(Oppdatert 24.01.2017  –   oppdater siden før du begynner å lese!)

Alt liv har den samme DNA plattformen og trenger derfor de samme  grunnbehovene.  Hva mener vi med det?   Jo, at alt som lever og eksisterer er i prinsippet bygget opp av det samme; enkelt stående celler som på grunn av konstruksjons tegningene i DNA vårt er satt sammen i system og som tilsammen utgjør den livsformen vi er.                                                                    36

Så enten vi snakker om en rød rev, en hval, en blomst, noen små bakterier dypt nede i havet eller et menneske, så har vi noe til felles.  Og alle må ha det samme;

  • ren luft
  • rent vann
  • jordkontakt
  • sol
  • næring

Hvor stor betydning hvert av disse 5 elementene har, blir utdypet i boka, og vi tror de fleste blir forundret over hvorfor ingen har fortalt oss dette før.

Vi mennesker er den definitivt mest intelligente arten på kloden vår.  Vi er i stand til å resonnere, tenke logisk, vi tenker fortid og fremtid, vi stiller spørsmål, ja, vi er hevet over enhver annen art.  Men det rare er at vi også er den arten med flest sykdommer, og vi er den eneste arten som sliter med f.eks ekstrem fedme.  De eneste dyrene som er overvektige, er de vi har i fangenskap og som får vår mat.  Har du noen gang sett en overvektig elg som har problemer med å bevege seg fritt i skogen?  Du har kanskje ikke sett nøye nok etter?


Kjenner du noen som har akvarium??  For at fisken skal holde seg frisk; hva er det de som holder akvarium ofte måler for å holde fisken frisk?   Hva er det bonden så ofte måler som gjør at det han dyrker, skal vokse på en sunn og frisk måte?   Til og med du som har enebolig, hva er det du gjør hvert år som gjør at plenen din skal vokse bedre og holde seg fri for mose og ugress?

Vi kaller det… å måle pH.      08 pH er en forkortelse for det latinske ordet Pondus hydrogenii.  Dette er noe som de fleste voksne vet er noe som er surt, basisk eller alkalisk.  Ja, det er jo sant, akkurat som hvis vi hører ordet kvantefysikk, så kan vi uttale ordet «kvantefysikk«, men om folk kan uttale dette ordet;  hvor mye innsikt og viten har folk flest egentlig om hvordan kvantefysikk egentlig virker?   Sannsynligvis absolutt ingenting!   Sånn er det også med pH,  de fleste vet ingenting, vi visste heller ingen ting om dette tidligere, men hadde vi satt oss inn i hva pH egentlig er, så hadde vi fort forstått at dette er grunnlaget og en av grunnbyggesteinene for alt liv på denne planeten.

Definisjonen på pH er egentlig;  ‘en målemetode som viser konsentrasjonen av hydrogenioner i organisk materiale og væsker’.    Vi gjentar det;

‘en målemetode som viser konsentrasjonen av hydrogenioner i organisk matriale og væsker.’          

 

Hm…… det hørtes vanskelig ut, men vi skal forklare det straks.  Som du hørte, så er det noe som er i organisk materiale og væsker, det vil si at det også er inne i deg og meg, fordi vi er jo også laget av organisk materiale og væsker.  Enkelt forklart så gjør lav pH oss syke, på samme måte som lav pH i vannet i akvariumet gjør gullfisken syk, og som at lav pH i bakken, i jordsmonnet, gjør at det som vokser der får dårligere levekår. Plantene blir syke, og det som trives i sur jord, som mose og ugress, ja, det vil trives.113

Vi kan si det så enkelt som at jo mer avansert en organisme er – som for eksempel et menneske – jo flere sykdommer vil den utvikle ved lav pH, mens jo enklere en organisme er, jo fortere vil den dø, det er med andre ord ikke så mye som kan gå galt, den bare dør.  Kan ta eksempelet med en gullfisk, den får ikke fedme, diabetes, ME, MS, depresjon, bipolar og kreft før den segner om og sovner stille inn, gullfisken bare dør, og du irriterer deg over at du glemte å måle pH i vannet.

I den andre enden finner vi mennesket, en høyteknologisk organisme som utvikler alle disse sykdommene som gullfisken ikke fikk, ved tilstander av lav pH i vår organiske kropp og våre kropps væsker.  Begynner du å se en sammenheng?


Hydrogen ioner, hva er det?   Jo, det er en av de to byggesteinene i vann, vann har jo betegnelsen H2O, altså to hydrogen atomer og et oksygen atom.141Tenk at du inneholder ca 70% vann, ja, alt som lever, inneholder fra 70 til nesten 100%  vann, til og med luften du puster i, inneholder endel vann;  begynner du da å forstå at her er det noe du opplagt burde ha blitt informert om?

Nå skal du få se et lite bilde fra en animert plansje som jeg lastet ned fra nettet.  Om du vil, kan du selv google denne siden på nettet;    Bygg et atom  eller trykk på DENNE lenken så laster du det ned, så kan du sette deg godt inn i dette.

Dette er etter vår mening en av de viktigste tingene i denne bloggen; setter du deg inn i hvordan atomer fungerer, forstår du hemmeligheten med hvorfor de som bor i industrialiserte land, sliter med mest sykdom!   Når du bygger forskjellige grunnstoffer nå på din egen pc-sjerm, prøv å legge merke til hvordan atomene blir elektrisk ladet avhengig av hvordan du bygger dem.  Det er enklere enn du tror!      Legg bare pilpekeren på et proton  eller elektron og dra det opp til sirkelen så forstår du fort hvordan alle grunnstoff er satt sammen.   lykke til!                 work-blurredbuild an atom

 

 

 

 

Det var den vanskelige forklaringen, her kommer en enklere en som du nok er mer kjent med.    Her ser du et bilde av pH skalaen slik du kjenner den.  Fra 4 til 10, der 4 er sur, 7 er basisk og 10 er alkalisk.  Så er plenen din sur og vokser dårlig, ja, så hiver vi på litt kalk, og vips! så vokser den bra igjen.  Det som skjer, er rett og slett at du tilfører gresset ditt flere elektrisk negativt ladede hydrogen atomer, vi kaller det ioner.135

Om du nå klarer å forestille deg at det står et menneske i hver ende av skalaen her, så vil du se at det syke mennesket som er på den sure siden, har en overvekt av elektrisk positivt ladede hydrogen atomer, mens friske vitale mennesker alltid har en kropp som har en større mengde av elektrisk negativt ladede atomer, altså negative ioner.  Vi mennesker, er konstruert slik at kroppen vår skal ha en svak overvekt av negative ioner, blodet vårt, for eksempel, skal ligge ca her, på 7,36 i følge Tormod Holt (her er det forskjellige oppfatninger avhengig av hvem du spør) men andre livs former kan ha en helt annerledes oppbygning, de lever i et helt annet miljø – og har derfor en helt annerledes pH.

Nå forstår du kanskje litt mer når du er inne på Elkjøp eller Expert og ser ei varmepumpe med ionisering,  altså med dette -ION merket?  Den tilfører stua di negative ioner, og gjør deg friskere, eller en vannrenser med innebygd ioniserer som også gjør deg friskere.133

Annerledes forklart;  pH er ikke strøm i seg selv, men den blir regulert av den livsstilen vi har i form av mat, stress nivået vårt og eventuelt all den elektronikken vi har rundt oss.  Den regulerer også strømmen eller energien i og rundt rundt cellene våre,  på samme måte som kvaliteten på batterivannet i et bilbatteri  er avgjørende om batteriet gir strøm og tar lading.  Spør du en elektriker om dette – for de er jo utdannet i strøm – har han sannsynligvis aldri hørt om dette med hva ioner gjør med kroppen vår!   Det er fordi dette ikke var med i læreplanen deres på skolen,  vi kommer inn på det senere.


Så det vi kan si som en konklusjon, er at pH er et av de viktigste grunnlagene for at det finnes liv i alle forskjellige former på denne planeten,  altså forholdet eller balansen mellom positivt ladde protoner – og negativt ladde elektroner.

 

Ikke glem å sjekke OPPDATERINGER!    

 Tilbake til          INNHOLDSFORTEGNELSE

 

  På gjensyn!   Anita og Johnny