(Oppdatert 06.05.2018  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

 For noen år siden fikk jeg en bok av min gamle mor, en såkalt selvhjelpsbok hvis man blir syk.   Jeg syntes den har vært grei å bruke når det har vært noe jeg har lurt på. Boka heter ‘Legebok for alle‘  Utgitt i USA i 1994, oversatt til norsk i 1998.  I innledningen står det at «boka er bygget på den amerikanske legeforeningens ‘Family Medical Guide’ som er skrevet av over 40 eksperter innen alle de største medisinske spesialområdene.»  Den representerer altså konvensjonell medisin. Det litt interessante med den, er at den uttaler seg til fordel for det vi selv har lært de siste tre årene og på en måte uttaler seg motsatt av hva som ofte viser seg å være praksis hos fastlegen.  Som du kanskje selv har erfart, har legen din fortalt deg at mange sykdommer kan være arvelig betinget.  Legen snakker svært sjelden om matvaner eller livsstil.  Legg merke til hva som står på side 550 i boka angående stoffskiftet;

Bildet er dårlig, men det står følgende, understreket i rødt:    «…Derimot kan det være mulig å kontrollere symptomene med endringer i kosthold og livsstil.  Men det forekommer oftere at man selv er skyld i stoffskiftesykdommer på grunn av et skjevt kosthold….  Da kan man rette på tilstanden med å legge om matvanene.  De fleste overvektige mennesker kan gå ned i vekt ved å spise mindre og mosjonere mer….  Andre stoffskifte-forstyrrelser kan skyldes vitamin- eller mineralmangler.  Vitaminer og mineraler er livsviktige for kroppen og de mangelsykdommene man kan få betraktes som stoffskifte-lidelser.  Alle disse lidelsene kan påvirkes av hva vi spiser

En legebok som ber deg om å fokusere på kosthold, trening, vitaminer og mineraler?  Hvorfor får ikke de fleste høre det når de oppsøker sin lokale fastlege?  Hvorfor er det snarere heller noen raske tastetrykk inn i databasen for medikamenter eller en henvisning til psykiatrien?  Hvem er egentlig en slik bok skrevet for?  Når forfatterne skriver dette i sin egen bok, erkjenner de ikke da samtidig at de vet svaret på hvorfor så mange kollapser?   Vi kommer tilbake til dette i Del 3 og Del 5. 

  «Når forfatterne skriver dette i sin egen bok, erkjenner de ikke da samtidig at de vet svaret på hvorfor så mange kollapser?»


På  side 561 står det om metabolismen / stoffskiftet vårt:  «kroppen vår ligner på mange måter en fabrikk med en mengde maskiner som trenger drivstoff for å kunne fungere.  Energien til å holde de ulike organene i gang, kommer fra maten vi spiser.  Energirike næringsstoffer tas opp i blodet og fraktes til alle cellene, der næringsstoffene forbrenner under medvirkning av enzymer.  Slik frigjøres energi.  Samtidig dannes det også avfallsprodukter som må fjernes.  For hvis de hoper seg opp i cellene, danner de gifter.  Avfallet fraktes ut av cellene og føres videre med blodet til nyrene.» 

Ja, enkelt fortalt er kroppen vår optimalt sett som en megastor fabrikk med mange små maskiner som gjør en fantastisk jobb.    Alle de små maskinene (organene i kroppen vår – nyrer, lever, skjoldbruskkjertelen, tynntarmen ect.) har alle byggeklossene intakt (mineraler / grunnstoff) og de har riktig energi / strøm (mV)  når de får riktig type næring og vi lever riktig.   Kjemien i kroppsvæskene våre (pH) er balansert og bidrar til at strømnivået i cellene er sterk og konstant. Varen fabrikken leverer, utgjør det du er, et friskt menneske med store ressurser og et godt imunforsvar som takler det meste!  Men så rosenrødt er det skjelden.

Se for det følgende bilde;  du har en smothiemaskin til å lage appelsinjuice. Kan du  skylde på maskinen hvis filteret går tett fordi du har stappet for mange appelsiner oppi? 

På samme måte som en smothiemaskin skiller appelsin fruktkjøtt og saft, på samme måte skiller nyrene avfallet/syren i blodet fra det friske blodet. Blir nyrene overarbeidet, klarer de ikke å gjøre jobben ordentlig og kroppen lagrer disse avfallsproduktene i fett eller som fett. Nyrene klarer heller ikke å gjenvinne næringsstoffene som naturlig skal gjenvinnes tilbake til blodårene og kroppen, næringsstoffer som egentlig skal fraktes videre ut i cellene.   Sykdom starter ofte med at nyrene ikke klarer å gjøre jobben med å filtere blodet ordentlig. Da blir det for mye syre i blodet. Da vi for tre år siden startet på helsereisen vår, oppsøkte vi en mikrostrømsterapeut.  Hun målte meg og sa;  «Du har ekstremt høye verdier på nyrer og lever!  Om du ikke gjør noe snarest, vil du kunne utvikle diabetes og andre symptomer på sykdom.»  Vi gjorde selvfølgelig det hun anbefalte og ca. to år senere var både leveren og nyrene i 100% i balanse igjen.    

Dette erfarer både Anita og jeg nå;  jo renere vi lever – jo sterkere blir energien i cellene våre.  Resultatene lar ikke vente på seg!  Er vi helt på bærtur nå, eller mener du selv?  Forstår du hvor mye kjemien i kroppsvæskene har å si og at du selv setter av nok tid til å forstå dette?  Derfor;

Nøyaktig kunnskap, en god forståelse av det vi leser, en ydmyk holdning og å praktisere det vi lærer – er avgjørende for vår helsemessige fremgang!


Husk det vi skrev om i forrige kapittel om kjemi;     

«pH er ikke strøm i seg selv, men den blir regulert av den livsstilen vi har i form av mat og drikke, stress nivået vårt og eventuelt all den elektronikken vi har rundt oss.  Den regulerer også strømmen eller energien i og rundt rundt cellene våre,  på samme måte som kvaliteten på batterivannet i et bilbatteri  er avgjørende om batteriet gir strøm og tar lading.»Bilderesultat for pH blod

Hva skjer når pH synker i kroppsvæskene våre? Svaret på dette er ytterst viktig at du forstår. Hvis du sliter med noe fysisk eller psykisk, vil du da kunne få muligheten til sakte men sikkert å bygge opp helsa di igjen. Nøyaktig kunnskap og en følelse av å ha noe å lære vil vi si er nøkkelen.  Og for å gjenta noe vi har sagt tidligere;  vi sitter ikke på alle svarene, vi tror allikevel vi har noen gode poenger du bør få med deg.  Alt for mange sier;  «kan du bevise det?»  Vi tror det ofte handler mer om stolthet enn mangel på kunnskap, og stolte mennesker viser i virkeligheten at de tror de er mye smartere enn alle andre.  Er du en av dem?   Vi håper ikke det.

Det som dessverre skjer når pH synker, er at oksygenopptaket inn til cellene våre synker. Husker du akvariet med gullfisken som ikke får nok luft eller oksygen og så ble syk, så er dette et godt bilde å huske på akkurat dette. Det igjen gjør at stoff skiftet i kroppen vår begynner å gå tregere og en lang kjede med reaksjoner starter opp nesten som en lang rekke med domino brikker som begynner å velte.  (Kalde hender og føtter eller en overkald / overvarm kropp er gjerne et godt tegn på at du bør lese videre om det vi skriver.)  Vi ser da starten på det vi kan kalle en lang rekke med symptomer på at noe er galt. 

© Laurents Hamels/6PA/MAXPPP ; ILLUSTRATION OBJET.

Mange forskere mener at over 80% av alle de sykdommene vi har, skyldes dette.  Nesten alle mennesker har sykdommer i denne kategorien, altså livsstilssykdommer, så vi snakker egentlig om at prosentvis antall mennesker som er i denne tilstanden er godt over 90- 95% av alle mennesker. Enklere fortalt – over 9 av 10 mennesker blir syke av feil livsstil og kan som tilfellet med  Anita og meg, få et nytt liv bare ved noen «enkle» grep.  

Nå tror du kanskje at mestparten handler om pH. Nei, det gjør det selvfølgelig ikke. Men den måten hele denne levende planeten er konstruert på, gjør at du – om du velger å kikke nærmere på  boka ‘Powered by nature’ – forstår at hele økosystemet som omgir planeten vår produserer og frembringer denne forunderlige saken som pH i sannhet er.

Vi snakker om hvordan alt liv lades opp elektrisk fra ‘moder jord‘!  pH = elektrisk ladede hydrogenatomer i vannbasert væske.

 


Vår intensjon er at du og de du er mest glad i, skal få akkurat som vi fikk, en klarere forståelse av hvordan kroppen vår fungerer i forhold til kjemi, pH, farmasøytiske medikamenter og også strøm og trådløse systemer.  Dermed vil du kunne unngå mange av de livsstilssykdommene som nå herjer verden.  Har du allerede blitt syk, er vårt håp at du har styrke nok til å gjøre noe med det og oppleve å få livet tilbake.

Utfordringen for folk flest er at de vet ikke hvor de skal begynne, hva de skal gjøre,  hva de skal kjøpe, hvor mye av et preparat de skal innta, ect.  Og mange har så mange stressende gjøremål i hverdagen at bare tanken på dette opplegget skremmer.  Men prøve og feile-jobben har allerede vi tatt oss av.  Vi har nok brukt 150.000,- kroner  og noen tusen timer på lesing, testing, telefonsamtaler og reiser på alt det vi har prøvd ut, og mener vi nå er i mål.  Vi har dermed gjort det ganske så enkelt for deg;  les hele bloggen og se på den som en form for høyere utdannelse.  Gjør du det vi ber deg om i  Del 6.4. En enkel bruksanvisning for å bli friskere! – er vi sikker på at du og også barna dine om du har det, vil oppleve store forandringer på kort tid!  Vi snakker om 3-4 måneders bevisst fokus på helse, og du vil deretter kjenne forandringene på kroppen og bli motivert til å fortsette!   Lykke til videre med din granskning!

Her kommer tankekart nr 2;

02

 

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!    

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

  På gjensyn!   Anita og Johnny