen og se etter forandringer i fargen.

Kjøper du frukt og grønt (som oftekommer fra andre verdensdeler) kan du også regne med høye nivåer av tungmetaller og e-stoffer i form av sprøyting.  Legg frukt og grønt i vann med høy pH en stund, ha gjerne i askorbinsyre som nøytraliserer alle former for gift. 

(kjemikalier er ustabile strukturer som mangler elektroner – tilsett en halv tesje askorbinsyre i vannet sammen med det du bløtlegger.  C-vitamin / askorbinsyre har et overskudd av elektroner som fanges opp av miljøgiftene, som nøytraliseres.) En ozonrenser fjerner også giftstoffer i mat.                       

Sitronsyre lages av svartsopp gjør at du over tid kan utvikle mye allergier.  Kikk på denne:  https://en.wikipedia.org/wiki/Aspergillus_niger

Bruker du teflon-panne til matlaging, så hold lav varme, i motsatt fall vil du bli svært forgiftet. Vi har byttet ut vår med ei gammeldags støpejernspanne kjøpt på Coop OBS for 300 kroner!  Aldri mer av disse ‘innovative‘ stekepannene som bare skaper allergier og sykdom! 

VASKING

Sjekk også opp om du har muggsopp i huset ditt eller bilen din.  Muggsopp i blodet ditt gjør mye skade.   Ni grep for å unngå muggsopp – Aftenposten

Sopp kan gjøre deg bilsyk – Velvære – Klikk

Bilderesultat for muggsopp i bil

Til vanlig vasking i huset ditt kan du blande 50/50 med 7% eddik på en spruteflaske og bruke til daglig renhold.  Det dreper sopp og bakterier, neglsopp, fotsopp, betennelse i lungene ect.  Man kan også blande inn litt natron, se siden om hva slags anvendelsesområder det er med både eddik og natron, jeg tror du blir litt paff når du ser hvor bra det er og det går opp for deg hvor avhengige vi selv har gjort oss av kjøpesentere og butikker:Bilderesultat for eddik

«Mirakelmiddelet» natron og 75 bruksområder – Kilden Nyheter

Du trenger bare eddik – 100 mangfoldige bruksområder – Kilden Nyheter

Dette er billigere enn andre produkter,  sunnere og etter vår mening  et definitivt mer intelligent valg for helsa di på lang sikt.  Spray gjerne litt eddik i lufta, og hell gjerne på ei spiseskje med eddik i luftfukteren og få luft som i seg selv er forebyggende mot luftveisplager.   

For alle oss som ønsker en enkel og grei løsning, er Englamark  er et godt varemerke som kan brukes, (kikk på: Coop Änglamark – Coop.no) det er pr. dags dato mindre giftstoffer i dette enn veldig mye annet.  Det kan kjøpes på Coop og kan brukes til oppvasksåpe, oppvaskmaskin, vakemaskin og lignende.  Et godt tips på shampo uten gift:

 Coop Änglamark – Coop.no

Ønsker du å bli informert om hvordan du kan beskytte deg og barna dine mot kjemikalier og kjemikaliedamp i nærmiljøet ditt, anbefaler vi på det sterkeste å se dette nettwebinaret:

Dette visste du ikke om VASKEMIDLER!  

 Slik vasker du hele huset uten kjemikalier – Viivilla.no

KLÆR 

Når du kjøper klær, så prøv å kjøpe mest mulig naturlige stoffer som ull, bomull, lin, ect.   Diverse syntetiske stoffer som f.eks fleece og microfiber inneholder stoffer som er kreftfremkallende og når det ligger som innerste lag mot huden og blir varmet opp av huden, så blir mikropartikler tatt opp av huden og blir lagret i cellene som giftstoffer. 

Bruk laken i sengen din i ren bomull eller andre rene materialer.

SMINKE, PERSONLIG HYGIENE 

Vi kjøper nå bare parfyme fra denne nettsiden, hvorfor vi gjør det får du svar på her:      Blogg – 150.000 nordmenn har utviklet allergi mot parfyme

 Vil du ha ordentlig kvalitet når det gjelder sminke, har både ‘Burt Bees‘ og merket ‘Origon‘ har tatt helt av i USA fordi det er rene varer!  Er ordet ‘billig‘ egentlig ‘bra‘ når det er med på å ødelegge livet ditt?  Det er ikke vanskelig å forstå at alt som trenger inn gjennom huden av giftsminke kan gi både overvekt og psykiske lidelser!   ‘Jenter, kjøp økologisk!‘ Kjøp merker som tar dette problemet seriøst, her er to av dem: 

Origins – Økologisk makeup / økologisk sminke – KICKS 

    Burt’s Bees i Norge: Forsiden   

HELSEKOST

Helsekostbutikker selger mye bra, men også mye du ikke har bruk for.  Hvis du kjøper vitaminer og mineraler, gå først til en homeopat / mikrostrømsbehandler og finn ut hva du mangler eller har for mye av – etterpå kan du handle dette på helsekostbutikk.  Prisene er ufattelig mye lavere om du velger å kjøpe fra utlandet. Bare hold deg under 350 kroner inkludert frakt.  (se Del 3.6. Overgangsalder / PMS / Import / Østrogen / progesteron / P-pillerSmak alltid på kapsler og andre ting man skal svelge, vi gjør det og finner rett som det er harske produkter, spesielt kapsler inneholdende fettholdige bestanddeler.  Er det harskt; klag og få igjen pengene – det er det alt for få som gjør!

ALKOHOL

Det er ofte svært mye miljøgifter og tungmetaller i alkohol.  Selv rødvin som du tror er ren vare, er ofte tilsatt mye forskjellige kunstige tilsetningsstoffer og mye av dette er ren gift.  Jeg har selv allergi mot mange typer rødvin på grunn av giftstoffene.  Tilsetter du en knivspiss askorbinsyre i et glass med vanlig konvensjonell vin, nøytraliseres mulige giftstoffer.  (Se notatet under matvarer eller kapitlet om C-vitaminets egenskaper)  Det holder ikke å kjøpe biologisk vin, det eneste som teller her er det beste – da kjøper du det som kalles naturvin / nakenvinDette er ganske nytt på vinmonopolet, men du finner flere gode rød- og hvitviner som er dyrket etter prinsipper om ren tradisjonell fremstilling uten bruk av tilsetninger.  Bildet under viser forskjellen på hva som er lov å bruke av tilsetningsstoffer i vin – godkjent av EU, og hva NON DOS tillater av kjemikalier!

Økologisk-, biodynamisk- eller «naturvin»? | NON DOS – naken vin

DDT- fra mirakelmiddel til katastrofe – NRK Viten – Nyheter innen   

  Sannheten i glasset – Harvest.

GENERELT OM GIFT OG AVGIFTNING

Et tips til deg som forbruker;    les bok til Tormod Holt, sidene om forgiftninger i samfunnet vårt.  Her er også en svært god side i forhold til opplysning og tips om forgiftninger i kroppen og miljøet:

waste-and-recycle-symbols-300x300

protocols-and-methods/51-avgiftning

 

Det kommer flere tips etter hvert, og husk;  du klarer ikke å gjøre alt.  Vær fornøyd med det du klarer.  Alt hjelper!


Vi lever nå på en så ødelagt jord at dette er noe vi må gjøre regelmessig resten av denne verdensordningen, med mindre vi bor i en avkrok i ‘busjen’ hvor det er ren natur.  Men selv der begynner forvitringen av planeten vår å gjøre sitt inntog i form av sur nedbør og rovdrift på steder hvor fattige mennesker ofres på grådighetens alter .  Vi kunne skrevet mye om hva som er skadelig og hva vi bør gjøre, men det viktigste er nok at vi våkner opp og bruker den fantastiske evnen vi er født med, vår medfødte fantastiske bevissthet!  Ikke andre få lov å sette lokk på den eller sette en standard på hvordan du skal leve livet ditt!  Forstå at alt vi omgir oss med; det vi spiser og drikker, smører oss med, sprayer i håret, alt elektrisk vi omgir oss med, ect –  kan forgifte oss!   Et tips til; les det vi skriver om frie radikaler, det er litt vanskelig å forstå.  (Del 6.1. Betraktninger siste månedene.)  Under Del 6.4. Tips og råd ligger det flere gode forslag du kan tenke over.  Og igjen; 

Gled deg over det du får til – fokuser fremover! 

Det siste kapittelet i del 2  gir deg en liten repetisjon på det vi har vært gjennom.

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!    

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

  På gjensyn!   Anita og Johnny